Back to top

A Bábolnai Gazdanapok legjobb kiállítói

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó évek óta díjjal ismeri el a Bábolnai Gazdanapok kiállítóinak kiváló, és különleges teljesítményét. A díjak átadására mindig a nyitó napon megrendezett kiállítói fogadás ad alkalmat. Idén már tizedik alkalommal adtuk át az „Az év magyar mezőgépe” innovációs díjat.

Czunyiné Bertalan Judit, a Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, Bábolna térségének országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket
Czunyiné Bertalan Judit, a Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, Bábolna térségének országgyűlési képviselője köszöntötte a vendégeket
A Nor-An Kft. ügyvezetője, Sütő Anikó és Sütő Norbert vette át az”Év mezőgépe 2022” díjat.
A Nor-An Kft. ügyvezetője, Sütő Anikó és Sütő Norbert vette át az”Év mezőgépe 2022” díjat.
A vendégeket köszöntő Czunyiné Bertalan Judit asszonyt, a Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, Bábolna térségének országgyűlési képviselője elmondta,

büszkék Bábolnára, mert mindig is élen jártak az innovációban, a gazdanapok pedig olyan találkozási helyet jelentenek, amelyből ez az innováció tovább építhető.

A kiállítás brandje pedig együtt növekszik a mezőgazdaságot átszövő fejlesztésekkel – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Juhász Lenke közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezető vette át a Vérteserdő díját.
Juhász Lenke közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezető vette át a Vérteserdő díját.
A hazai mezőgazdaságigép-gyártás fejlesztési eredményeinek megbecsülése és a korszerű hazai gyártmányok iránti bizalom növelése, ezáltal a vásárlói kör bővítése érdekében a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a mezőgazdasági szaklapokat kiadó Magyar Mezőgazdaság Kft. 2012-ben megalapította „Az év magyar mezőgépe” innovációs díjat.

Idén az öttagú szakmai zsűri 12 hazai gyártású és fejlesztésű gépet szemlézett. A zsűri értékelte többek között az innovációtartalmat, a műszaki-technológiai kiforrottságot, a kivitelezés minőségét, a dizájnt és a piaci versenyképességet.

A Stihl Magyarország nevében Szeremlei Csaba vette át a Szervezők által odaítélt szakmai díjat.
A Stihl Magyarország nevében Szeremlei Csaba vette át a Szervezők által odaítélt szakmai díjat.
A mezőnyből három innováció emelkedett ki – ismertette dr. Hajdu József, szakújságíró, műszaki szakértő, a zsűri elnöke. Harmadik helyezett az Amazone Kft. változtatható fogásszélességű váltvaforgató ekéje lett. A második helyezést a VGM Hungary Kft. billenőszekrényes nehézgépkocsika érdemelte ki. Az „Év magyar mezőgépe 2022” címet a Nor-An Kft. hatsoros sávművelője érdemelte ki.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. megköszönve a Vérteserdő Zrt.-nek az évek óta tartó magas színvonalú együttműködést, elismeréseként az „Erdei Játszóház” megvalósításáért különdíjat adományozott.

Sándorfy András a Marton Genetics ügyvezetője, és Balla Zoltán, a Marton Genetics kormányzati és vállalti kapcsolatokért felelős vezetője vette át
Sándorfy András a Marton Genetics ügyvezetője, és Balla Zoltán, a Marton Genetics kormányzati és vállalti kapcsolatokért felelős vezetője vette át
Ebben az évben ismét Bábolna ad otthont a Stihl Fakitermelő Országos bajnokságnak. Ez a különleges és látványos program emeli a rendezvény színvonalát, amelyet a szervezők szakmai díjjal köszöntek meg!

A Marton Genetics Cégcsoport ebben az évben is igazi különlegességet hozott Bábolnára. Felépítették a világ legnagyobb jurtáját és elhelyeztek benne egy igazi Hold meteoritot, amellyel a magyar vetőmag útját a Honfoglalástól az űrutazásig szimbolizálják. Mindezt egy „Legjobb marketing díjjal” köszönték meg a szervezők.

