0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kutyakölyöknek nézték a kis farkasokat

Az olasz hatóságok kérik, hogy aki kölyökkutyát talál az erdőben, ne vigye haza, mert az farkas. Az elmúlt hetekben ugyanis kétszer is előfordul, hogy jószándékú kirándulók "mentették" meg a vadállatokat.

Az olaszországi Emilia Romagna tartomány a helyi állatvédőkkel kampányt indított, amelyben arról próbálja lebeszélni az embereket, hogy hazavigyék a szabadban talált, elhagyott kölyökkutyának hitt farkaskölyköket.

A hvg.hu a Wolf Appennine Center Facebookon megjelent felhívására hivatkozva azt írja, hogy az elmúlt hetekben kétszer is előfordult hasonló eset Parma megyében, egymástól teljesen függetlenül. Mivel a farkasok egyre gyakoribbak a lakott területek közelében is, így ez a jelenség már pár éve tart.

Azonban a farkaskölykök összeszedése egyrészt illegális, másrészt az emberhez szokott ragadozókat nem lehet szabadon engedni, ezért fogságban kell leélniük hátralévő életüket.

Az állatvédők inkább azt javasolják, hogy aki kölyköket lát, maradjon távol tőlük, és kifejezetten kerülendő, hogy etetni kezdjék őket, mert ha ilyen korai fejlődési szakaszban hozzászoknak ehhez, akkor túlzott bizalommal lesznek az emberek iránt. Az szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy

aki bajba jutott kölykökkel találkozik, ne kezdjen magánakcióba, értesítse a megfelelő hatóságokat.

Forrás: hvg.hu