Back to top

Focisztárok, mint étterem tulajdonosok

A focisták nem csak a labdáért rajonganak, sokak a gasztronómia szerelmesei is. A katari labdarúgó-világbajnokság néhány sztárja étterem tulajdonosként is híressé vált.

A vendéglátás az egyik legnehezebb üzletág, ahogy azt a tapasztalt vendéglátósok is elismerik. Mindazonáltal a híres labdarúgók szívesen fektetnek pénzt a vendéglátóiparba.

A saját étterem álma egyetemes vágy, amely pénztárcától függetlenül egyesíti az embereket. Valamiért

Messihez steak-ért érdemes menni szülővárosába, Rosarioba
Messihez steak-ért érdemes menni szülővárosába, Rosarioba
Fotó: Wikipedia
meg vagyunk győződve arról, hogy a saját étterem egy nagyszerű ötlet, amely kiváló üzlet lesz, és boldoggá tesz minket, mert egy terített asztal körül barátok és szeretteink társaságában tölthetjük majd az időt. Ez az idilli kép azonban megváltozik, amint úgy döntünk, hogy a gyakorlatban is megvalósítjuk álmunkat, és  belépünk a gasztronómia üzleti világába. Tudás, tapasztalat, néha hatodik érzék, és  még szerencse, pontosabban mindezek tökéletes kombinációja szükséges ahhoz, hogy egy éttermet sikerre vigyünk.  

A labdarúgók azonban optimistának tűnnek, mivel lelkesen vállalkoznak éttermek nyitására.

A világ legjobb játékosai közül többen is úgy döntöttek, hogy vendéglátósként is kipróbálják magukat.

Például 2018-ban  Nyílt meg Ibizán és Londonban is a Zela nevű étterem, amelynek tulajdonosi köre rendkívül impozáns, hiszen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott és nemrég még a Manchester United sztárja mellett beszállt az üzletbe Rafael Nadal teniszező, Enrique Iglesias énekes, és Pau Gasol spanyol kosárlabdázó, a Los Angeles Lakers egykori sztárja is. Jelenleg Ibizán tudunk asztalt foglalni, a londoni egységet bezárták. Az étlapon a japán és a mediterrán konyha fúziójának kreációi találhatók.  Ronaldonak egyébként több szállodája is van, kettő Portugáliában, a Madeira szigetén található Funchalban és

Ronaldo madridi szállodája
Ronaldo madridi szállodája
Fotó: Wikimedia Commons
Lisszabonban központjában, a Pestana CR7 Hotel, közvetlenül a reprezentatív Praça do Comércio tér mellett. Itt található a CR7 Corner Bar & Bistro Baixa, ahol teljesen érthető módon az ételek mellett  focimeccseket is lehet nézni.

Tervei szerint a CR7 szállodalánccá bővül, a világ több pontján működnek majd hotelek. Tavaly nyáron ugyanezzel a névvel Madridban is elindított egy exkluzív 168 szobás hotelt.

Lengyelországban a legismertebb focista-étteremvezető Robert Lewandowski. Étterme 2021-ben nyílt meg, és már a kezdetektől fogva nagy érdeklődést keltett a varsóiak körében, akik sorban álltak, hogy "Lewandowskynál" ehessenek. Nine's w Browarach Warszawskich az amerikai konyha által inspirált ételekre specializálódott.

Lionel Messi, az argentin válogatott sztárja, amikor az FC Barcelonában játszott, a Bellavista del Jardin del Norte éttermben volt érdekelt. Mióta viszont a Paris Saint Germainben rúgja a labdát, a barcelonai étterem bezárt. Messi azonban továbbra sem mond le a gasztronómiáról, mert  Argentínában, szülővárosában, Rosarióban  VIP  néven nyitotta meg éttermét. Nem nehéz kitalálni, hogy hagyományos argentin konyhát visznek, középpontban a steakekkel.

