Back to top

Gál Sándor Praxismenedzsment díj 2022

Magyarország egyik meghatározó, piacvezető állatgyógyszer- és állateledel forgalmazó vállalata, a 100 százalékban magyar tulajdonú AlphaVet minden évben díjjal ismeri el az állatorvosi szakma legjobbjait. A Gál Sándor Praxismenedzsment díjat 2022-ben Dr. Mentes Árpád és a Soproni Állatorvosi Centrum kapta.

dr. Mentes Árpád munka közben
dr. Mentes Árpád munka közben
Fotó: AlphaVet
Dr. Mentes Árpád 1995-ben szerezett diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen, ezt követően 2004-ig alkalmazott klinikus állatorvosként és egyidejűleg hatósági állatorvosként is dolgozott.

2005-ben került tulajdonostársként jelenlegi cégükhöz. Ekkor a csapat kizárólag négy tulajdonos állatorvosból állt, alkalmazottaik nem voltak. Egy olyan ingatlanban voltak kénytelenek dolgozni, amely sem kialakításában, sem infrastruktúrájában nem volt alkalmas a korszerű állatorvosi ellátáshoz.

Kezdetektől fogva próbálta új alapokra helyezni a rendelő gyógyszerforgalmát, új utakat- koncepciókat nyitott meg; innovatív szerződéseket kötöttek, elsősorban a gyógyszerpiacot érintve.

2007-ben nyitották meg tudatos döntést követően a rendelőtől távoli helyen, a belvárosban működő állatgyógyszertárunkat. Próbáltak a pet shopokban akkoriban kezdődött gyógyszerforgalmazással szemben nemcsak a kínálatban, hanem a kommunikációban is különbséget felmutatni.

A Soproni Állatorvosi Centrum épülete
A Soproni Állatorvosi Centrum épülete
Fotó: Soproni Állatorvosi Centrum fb-oldal

2017-ben költöztek új klinikájukra, mely döntő részben az előző helyen szerzett negatív tapasztalatokból okulva épült fel. A hatalmas váróterem recepcióval, az egymás támogatására a helyiségeket összekötő szervizfolyosó létrehozása, a műgyanta padozat, a bejárattól elkülönített három kijárat, a korszerű légtechnika, a klimatizált terek, az akadálymentesített mosdó mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a várakozó ügyfeleik és a csapatuk is jobban élje meg a sokszor embert próbáló napokat. Néhány hete befejeződött a napelemes rendszerük telepítése is.

Dr. Mentes Árpád a Gál Sándor Praxismenedzsment díjat dr. Móré Attilától, az az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnökétől vette át
Dr. Mentes Árpád a Gál Sándor Praxismenedzsment díjat dr. Móré Attilától, az az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnökétől vette át
Fotó: AlphaVet

A kezdetben négyfős kollektíva ma már 20 fősre duzzadt, de mindig igyekeztek jó csapatot építeni és azt meg is tartani, minden körülmények között.

A vár ereje nem a kövekben, hanem a védők lelkében van! Egész életében igyekezett a maximumot nyújtani, mindig többet követelve magától, mint másoktól. Igyekszik a klinikára először érkezni és utoljára távozni. A praxismenedzsmentet sosem tanulta, tetteit mindig az érzései, de legfőképp a hite vezérelték.

A családja – felesége és két gyermeke – és a kollégái támogatása nélkül pedig ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/AlphaVet

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Import helyett inkább klónozzák a jól teljesítő teheneket

Három klón-borjú jött világra a kínai holdújévet megelőző időszakban, melyek nagy teljesítményű tehenek tökéletes másolatai genetikai szempontból. Kínában jelenleg tízezer tehénből mindössze öt olyan állat van csak, mely képes 100 tonna tejet termelni élete során, így érdemes az ilyen génállományú egyedeket megőrizni.

Javul a madárinfluenza-helyzet

Javult a járványügyi helyzet a madárinfluenzával érintett területeken, ezért február 1-jétől enyhítések léptek életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt nem álló területein a vizes élőhelyek, állandó vizes terület közelében található állattartó telepekre vonatkozó betelepítési szabályokban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön a honlapján.

Nőtt az orosz mezőgazdasági termelés

Oroszország mezőgazdasági termelése 2022-ben 10,2 százalékkal nőtt - derült ki az orosz szövetségi statisztikai szolgálat (Roszsztat) által szerdán közölt adatokból.

Némileg csökkenhetnek egyes élelmiszerek árai

Ez év második negyedévében várhatóan megáll az élelmiszerárak drasztikus mértékű növekedése, egyes termékpályacsoportoknál akár még fogyasztóiár-csökkenés is előfordulhat a MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága elemzőinek prognosztizálása szerint.

Alföldi dudoros és bécsi keringő - galambkavalkád Dabason

Dabason rendezték meg a szokásos év eleji nagyszabású galambkiállítást, melyen három fajtaklub jubileumáról is megemlékeztek. A Pergő Fajtaklub 100 éves, a Magyar King Klub 60, a Mondain Fajtaklub pedig 50 éves idén.

Schmidt Egontól búcsúzunk

91 éves korában elhunyt Schmidt Egon neves ornitológus, Kossuth-díjas író, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület alapítója és tiszteletbeli elnöke, a magyar természetvédelmi ismeretterjesztés kiemelkedő alakja, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte.

Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhhoteleket

Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhhoteleket, amelyekkel a lakosság is sokat tehet a beporzó rovarok védelméért - hívta fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

A mézjelölési szabályok szigorítását sürgeti Magyarország Brüsszelben

Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam kérte az Európai Bizottságot a mézkeverékek származás jelölésére vonatkozó előírások szigorítására.

Húsexportengedélyt kapott Magyarország a Fülöp-szigetekre

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként első alkalommal kaptak húsexportengedélyt magyar vállalatok a Fülöp-szigetek piacára - jelentette be Facebook-bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter.

Tartós várat hígtrágyából

Nyereséget teremteni lenézett dolgokból. Így lehetne összegezni az Agro-Ferr Kft. és az Agrostar Kft. gyakorlati tapasztalatait, amikre nagyrészt már megvalósított beruházásaik során tettek szert. A Békés megyei Kisdombegyházán található cégek mintegy 3 ezer hektáron gazdálkodnak Magyarországon, további 2 ezer hektáron pedig kommersz terméket állítanak elő Arad mellett.