0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az újrahasznosított műanyag művészete

Szobrot állítottak az újrahasznosított műanyagnak. A szobor mi másból is készülhetett volna, mint újrahasznosított műanyagból. A különleges művészeti alkotással a Desch cég a műanyag újszerű értelmezésére szeretné felhívni a figyelmet.

A Desch vállalat évtizedek óta készít termékeket újrahasznosított műanyagból a kertészeti szektor számára. Ez önmagában egy hétköznapi dolognak tűnhetne, ám a közelmúltban egyedi és nagy marketing értékkel bíró ötlettel állt elő vállalat, hogy még jobban felhívja a figyelmet az újrahasznosítás jelentőségére.  Az „Újrahasznosított műanyag művészete” címet viselő új kommunikációs koncepcióval  egyfajta művészeti alkotássá emelik az újrahasznosított műanyag gyártását. Az z IPM 2023 kertészeti vásáron is bemutatták az egyedülálló koncepciót és a rendhagyó alkotást. 

 M.C. Escher és Auguste Rodin

Kees Waqué a Desch marketing és kommunikációs vezetője szerint a művészet állandó, és a műanyag is.

A gyártó cég színes cserepei azonban hozzáadott értéket jelentenek, mivel a  növények még szebben néznek ki bennük.

Erre a fogyasztók felfigyelnek. Másrészt újrahasznosított műanyagból valami újat készíteni, amit majd szintén újra hasznosítanak, az önmagában is már művészet. Ezt az újrahasznosítási folyamatot  mutatják be Maurits Cornelis Escher világhírű holland művész által ihletett alkotással, amely a nevek hasonlósága miatt a „Descher” nevet kapta. 

A „művészeti gyűjtemény”-hez tartozik egy másik mű is (a képen) , amelyet Auguste Rodin „A gondolkodó” című szobra alapján készítettek. Az alkotás az európai és holland műanyagipari vállalkozások együttműködésével (Plastics Europe, Dutch Rubber and Plastic Industry Federation ) megvalósuló a „Rethink Plastics” kezdeményezéséhez igazodik, amely egy teljesen fenntartható és körforgásos műanyag értékesítési lánc kidolgozására összpontosít Hollandiában. 

A vállalat képviselője egyébként úgy fogalmazott, hogy a jövőben folytatják ennek a művészeti koncepciónak a bővítését és a cég különböző csatornáin keresztül igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni az ötletet.

youtube://v/hEXQs38UE-k

 

 

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/desch