A Marton Genetics jurtája a 35. Bábolnai Gazdanapokon
A Marton Genetics jurtája a 35. Bábolnai Gazdanapokon

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Évi 60 ezer tonna alma Dél-Tirolból

A caldarói Roen szövetkezetet hat éve hozta létre két több 50 éves dél-tiroli termelő és értékesítő szövetkezet és egy nagykereskedő. Az új cég évi 60 ezer tonna almát vesz át a tagjaitól és viszi piacra a VOG konzorciumon keresztül. Az Interpoma kiállítás Fenntarthatóság az első elnevezésű túráján jártunk az új hűtő- és csomagolóházban.

GaLaBau 2022

A zöldfelületek és a szabad terek tervezésének, építésének, karbantartásának teljes körét lefedi Európa egyik legrangosabb szakkiállítása, a GaLaBau. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége által, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével, a Magyar Tájépítészek Szövetségével és a Magyar Faápolók Egyesületével közösen szervezett őszi tanulmányúton részt vevő szakemberek a nürnbergi szakkiállítást is megtekintették.

Víztakarékos öntözést díjaztak az Interpoma kiállításon

Hetven országból érkezett tizenhatezer látogatóval zárta háromnapos rendezvénysorozatát a 12. Interpoma kiállítás Bolzanóban. Az Interpoma Award díjakat a megnyitón adták át egy lengyel és két olasz cégnek a víztakarékos öntözési rendszerükért.

Akár a szerencseszámuk is lehetne

Tizenkét állomásos európai roadshow keretében mutatja be új 700-as szériáját a Fendt. Magyar­országra november közepén érkezett a bemutató, Zsámbékon a német vállalat és az AXIÁL Kft. képviselői ismertették a gyártó legújabb, egyben legkelendőbb, a gazdák által legkedveltebb típusának, a hetedik generációs erőgépeknek az előnyeit.

Gál Sándor Praxismenedzsment díj 2022

Magyarország egyik meghatározó, piacvezető állatgyógyszer- és állateledel forgalmazó vállalata, a 100 százalékban magyar tulajdonú AlphaVet minden évben díjjal ismeri el az állatorvosi szakma legjobbjait. A Gál Sándor Praxismenedzsment díjat 2022-ben Dr. Mentes Árpád és a Soproni Állatorvosi Centrum kapta.

Az év fiatal állatorvosa: dr. Balázs Bea Kriszta

Magyarország egyik meghatározó, piacvezető állatgyógyszer- és állateledel forgalmazó vállalata, a 100 százalékban magyar tulajdonú AlphaVet minden évben díjjal ismeri el az állatorvosi szakma legjobbjait. 2022-ben az év fiatal állatorvosának dr. Balázs Bea Krisztát választották. A díjat a 16. Praxismenedzsment Konferencián vette át az ünnepelt.

Terra-Akva Börze a Groupama Arénában

A Terra-Akva több mint 1700 négyzetméteren mutatja be a különleges állatfajtákat, terráriumi és akváriumi állatokat: pókokat, kígyókat, békákat, hüllőket és kétéltűeket - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Haszon, hobbi, közösség: galambászat Gyomaendrődön

Míg régebben elterjedt szokás volt a gyermekágyas anyáknak és a beteg gyerekeknek galamblevest adni, mára elenyészően kevesen fogyasztják ezt a könnyű, de magas tápértékű élelmiszert.

A COOP szakmai elismeréseket adott át a munkatársainak

Idén is rangos szakmai elismeréseket adtak át november 7-én az Európai Kereskedelem Napja alkalmából, amelynek keretében a COOP Gazdasági Csoport több dolgozójának kiemelkedő munkáját is díjazták. Az idén tizennyolcadik alkalommal megrendezett szakmai esemény ismét a kereskedelmi ágazat jelentőségére és helyzetére hívta fel a figyelmet.

Ma kezdődik a Bakony Expo

Már 9. alkalommal szervezi meg Veszprém városa és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Bakony Expot. November 11. és 13. között a Veszprém Arénában ismét a termelőké és a bakonyi ízeké a főszerep.