Back to top

Karitatív programokkal a gyerekekért

A Corteva globális mezőgazdasági vállalatként elkötelezett a befogadás, sokszínűség és méltányosság elősegítése mellett. Az összetartozás kultúrájának ápolásával, a munkaerő sokszínűségének konkrét munkavállalói képviseleti célokkal történő növelésével és külső befolyásának erősítésével a vállalat úgy véli, hogy jelentős pozitív hatást tud generálni munkavállalóira, a fogyasztókra, a környezetre és a gazdálkodókra.

A Corteva Agriscience nyolc Üzleti Erőforrás Csoportnak (Business Resource Groups) biztosít forrásokat és finanszírozást - mindegyik elkötelezett kollégákból áll, akik önkéntes munkát végeznek, hogy összehozzák az embereket, szolgálják a közösséget, és elősegítsék a folyamatos párbeszédet és tanulást.

a_szarvasi_csalad-_es_gyermekjoleti_kozpont_nyari_taboroztatasa.jpg

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ nyári táboroztatása
A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ nyári táboroztatása

Az idei évben a vállalat munkatársai Magyarországon összesen több mint 10 önkéntes aktivitással segítettek a vállalat közösségi szerepvállalásában. Mind a budaörsi központi iroda, mind a szegedi kutató-fejlesztő állomás és a szarvasi vetőmag üzem kollégái elkötelezettek a rászorulók megsegítésében.

A dolgozóknak különösen szívügye a gyermekek, különösen a beteg, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatása.

A békéscsabai Esély Pedagógiai Központ gyermeknapi programjának támogatása mellett, a munkatársak idén összesen 44 órában vállaltak kisegítő munkát a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett nyári táborokban. A 6 turnusban elsősorban 6-14 éves gyermekek vehettek részt, akiket a szervezők tematikus programokkal vártak. A cég emellett szoros kapcsolatban áll a Down Alapítvány 2. számú Átmeneti és Napközi Otthonával. A Gondozóházban elsősorban értelmi fogyatékos 24-69 éves fiatalokat és felnőtteket fogadnak. Az állandó, bentlakó 30 fő mellett napközben 60 ügyfél érkezik a Gondozóházba a foglalkozásokra. A vállalat munkatársai idén az épületben lévő hálóegységek ajtajait festették újjá.

a_corteva_kollegai_vert_adnak_a_szarvasi_vetomag_uzemben.jpg

A Corteva kollégái vért adnak a szarvasi vetőmag üzemben
A Corteva kollégái vért adnak a szarvasi vetőmag üzemben

A vállalat munkatársainak jó része rendszeres véradó. Idén a vállalat megkezdte a szarvasi üzemébe szervezett váradásokat is, melyen eddig 21 kollégánk vett részt.

A Corteva csapata ezzel a mennyiségű véradással az idei évben 63 ember életét tudta megmenteni.

Az idén február 24-én történt tragikus események után, a cég magyar csapata azonnal összefogott és segítséget nyújtott az ukrán kollégáknak és állampolgároknak. A háború kezdetén több mint 31 000 euró értékű gyógyszert és 800 euró értékű tartós élelmiszert küldtek Ukrajnába. A csapat több tagja is fogadta az Ukrajnából érkezett embereket, eddig 120-140 menekültnek biztosítottak szállást és étkezést. Sokan a munkatársak közül saját ingatlanukat, otthonukat, nyaralóikat ajánlották fel erre a célra. Ezenfelül a vállalat körülbelül további 30 embernek segített az ukrán határról Budapestre vagy a szlovák határra történő utaztatásában.

„A Corteva nemcsak támogatóként van jelen ezeken az eseményeken, hanem a kollégák aktív munkájával is hozzájárul az egyes programok szervezéséhez.

A vállalat közössége nagyon sok területen tevékenykedik, legyen szó beteg gyermekek támogatásáról, közösségi otthonok épületeinek felújításáról, véradásról vagy a szomszédunkban zajló háborúról, a kollégáink azonnal odaállnak és segítenek, ahol tudnak”

– nyilatkozta a Jenei Ágota, a vállalat regionális HR tanácsadója. „Mindenhol hatalmas örömmel és szeretettel várnak minket, ami a Corteva közösségét is megerősíti abban, hogy az önkéntes munkánkra igenis szükség van és ezáltal tudjuk segíteni az összetartozás kultúráját, társadalmunk fejlődését. A karitatív programok szervezésére külön, önkéntes belső csapat szerveződött, akik az összes eseményt koordinálják a vállalaton belül.” – tette hozzá a szakember.

