0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megújult a Zrínyi-várat övező park Szigetváron

Csaknem 400 millió forintos beruházás keretében újult meg a 2016-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított szigetvári Zrínyi-várat körülvevő, nyolchektáros várpark, az elkészült beruházást hétfőn adták át.

A beruházásról szóló, az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a több mint egy éven át zajló fejlesztés részeként a parkban megújították a sétaútvonalakat, a közvilágítást, új utcabútorokat helyeztek el és növényeket ültettek.

Futókör és játszótér is épült, emellett térfigyelő kamerarendszert telepítettek, valamint pavilonokat a látogatók fogadására, illetve a vendéglátóegységek számára. Megújították az Almás-patakon átívelő hidakat is, továbbá a parkolóhelyek elérését szolgáló útvonalakat burkolattal látták el.

A közleményben idézték Nagy Csabát (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjét, aki emlékeztetett: a nemzeti kastély- és várprogram részeként korábban felújították a Zrínyi-vár belső részét, így néhány év alatt csaknem kétmilliárd forint értékű fejlesztés történt az emlékhelyen.

A mostani beruházásra 340 millió forintnyi európai uniós támogatást nyert el Szigetvár önkormányzata és konzorciumi partnere, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A projekt megvalósításához szükséges többletforrást a kormány biztosította.

Forrás: MTI