0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Fakitermelési munkák a Sóstói-erdőben

A nyíregyházi Sóstói-erdő nyugati tömbjében végez fakitermelési munkákat a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete. Egy mintegy 6 hektáros területen ún. növedékfokozó gyérítés kezdődött. A vöröstölgyes esetében a cél a visszamaradó állomány jobb növekedésének elérése.

Ezt követően két erdőrészletben, összességében mintegy 2,5 hektáron véghasználatot végeznek a szakemberek. Az elöregedett, túltartott tölgyes állomány akácot és egyéb inváziós fajokat is tartalmaz. A kitermelés után vágástakarítás, a faanyag elszállítása és talajelőkészítés következik, tavaszig az erdőfelújítást is elvégzik. A kitermelt faanyagot jórészt a hatósági áras tűzifaprogramban értékesíti az erdészet.

A munka az évek óta zajló Sóstói-erdő rekonstrukciós program része. Az erdőrészletek természetvédelmi szempontból értékesek és különlegesek, az egész erdőtervezési folyamatot a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársaival közösen végezték el az erdészek.

Mivel a munkaterület sétaút és kerékpárút mentén található, átmenetileg lezárásokat is tapasztalhatnak az arra járók. Az erdőjáróktól óvatosságot és megértést kér a Nyíregyházi Erdészet.

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.