0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A turizmust is a háborúhoz igazítják Ukrajnában

A háborús pusztítások helyeit, mint például Buča és Irpin, turisztikai célpontokká szeretnék tenni Ukrajnában.

Az Európai Utazási Bizottság 104. közgyűlésén Mariana Oleskiv, az Ukrán Állami Turisztikai és Fejlesztési Ügynökség elnöke beszélt a háború utáni turisztikai tervekről. Ukrajna a tragikus események által világhírűvé tett helyszínek közül néhányat turisztikai célponttá akar átalakítani, amelynek célja a turizmus újjáépítése, másrészt pedig az, hogy felhívják a figyelmet a közelmúlt történésire.  Többek között olyan helyekre gondoltak, mint Buča és Irpin, vagy a Kijev-Hosztomel repülőtér.

A vezérigazgató elmondta, hogy

a belföldi turizmus idén 50 százalékkal csökkent 2021-hez képest, és az iparági szakértők tisztában vannak azzal, hogy a látogatók visszatérése nem lehetséges, amíg a háború folytatódik.

Szerencsére egyelőre az idegenforgalmi infrastruktúrát nem érintette a katasztrófa.

Ami a következő időszak potenciális látogatóit illeti, a hamarosan elindulóm reklámkampány azokat célozza meg, akik valamilyen módon eddig is támogatták Ukrajnát. – Az az üzenetet küldjük nekik, hogy köszönjük a támogatást, az adományokat, a menekültek megsegítését és a munkahelyek biztosítását. Most azt szeretnénk, ha idejönnél és pénzt költenél itt, segíts nekünk anyagilag! – magyarázta Oleskiw.

Elárulta, hogy a turizmus népszerűsítésére irányuló stratégia része az is, hogy olyan hírességek támogatását kérik, akik a háború alatt Ukrajnában jártak.

Ukrajna már rendelkezik némi tapasztalattal a tragikus események helyszíneinek turisztikai látványossággá alakításában , amelyre példa az egykori csernobili atomerőmű, amelyet 2019-ben több mint 100 000 ember látogatott meg. A Visit Ukraine magáncég pedig már idén nyáron is külföldi turistáknak kínált túrákat a lebombázott városokba, hogy megmutassa nekik az ukrajnai helyzet borzalmait.

 

Forrás: rp.pl