0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Karitatív programokkal a gyerekekért

A Corteva globális mezőgazdasági vállalatként elkötelezett a befogadás, sokszínűség és méltányosság elősegítése mellett. Az összetartozás kultúrájának ápolásával, a munkaerő sokszínűségének konkrét munkavállalói képviseleti célokkal történő növelésével és külső befolyásának erősítésével a vállalat úgy véli, hogy jelentős pozitív hatást tud generálni munkavállalóira, a fogyasztókra, a környezetre és a gazdálkodókra.

A Corteva Agriscience nyolc Üzleti Erőforrás Csoportnak (Business Resource Groups) biztosít forrásokat és finanszírozást – mindegyik elkötelezett kollégákból áll, akik önkéntes munkát végeznek, hogy összehozzák az embereket, szolgálják a közösséget, és elősegítsék a folyamatos párbeszédet és tanulást.

Az idei évben a vállalat munkatársai Magyarországon összesen több mint 10 önkéntes aktivitással segítettek a vállalat közösségi szerepvállalásában. Mind a budaörsi központi iroda, mind a szegedi kutató-fejlesztő állomás és a szarvasi vetőmag üzem kollégái elkötelezettek a rászorulók megsegítésében.

A dolgozóknak különösen szívügye a gyermekek, különösen a beteg, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatása.

A békéscsabai Esély Pedagógiai Központ gyermeknapi programjának támogatása mellett, a munkatársak idén összesen 44 órában vállaltak kisegítő munkát a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett nyári táborokban. A 6 turnusban elsősorban 6-14 éves gyermekek vehettek részt, akiket a szervezők tematikus programokkal vártak. A cég emellett szoros kapcsolatban áll a Down Alapítvány 2. számú Átmeneti és Napközi Otthonával. A Gondozóházban elsősorban értelmi fogyatékos 24-69 éves fiatalokat és felnőtteket fogadnak. Az állandó, bentlakó 30 fő mellett napközben 60 ügyfél érkezik a Gondozóházba a foglalkozásokra. A vállalat munkatársai idén az épületben lévő hálóegységek ajtajait festették újjá.

A vállalat munkatársainak jó része rendszeres véradó. Idén a vállalat megkezdte a szarvasi üzemébe szervezett váradásokat is, melyen eddig 21 kollégánk vett részt.

A Corteva csapata ezzel a mennyiségű véradással az idei évben 63 ember életét tudta megmenteni.

Az idén február 24-én történt tragikus események után, a cég magyar csapata azonnal összefogott és segítséget nyújtott az ukrán kollégáknak és állampolgároknak. A háború kezdetén több mint 31 000 euró értékű gyógyszert és 800 euró értékű tartós élelmiszert küldtek Ukrajnába. A csapat több tagja is fogadta az Ukrajnából érkezett embereket, eddig 120-140 menekültnek biztosítottak szállást és étkezést. Sokan a munkatársak közül saját ingatlanukat, otthonukat, nyaralóikat ajánlották fel erre a célra. Ezenfelül a vállalat körülbelül további 30 embernek segített az ukrán határról Budapestre vagy a szlovák határra történő utaztatásában.

„A Corteva nemcsak támogatóként van jelen ezeken az eseményeken, hanem a kollégák aktív munkájával is hozzájárul az egyes programok szervezéséhez.

A vállalat közössége nagyon sok területen tevékenykedik, legyen szó beteg gyermekek támogatásáról, közösségi otthonok épületeinek felújításáról, véradásról vagy a szomszédunkban zajló háborúról, a kollégáink azonnal odaállnak és segítenek, ahol tudnak”

– nyilatkozta a Jenei Ágota, a vállalat regionális HR tanácsadója. „Mindenhol hatalmas örömmel és szeretettel várnak minket, ami a Corteva közösségét is megerősíti abban, hogy az önkéntes munkánkra igenis szükség van és ezáltal tudjuk segíteni az összetartozás kultúráját, társadalmunk fejlődését. A karitatív programok szervezésére külön, önkéntes belső csapat szerveződött, akik az összes eseményt koordinálják a vállalaton belül.” – tette hozzá a szakember.

A cég folyamatosan bővíti azoknak a szervezeteknek a listáját, akikkel együtt dolgozik azon, hogy a rászorulóknak segítsen. A vállalat a jövőben is törekedni fog arra, hogy minél több olyan ügyet karoljon fel, mely a társadalom egészét érinti.

Forrás: Corteva Agriscience közlemény