A cég folyamatosan bővíti azoknak a szervezeteknek a listáját, akikkel együtt dolgozik azon, hogy a rászorulóknak segítsen. A vállalat a jövőben is törekedni fog arra, hogy minél több olyan ügyet karoljon fel, mely a társadalom egészét érinti.

Forrás: 
Corteva Agriscience közlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Építkezik a magyar gazdatársadalom

A délvidéki gazdaszervezeteket tömörítő Vajdasági Agráregyesületek Szövetségét (VASZ) 2006-ban alapították. Az azóta eltelt 16 évben nem kevesebb, mint 73 gazdaszervezet és mintegy 8 ezer gazdálkodó ernyőszervezetévé terebélyesedett az érdekvédelmi szervezet. A VASZ-nak sokáig nem volt saját székháza, és 2018-ban felszólították őket, hogy hagyják el addig bérelt „otthonukat”.

Többet keres a Youtubeon az angol gazda, mint a teheneivel

Az állattenyésztéssel foglalkozó gazda 2018 óta készít tartalmakat a videómegosztó portálra, és mára többet bevételt hoz ez, mint a gazdasága.

Németország stratégiai tervét is elfogadták

A héten Németország KAP stratégiai tervét is elfogadta az Európai Bizottság, így már formálisan is megvan a 2023-tól kezdődő ötéves időszak agrárpolitikai prioritásainak gyakorlati keretrendszere. Nagyon nagy hangsúlyt kap náluk az ökológiai szemlélet, és általánosságban az a szemléletmód, hogy az agrárvállalkozók a közérdeket szolgáló intézkedéseikre kapnak közpénzt.

Corteva Crop Solution HUN Kft: Profi kínálat új néven

Alig egy hónapja, hogy a vállalatcsoport eddigi cégeit összevonva egységes néven jelent meg a Corteva. A növényvédő szer, vetőmag, nitrogén menedzsment hármasára épülő vállalat továbbra is a fejlesztéseket tűzte ki célul, hogy a termelőket partnerként a sikeres gazdálkodásban segítse.

Több mint 240 tonna adományt gyűjtött az Élelmiszerbank

Összesen 241 tonna tartós élelmiszert adtak össze a vásárlók a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 17. karácsonyi adománygyűjtő akciójában péntektől vasárnapig az ország 160 településén 334 áruházban 6500 önkéntes közreműködésével.

Oktatási programok segítik a női gazdálkodókat az élelmiszer-termelés javításában

A kifejezetten a női gazdálkodók számára kidolgozott oktatási programok csökkenthetik a nemek közötti megkülönböztetés mértékét a mezőgazdaságban - hallhatta a közönség a 2022. október 17-18-án Brüsszelben megrendezett EIT Food (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) éves gyűlésének Sokszínűség és befogadás című ülésén.

A Corteva Agriscience 20%-kal növelte növényvédőszer eladásait Magyarországon

2022 első 9 hónapjában a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat 20%-kal növelte növényvédőszer eladását a magyar piacon az előző év azonos időszakához képest.

Várva-várt jótékonyság újborral

Itthon hagyományosan Márton-napkor mutatkoznak be az újborok, ez idén is így van. A Soproni borvidéken dolgozó, fertőbozi Vincellér Borbirtok idén 3 különböző újbort készített, palackok nemes ügyet támogatnak, a Várva Várt Alapítvány munkáját segítik.

Élelmiszergyűjtés a hétvégén

A nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába! – erre kér mindenkit a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amely péntektől vasárnapig szervezi legnagyobb idei élelmiszergyűjtő akcióját.

Mezőgazdasági pályázatfigyelő - 46. hét

15 milliárd forintos keret áll a baromfitartók rendelkezésére. Az állatjóléti feltételek javítása és az állategészségügyi problémák megelőzése érdekében új, a baromfiágazat számára elérhető állatjóléti támogatást indított az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében.