Back to top

A turizmust is a háborúhoz igazítják Ukrajnában

A háborús pusztítások helyeit, mint például Buča és Irpin, turisztikai célpontokká szeretnék tenni Ukrajnában.

Az Európai Utazási Bizottság 104. közgyűlésén Mariana Oleskiv, az Ukrán Állami Turisztikai és Fejlesztési Ügynökség elnöke beszélt a háború utáni turisztikai tervekről. Ukrajna a tragikus események által világhírűvé tett helyszínek közül néhányat turisztikai célponttá akar átalakítani, amelynek célja a turizmus újjáépítése, másrészt pedig az, hogy felhívják a figyelmet a közelmúlt történésire.  Többek között olyan

Fotó: Pixabay
helyekre gondoltak, mint Buča és Irpin, vagy a Kijev-Hosztomel repülőtér.

A vezérigazgató elmondta, hogy

a belföldi turizmus idén 50 százalékkal csökkent 2021-hez képest, és az iparági szakértők tisztában vannak azzal, hogy a látogatók visszatérése nem lehetséges, amíg a háború folytatódik.

Szerencsére egyelőre az idegenforgalmi infrastruktúrát nem érintette a katasztrófa.

Ami a következő időszak potenciális látogatóit illeti, a hamarosan elindulóm reklámkampány azokat célozza meg, akik valamilyen módon eddig is támogatták Ukrajnát. - Az az üzenetet küldjük nekik, hogy köszönjük a támogatást, az adományokat, a menekültek megsegítését és a munkahelyek biztosítását. Most azt szeretnénk, ha idejönnél és pénzt költenél itt, segíts nekünk anyagilag! - magyarázta Oleskiw.

Elárulta, hogy a turizmus népszerűsítésére irányuló stratégia része az is, hogy olyan hírességek támogatását kérik, akik a háború alatt Ukrajnában jártak.

Ukrajna már rendelkezik némi tapasztalattal a tragikus események helyszíneinek turisztikai látványossággá alakításában , amelyre példa az egykori csernobili atomerőmű, amelyet 2019-ben több mint 100 000 ember látogatott meg. A Visit Ukraine magáncég pedig már idén nyáron is külföldi turistáknak kínált túrákat a lebombázott városokba, hogy megmutassa nekik az ukrajnai helyzet borzalmait.


 

Forrás: 
rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tölgybe álmodott hordók

Amikor tüzelik a hordót és meleg a fa, olyan az illata, mint a frissen kisült kenyér héja. A hordóba töltött bor kioldja ezeket az alkotóelemeket a fából, ettől lesz egyedi az aromája. Éppen ezért fontos, hogy hol nőtt fel a fa, honnan szerezték be a rönköt a kádárok. A Baranya megyei Palotabozsokon működő Európai Kádárok Kft. zömmel a mecseki Zengő és a Zemplén erdeiből származó tölgyből készít hordókat.

Aktív éven van túl a Da Bibere

Akárcsak az előző évtizedekben, tavaly is aktív volt a Da Bibere Zalai Borlovagrend, hangzott el a civil szervezet balatongyöröki közgyűlésén. Szokás szerint új tagokat is avattak az évindító közgyűlésen.

Vince napján kiderülhet, milyen lesz az őszi szőlőtermés

Bár az idei év kivétel, de rendszerint január az egyik leghidegebb téli hónap, elsőre azt gondolnánk ilyenkor a természet is pihen. Ez azonban nem teljesen igaz, hiszen január végén már egy a szőlészek szempontjából jeles dátumot találunk a naptárban.

Uniós agrárminiszteri egyeztetés az ukrán gabonaimportról

A lengyel, a cseh, a román, a bolgár és a magyar agrárminiszterek megállapodtak, hogy a januári brüsszeli agrártanácson az ugrásszerűen megnövekedett ukrán gabonaimportra tekintettel a belső piac stabilizálását célzó intézkedések megtételére szólítják fel az Európai Bizottságot - jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tanúsítás után forgalmazhatók a termésnövelő anyagok

Az idén élesedik az EU 2019/1009. rendelete a termésnövelő anyagok tanúsításáról, ugyanis 2022. július 16-án megszűnt az EK műtrágya kategória, az idén már csak a korábban gyártott készleteket lehet forgalomba hozni. Amit azóta készítenek, már ennek a rendeletnek kell megfelelnie. A Magyar Növényvédelmi Társaság növényvédelmi klubjában Tőkés Gábor ismertette az engedélyezéssel kapcsolatos újdonságokat.

Elkerülheti a recessziót az eurózóna, Magyarországon a növekedés egy százalék lehet

Az eurózónában kisebb lett az esélye a recesszió bekövetkeztének a korábban várthoz képest, a gazdaság 0,5 és 1 százalék között növekedhet idén; Magyarországon 2023-ban 1 százalékos bővülés várható - közölték a Raiffeisen Bank elemzői online tartott sajtótájékoztatójukon.

Az esőzés miatt nem látogatható az aggteleki barlang egy része

Az Aggteleki-karszton extrém mennyiségű csapadék hullott, a barlangi árvízhelyzet miatt a Vörös-tói középtúra határozatlan ideig nem indul - közölte az Aggteleki Nemzeti Park honlapján.

Mitől drágultak nálunk jobban az élelmiszerek?

Magyarországon az élelmiszerek ára 12 hónap alatt, 2021 novemberéhez viszonyítva 43,8 százalékkal nőtt, annak ellenére, hogy a kormány egyes termékek esetében igyekezett gátat szabni ennek.

Fokozottan veszélyes az erdei túrázás

Az EGERERDŐ Zrt. kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a hétvégén NE TÚRÁZZANAK a Mátra és Bükk erdeiben!

Talajaink termőképességének megőrzését szolgáló vetésváltási szabályok a KAP-ban

Sokféle lehetőséget és választást kínál az új, 2023 és 2027 közötti uniós támogatási időszakban a Közös Agrárpolitika (KAP) a magyar gazdáknak - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán este, a Csongrád-Csanád vármegyei Bordányban tartott fórumon.