0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Mecsek új négy évszakos pihenője

Orfű mellett, az erdő mélyén található Gubacsos kulcsosház a Mecsek egyik legrégebbi turistaszállása. A közel százéves szállást a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program támogatásával 2022 tavaszára teljesen felújította a Mecsekerdő Zrt. Ennek köszönhetően az ikonikus kulcsosház teljesen megfelel a mai kor elvárásainak, és maradéktalanul kielégíti a pihenni vágyók igényét.

A Gubacsos kulcsosház két különálló épületből áll, mindkettőt összkomfortossá alakították. A nagyobbik, fürdővel, illetve mellékhelyiséggel felszerelt házban három kétágyas, de pótágyazható szoba, továbbá modern konyha és étkező található. A kisebb házban kétszemélyes galériaágy, fürdő, valamint egy kisméretű konyha kapott helyet.

Az udvaron a fedett filagória alatt esős időben is kényelmesen összeülhet a megpihenő társaság. A kiépített tűzrakó hely és padrendszer bográcsozásra és sütögetésre egyaránt lehetőséget ad.

Az aktív kikapcsolódásra vágyók számos lehetőség közül választhatnak a környéken, így több napra vagy akár egy hétre is érdemes a szállást igénybe venni. A ház közelében több túraútvonal vezet, a sárga sáv jelzésen egyik irányban eljuthatunk Abaligetre, a másik irányban pedig Orfűre vagy a Lóri-völgybe. A kerékpárral érkező vendégek külön tárolóban helyezhetik el járműveiket. Kerékpárral könnyű, meseszép körtúrákat tehetünk Abaligetre, Kovácsszénájára, Orfűre vagy akár Magyarhertelend környékére. A vízi sportok kedvelőinek pedig a közeli orfűi Pécsi-tó kínál feledhetetlen élményeket.

Részletesebb információk, elérhetőség:
https://mecsekerdo.hu/okoturizmus/gubacsos-kulcsoshaz/
Varga Jenő, telefon: +36 30 475 5862, e-mail: varganyabt@gmail.com

Forrás: A Mi Erdőnk