Étel, ital és meccs Lewandowskinál
Étel, ital és meccs Lewandowskinál
Fotó: Wikimedia Commons


 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hűtő és melegítő hatásúak

Nyáron túl meleg van, télen pedig hideg, mondhatnánk, az időjárás soha nem optimális az ember számára, legalábbis így érezzük. A táplálkozásunk során ezt a kellemetlenséget tudományos alapon is korrigálhatjuk, hiszen egyes növényeknek hűtő, míg másoknak melegítő hatásuk van.

Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó a TEDi üzleteiből

Határérték feletti, technológiai eredetű szennyezőanyagok miatt Aldiva Unicorn Wheels 220 grammos Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

Sajttal kereskedtek, ötmilliárd forint áfát csaltak

Több mint 5 milliárd forint áfát csalt el egy sajtkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, a 15 emberből álló bandával és az azt segítő 14 emberrel szemben vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség - közölte a NAV a Facebook-oldalán. A szervezet győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

Németországban is jelölnék a hazai húst

Már idén tavasszal elkezdhetik címkével jelölni a húspultokban a német eredetű húsokat és hústermékeket, bár az agrarheute értesülése szerint még tárgyalnak az érintett gazdasági szereplők. Ennek ellenére Friedrich-Otto Ripke, a német baromfiipari szövetség (ZDG) elnökének nyilatkozata szerint már tavasszal külön jelölhetik a szupermarketekben a Németországban előállított hústermékeket.

Étel, mint gyógyszer? Közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik

A kutatások azt mutatják, hogy az egészségügyi szakemberek által javasolt ételek javíthatják a jólétet, de az étel nem egy tabletta, és a szakértők ajánlásai sokkal bonyolultabbak ennél.

Tölgybe álmodott hordók

Amikor tüzelik a hordót és meleg a fa, olyan az illata, mint a frissen kisült kenyér héja. A hordóba töltött bor kioldja ezeket az alkotóelemeket a fából, ettől lesz egyedi az aromája. Éppen ezért fontos, hogy hol nőtt fel a fa, honnan szerezték be a rönköt a kádárok. A Baranya megyei Palotabozsokon működő Európai Kádárok Kft. zömmel a mecseki Zengő és a Zemplén erdeiből származó tölgyből készít hordókat.

A 8 legjobb ital a szervezetben lévő gyulladás fékentartására

A szervezetben lévő gyulladás egy természetes folyamat, amely valójában segíthet az egészség megőrzésében. Problémák akkor merülhetnek fel, ha krónikusan magas a gyulladás szintje, ami számos egészségi állapottal jár együtt.

Mire érdemes költeni pénzt és figyelmet?

Az AGROmashEXPO egyik nyitórendezvénye kiadónk, a Magyar Mezőgazdaság Kft. tizenharmadik Agrármarketing és -médianapja volt. A január 25-ei konferencián telt ház előtt ismertették a legfrissebb médiafogyasztási trendeket a piac elismert szakértői.

Bukarestben az alapvető élelmiszereket tartalmazó fogyasztói kosár 40 százalékkal drágult bő egy év alatt

Bukarestben az alapvető élelmiszereket tartalmazó fogyasztói kosár 40 százalékkal drágult egy év és három hónap alatt, miközben az országos nettó átlagbér 17 százalékkal emelkedett a Ziarul Financiar című román újság számítása szerint.

Élelmiszer-szabályozással kapcsolatos összeférhetetlenségek után kutatnak a brittek

A kutatás, amelyet Tim Lang, a Londoni Egyetem emeritus professzora és Erik Millstone, a Sussexi Egyetem kutatócsoportjának emeritus professzora közösen tett közzé, azt sugallja, hogy a Környezetvédelmi, Élelmiszerügyi és Vidékügyi Minisztérium (Defra) vagy az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) tanácsadói közül egyik sem mentes az összeférhetetlenségtől.