0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az összetartozást akarni és ápolni kell

Két év online magtartott szakmai előadássorozat után idén végre személyesen találkozhattak az állatorvosok a 16. Praxismenedzsment Konferencián. A hármas évfordulót ünneplő AlphaVet csoport által szervezett konferencia idei előadásait a kisállatklinikum, a diagnosztika, a lógyógyászat, az üzleti lehetőségek, illetve az online marketing és a praxismenedzsment köré szervezték.

Itt olyan tudást kaphatnak a kollégák, amelyet az iskolapadban nem, mert ezen ismeretekhez, a praxis működtetéséhez már szükség van gyakorlati tapasztalatra is – köszöntötte a megjelent állatorvos kollégákat prof. dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, és hangsúlyozta, ez az egyetem fog össze minden magyar állatorvost: „ez a mi szakmai közösségünk, ezt kell támogatnunk, összetartanunk.”

A Magyar Állatorvosi Kamara már idejekorán felismerte, hogy

az AlphaVet a praxismenedzsment konferenciákkal nagyban segíti a modern állatorvoslás megteremtését, ma már nem csak a szakmáját kell magas szinten művelnie, de adózási, jogi, üzemszervezési és gazdasági ismeretekkel is kell rendelkeznie.

Ezt hangsúlyozta dr. Gönczi Gábor, az állatorvosi kamara elnöke, és hozzátette, hogy ez a konferenciasorozat jól egészíti ki a kamara praxisvezetési képzését.

110 éves a Phylaxia, 50 éves a székesfehérvári állatkórház és 30 éves maga a cég – ezen hármas jubileum alkalmából köszöntötte az AlphaVetet dr. Bognár Lajos, aki azt hangsúlyozta, az állatorvos igényesen ossza be az idejét, és befektetéseit, jusson a szakmai fejlődésre ugyanúgy, mint az üzletre. „Magunkat fejlesszük és ápoljuk kapcsolatainkat!” szólított fel, majd ismertette, hogy az elmúlt években az ASP-vel, madárinfluenzával, illetve az AMR-rel küzdő magyar állategészségügy milyen eredményeket ért el.

Ma elmondhatjuk, hogy hazánk egyebek mellett mentes a gümőkórtól, a veszettségtől és a PRRS-től is, ennek köszönhetően a magyar állattenyésztés versenyképessége javult a globális élelmiszerláncok világában. A résztvevők külön megtapsolták a PRRS-mentesítésben részt vett kollégákat.

Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár amellett, hogy hangsúlyozta, mind az élelmiszer-, mind az élelmezésbiztonság egyre fontosabbá válik, ezért az állatorvos is egyre fontosabbá válik. „Mindig számíthatnak ránk” – mondta az államtitkár, majd bejelentette, hogy dr. Bognár Lajost dr. Pásztor Szabolcs váltja az országos főállatorvos hivatalában, Bognár doktor pedig tanácsadóként nemzetközi ügyekben segíti a továbbiakban a munkáját.

Az új országos főállatorvos kiemelte, ugyanazon szakmai elvek szerint dolgozik majd, mint elődje és együttműködésre készül az állatorvos társadalommal. Gönczi Gábor a bejelentést követően megköszönte dr. Bognár Lajos munkáját és köszöntötte dr. Pásztor Szabolcsot nemcsak, mint országos főállatorvost, de mint a Magyar Állatorvosi Kamara elnökségének új tagját is.

A szervezők, vendéglátók nevében dr. Móré Attila, az Állatorvostudományi Egyetem címzetes egyetemi docense, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke is a személyes találkozás fontosságát hangsúlyozta, mert tapasztalata szerint az állatorvos szakmai közösség 10 éve tartó atomizálódása a covid-sújtotta években felgyorsult. Reményét fejezte ki, hogy a szakmai előadások között mindenki talál hasznosat, hisz azokat a saját céges tapasztalataik alapján állították össze.

„A vállalatok mérete különböző, de a logikája azonos – ezért tudunk minden praxisban hasznosítható ismereteket adni”

– mondta az AlphaVet tulajdonosa, majd átadta cég által alapított díjakat.

Az év pályakezdő állatorvosa dr. Balázs Bea, az év állatorvosa dr. Totthné Polner Antónia lett, életműdíjat kapott dr. Dénes Béla, az év állatorvosi rendelője és a Gál Sándor-díj nyertese pedig dr. Mentes Árpád soproni állatorvos lett.

 

Az ünnepi program zárásaként bemutatták dr. Prokopp László Bepillantás egy vasdiplomás állatorvos hivatalos külföldi időutazásaiba és hazai emléktárába című kötetét.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu