Back to top

A Corteva Agriscience 20%-kal növelte növényvédőszer eladásait Magyarországon

2022 első 9 hónapjában a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat 20%-kal növelte növényvédőszer eladását a magyar piacon az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat harmadik negyedéves pénzügyi jelentésében 22%-os növekedésről, 1,9 milliárd dolláros globális nettó árbevételről számolt be a növényvédelmi szegmensben, szemben a 2021 harmadik negyedévi körülbelül 1,6 milliárd dollárral. Az árbevétel növekedését a 15%-os árnövekedés és a 7%-os volumennövekedés okozta.

„A Corteva portfóliója évről évre megújul egyre nagyobb potenciálú termékeket hozva a magyar piacra. A vállalat kiemelt figyelmet szentel a kutatás-fejlesztési területre, folyamatosan új hatóanyagokat és formulákat kutatva.

Az idei év számos újdonságának köszönhetően tudtuk tartani a vállalati növekedést a növényvédelmi üzletágunkban a magyar piacon is.

Bízunk benne, hogy ezek az innovatív növényvédelmi megoldások segítik a magyar gazdákat a károkozók elleni harcban, hogy terveiket a megfelelő terméshozam mellett érhessék el” - nyilatkozta Borsos László, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

A magyarországi piacon a Corteva növényvédőszerei közül a legnagyobb teljesítményt az ArylexTM hatóanyagú szerek hozták az idei év első 9 hónapjában. Az új, innovatív herbicid gabonafélék, őszi káposztarepce és napraforgó esetében számos gazdaságilag káros gyomnövény ellen nyújt szelektív, posztemergens védelmet. Az ArylexTM a szintetikus auxin gyomirtó szerek új csoportjának első terméke, mely egyedülálló más gyomirtó szerekkel összehasonlítva. Alacsony dózisok mellett is kiváló hatékonyságú, már 3-5 gramm hatóanyag hektáronként képes számos gyakori és invazív gyomnövényt leküzdeni. Az Arylex™ hatóanyaggal szemben a kultúrnövények többsége kiváló toleranciát mutat az engedélyezett dózisban alkalmazva. A vállalat az idei év első háromnegyedében közel 80%-os növekedést jelentett az ArylexTM hatóanyagú termékek magyarországi értékesítésében, mely az áremelkedést és a nagy mértékű volumennövekedést tükrözi.

A vállalat 2022-as top terméke az ArylexTM hatóanyagú ViballaTM, melyhez hasonló hatékonyságú készítmény jelenleg nem található a magyar piacon a napraforgó parlagfű elleni védelmében. A bevezetés harmadik évében a ViballaTM abszolút igazolta teljesítményét, közel megduplázva az értékesítést a tavalyi évhez képest, mely az áremelés és a napraforgó magyarországi össz-vetésterület 7,5%-os növekedését is tükrözi. A repce legfontosabb tavaszi gyomnövényei ellen széles hatásspektrumával a KorvettoTM gyomirtó szer, őszi posztemergens gyomirtásában pedig a BelkarTM gyomirtó szer hozott szignifikáns növekedést a magyarországi értékesítésben. A szintén ArylexTM hatóanyagú, idei évben jól teljesítő RexadeTM gyomirtó szer kiváló hatékonysággal bír a parlagi ecsetpázsit, rozsnok-fajok, héla zab és a nagy széltippan ellen.

A Corteva 2022 tavaszán hozta kereskedelmi forgalomba Magyarországon a TeflixTM talajfertőtlenítő granulátumot, mely kukoricában és napraforgóban használható fel drótférgek és kukoricabogár lárva ellen. A talajfertőtlenítő szer már az első fél évben bizonyított, hozzájárulva a vállalat növényvédelmi szegmens értékesítési számainak növekedéséhez Magyarországon.

A kiemelkedően széles hatásspektrumú kalászos őszi gyomirtó szer, a BizonTM az idei év első 9 hónapjában a búza vetésterület növekedését szignifikánsan meghaladó értékesítési növekedéssel bizonyította kiválóságát a magról kelő kétszikű gyomok ellen.

A Corteva kalászos gombaölő szer portfóliójában kettő új termék található. A vállalat tavaly vezette be a VerbenTM gombaölő szert, mely kiemelkedő hatékonyságot biztosít levélbetegségek ellen, valamint kiváló hatással bír a kalászfuzáriózis ellen is. A vállalat idei nagy újdonsága, a QueenTM kiemelkedően nagy hatású, hosszan tartó védelmet nyújtó gombaölő szer, novemberben kapta meg a kereskedelmi engedélyt Magyarországon.

