Back to top

Corteva Crop Solution HUN Kft: Profi kínálat új néven

Alig egy hónapja, hogy a vállalatcsoport eddigi cégeit összevonva egységes néven jelent meg a Corteva. A növényvédő szer, vetőmag, nitrogén menedzsment hármasára épülő vállalat továbbra is a fejlesztéseket tűzte ki célul, hogy a termelőket partnerként a sikeres gazdálkodásban segítse.

„2020-ban megfogalmaztuk a tíz évre szóló fenntarthatósági célkitűzéseinket, éppen ezért olyan termékekekel jelentünk meg a piacon, melyek megfelelnek a mai kor elvárásainak. Portfóliónk 95 százaléka az uniós szabályzók szerint épül fel”- kezdte előadását Borsos László, a cég ügyvezetője Győrben, a szezonnyitó konferenciasorozatuk szerdai állomásán.

A szakember kiemelte, a biológiai termékkörben is nagyot léptek, ezen a piacon rövidesen szeretnének 20 százalékos piaci részesedést elérni, 4-5 készítményük is debütálás előtt áll.

A csávázószereken kívül legújabb eredményük a BlueN. Néhány éve még furcsán néztek az emberre, ha a nitrogén megkötését valaki a légkörből gondolta megoldani. Pedig a 78 százalék nagy lehetőségeket rejt, a Corteva tudományos eredményeket tud felmutatni a légköri nitrogén hasznosítására. A levélre kijuttatott baktérium készítmény gyorsan felszívódik, s sokoldalúan segíti a növény fejlődését. A BlueN kedvező fogadtatásban részesült termelői körökben, hiszen hektáronként 30-60 kilónyi nitrogén műtrágya kiváltására alkalmas. Míg a felszínen a BlueN, addig a talajban az Instinct tartja regulában a nitrogént. Ez utóbbi készítményük, bár ma már megkerülhetetlen, megjelenésekor megelőzte a korát.

Fotó: viniczai

A rendezvényen bemutatták az újdonságokat a Pioneer kukorica vetőmag kínálatában, az Optimum AQUAmax® hibrideket a hatékony termelés érdekében.

A Pioneer linolsavas és magas-olajsavas napraforgó hibrideket. Egyedülálló kombinációkat, forradalmian új hatóanyagot. A Verben-t és a Queen-t, a Corteva új generációs gombaölő szereit kalászosokban. A cég innovatív és korszerű gyomirtó készítményeit - Korvetto, Quelex, Rexade és Viballa - repcében, kalászosokban és napraforgóban.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Korszerűsítik és újraindítják az erdélyi cukorgyártást

Újraindítják az erdélyi cukorgyártást a marosludasi cukorgyár új tulajdonosai, akik a térség termesztőitől vásárolnák fel a cukorrépát - nyilatkozták az Agrointel.ro szakportálnak.

Nőtt az orosz mezőgazdasági termelés

Oroszország mezőgazdasági termelése 2022-ben 10,2 százalékkal nőtt - derült ki az orosz szövetségi statisztikai szolgálat (Roszsztat) által szerdán közölt adatokból.

„A vetőmag köztulajdon”

Az élelmiszertermelés genetikai alapjainak köztulajdonként kezelését tűzte a zászlajára a La Via Campesina nevű globális gazdaszervezet a berlini Zöld Hét idején zajló nagy tüntetésen. Mint fogalmaztak, az élelmiszer-önrendelkezés alapja, hogy ne adjuk át másnak a vetőmagtermelés feletti kontrollt.

Reménykeltő ősziek, romló piacok

Mi lesz most a gabonával? Erre felelj, de őszintén, jön a további biztatás, mert elhangzott a tv-ben, hogy a liszt ára 5 százalékkal fog csökkenni. Az mit jelent a búza esetében, és azt is jó lenne tudni, hogy mennyivel lesz olcsóbb a kenyér? Érdemes az egésznek utánaszámolni, mielőtt az ember bármit mondana, vagy olyan szaktekintélyt megkérdezni, akinek a szavára eddig minden körülmények között adhattunk.

A szőlő gombaölő szeres kezelése Magyarországon

Lassú, de fokozatos csökkenés jellemzi a szőlő növényvédőszer-piacát. A szőlő-növényvédelmi piac elméleti értéke is csökken, de kevésbé, mint a felhasznált termékek hektárszáma.

Némileg csökkenhetnek egyes élelmiszerek árai

Ez év második negyedévében várhatóan megáll az élelmiszerárak drasztikus mértékű növekedése, egyes termékpályacsoportoknál akár még fogyasztóiár-csökkenés is előfordulhat a MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága elemzőinek prognosztizálása szerint.

Díjazták az Országos jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőit

Az Európai Unióban egyedül Magyarországon működik a kontinentális összevetésben is kiemelten fejlett és több pilléren nyugvó, mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer, amely számos helyzetben képes segítséget nyújtani a gazdálkodóknak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőinek járó díj átadó rendezvényén, kedden, Dunaharasztiban.

Fókuszban a globális mezőgazdaság

A Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche, IGW) az egyik legismertebb németországi rendezvény. Berlin már 1926 óta a helyszíne a világ egyik vezető nemzetközi élelmiszeripari, mezőgazdasági és kertészeti vásárának.

KITE Zrt.: a jubiláló integrátor

Ellentmondásos év, kirívó szélsőségekkel. Röviden így jellemezhető 2022, s ebbe ugyanúgy beletartozik az irtózatos pusztító aszály, mint a féktelen drágulás vagy a szomszédunkban zajló háború következményei. Vajon ebben a helyzetben miként tudott helytállni az idén 50 éves integrátor, tudott-e élni a piaci lehetőségekkel, mennyire volt képes a bajba jutott termelőkön különböző megoldásokkal segíteni?

A mézjelölési szabályok szigorítását sürgeti Magyarország Brüsszelben

Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam kérte az Európai Bizottságot a mézkeverékek származás jelölésére vonatkozó előírások szigorítására.