0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A természet megóvása kiemelt feladatunk

Rendkívül nagy szükség van a védett természeti területekre, hiszen ezek fizikai és mentális egészségünk zálogai – jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a 34. Természetjárók Napján, Dobogókőn.

Az államtitkár arról beszélt, hogy a kormány számára kiemelten fontos feladat a természet megóvása és az egyes ágazatok fenntartható működése. Hozzátette: a természetvédelmi bemutatás hazánkban az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül, amellyel párhuzamosan növekedett a nemzeti parkok népszerűsége is. Ezek rekreációs értéke kiemelkedő, és nemcsak a természetvédelem területén töltenek be nélkülözhetetlen szerepet, de kiterjedt infrastruktúrájukkal a természetvédelmi bemutatás és a környezeti nevelés területén is rendkívüli jelentőségük van – mondta Rácz András.

Az Agrárminisztérium és a Magyar Természetjárók Szövetsége immár tíz éve állnak kiemelt szakmai kapcsolatban

– tette hozzá az államtitkár, majd hangsúlyozta: a szervezetek közötti adat- és információcsere elengedhetetlen a közös, minőségi munka érdekében, amely kiterjed a különböző látogatói statisztikák, az igény felmérési kimutatások, a természetjárást érintő kutatási eredmények és a térinformatikai adatbázisok megosztására.

A 34. Természetjárók Napja során elismerték a szervezett természetjárás fejlesztésében részt vevők munkáját.

A Magyar Természetjáró Szövetség a magyarországi szervezett természetjárás egyik legjelentősebb képviselője, tevékenysége az egészséges életmód és a természetjárás népszerűsítése mellett magában foglalja a gyalogos, kerékpáros, vízi-, barlang-, sí-, illetve hegymászó túrákat is.

Forrás: Agrárminisztérium