A Corteva folyamatosan bővíti portfólióját a természetes biológiai termékek piacán és törekszik a termékek környezetbarát megújítására. A Magyarországon kereskedelmi forgalomban lévő InstinctTM nitrogén stabilizátor hatására a kijuttatott nitrogén hosszabb ideig marad a növények gyökérzónájában, így csökken a nitrogén veszteség és a nitrát kimosódás negatív környezeti hatása.

„A Corteva számos olyan együttműködést írt alá az elmúlt évek során a világ vezető biológiai készítmények gyártóival, melyek lehetővé teszik, hogy a vállalat az európai piacra tápanyag hasznosulást optimalizáló termékeket vezessen be. Ezek a megállapodások is hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat megvalósíthassa 2030-as fenntarthatósági törekvéseit” – tette hozzá Borsos László.

Forrás: 
Corteva Agriscience

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Januártól a Nébih felületén kell vezetni az elektronikus permetezési naplót

A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló. A felületen január 1-jétől a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakész nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezelésekről.

Esnek a globális élelmiszerárak

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára pénteken felkerült adatok szerint januárban az átfogó árindex 131,2 pont lett, ami 1,1 pont (0,8 százalék) csökkenés decemberhez képest. Ez volt a 10. egymást követő havi csökkenés.

Szójababot kukorica helyett?

A tavalyi aszály miatt az Egyesült Államok egyes területein a húsmarhák abraktakarmányában részben a szójabab lépett a kukorica helyébe. Kutatók azonban több dologra is figyelmeztetnek a szója etetésével kapcsolatban.

USA: Hová lett a föld?

Az USA-ban 2013/14 óta mintegy 6,5 millió hektár mezőgazdasági terület tűnt el a statisztikákból. Ez megegyezik Németország teljes gabonatermő területével. Mi történt ezekkel a talajokkal? És ami a piac szempontjából fontos, szükség esetén újra művelésbe lehet őket vonni?

Nem szabad citromolajjal permetezni

Az Európai Bizottság nem hagyta jóvá, hogy a citrom-illóolajat úgynevezett egyszerű anyagként lehessen növényvédelmi célra használni. Az illóolaj fő komponense túl kockázatos az emberi egészségre és a vízi élővilágra, olvasható az indoklásban.

Minden, amit a betakarító adapterekről tudni kell

Sokan azt mondják, a titok a részletekben rejlik. Az Optigép Kft. legnagyobb erőssége a napraforgó és kukorica betakarító adapterek gyártása, illetve fejlesztése, több világszintű szabadalommal rendelkeznek. Az európai kontinensen, de Észak–Amerikába vagy Kelet-Európába nagyon sok terméket szállítanak, értékesítenek.

Reménykeltő ősziek, romló piacok

Mi lesz most a gabonával? Erre felelj, de őszintén, jön a további biztatás, mert elhangzott a tv-ben, hogy a liszt ára 5 százalékkal fog csökkenni. Az mit jelent a búza esetében, és azt is jó lenne tudni, hogy mennyivel lesz olcsóbb a kenyér? Érdemes az egésznek utánaszámolni, mielőtt az ember bármit mondana, vagy olyan szaktekintélyt megkérdezni, akinek a szavára eddig minden körülmények között adhattunk.

A szőlő gombaölő szeres kezelése Magyarországon

Lassú, de fokozatos csökkenés jellemzi a szőlő növényvédőszer-piacát. A szőlő-növényvédelmi piac elméleti értéke is csökken, de kevésbé, mint a felhasznált termékek hektárszáma.

Némileg csökkenhetnek egyes élelmiszerek árai

Ez év második negyedévében várhatóan megáll az élelmiszerárak drasztikus mértékű növekedése, egyes termékpályacsoportoknál akár még fogyasztóiár-csökkenés is előfordulhat a MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága elemzőinek prognosztizálása szerint.

Fókuszban a globális mezőgazdaság

A Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche, IGW) az egyik legismertebb németországi rendezvény. Berlin már 1926 óta a helyszíne a világ egyik vezető nemzetközi élelmiszeripari, mezőgazdasági és kertészeti vásárának.