0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Év eleji nagy kertészeti kiállítások

Tavaly év elején még más volt a helyzet, mostanra azonban már elmondható, hogy a világjárvány nem befolyásolja a nagy európai kiállításokat. Lesz SIVAL, Zöld Hét, Fruit Logistica és Biofach, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Januárban a franciaországi Angers-ban rendezett SIVAL lesz a

legfontosabb európai eseményük a kertészet legkülönfélébb ágazataiban érdekelteknek:

zöldség-gyümölcs, vetőmag, faápolás, szőlészet, gyógy- és aromanövények, illetve gombatermesztés egyaránt a palettán szerepel. Évi 700 kiállítóval és mintegy 26 ezer szakmai látogatóval szokott zajlani a nagyszabású esemény; 2023-ban január 17–19. között rendezik. A részletekről itt lehet olvasni.

Kevésbé van itthon visszhangja, de ugyancsak profiknak szóló nemzetközi szakmai találkozó,

ráadásul az év legelsője ebben a témában (január 13–15.) a Fruchtwelt Bodensee. A Boden-tó északi partján fekvő Friedrichshafenben rendezett, kifejezetten gyümölcs tematikájú kiállítás programja itt olvasható.

A hihetetlenül nagy múltú, Zöld Hétként is közismert Grüne Woche inkább a nagyközönség, mint a szakma kiállítása, de mindenképpen Berlin megkerülhetetlen eseménye. Története 1926-ban kezdődött, az azóta eltelt közel száz évben 86-szor rendezték meg, a 2023-as dátum január 20–29., a részletek itt olvashatók.

Ugyanabban a berlini kiállítási komplexumban zajlik pár nappal később a zöldség-gyümölcs frissáru-kereskedelem nemzetközi szakvására, a Fruit Logistica.

Ugyancsak megkerülhetetlen az ágazat szereplői számára,

a magyar közösségi stand rendszerint az Agrármarketing Centrum szervezésében valósul meg. 2023-ban február 8–10. a dátum, a részletekről bővebben itt.

És ha év elejéről van szó, akkor muszáj bevenni a válogatásba a nürnbergi Biofach–Vivaness párost is; előbbinek a biotermesztés, utóbbinak a natúrkozmetikumok a tematikája, a dátum február 14–17. A Biofachon kizárólag minősített biotermékeket lehet kiállítani, ezt már a regisztrációkor le kell papírozni. A magyar közösségi standot ugyancsak az Agrármarketing Centrum szokta szervezni, így lesz most februárban is. A kiállításról bővebben itt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu