0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mi legyen az elnyílt hagymásokkal? Bemutató a Füvészkertben március 18-án

Március 18-ára érdekesnek ígérkező programot hirdetett a budapesti ELTE Füvészkert: tematikus szakvezetésen mutatják be a kert tavaszköszöntő hagymásait, egyben azt is elmagyarázza a gyűjteményt kezelő szakember, hogy mit tehetünk elvirágzás után a hagymásokkal.

Fel kell szedni elvirágzás után a tulipánokat/jácintokat stb., vagy nyugodtan maradhatnak a földben? Mit tegyünk az ajándékba kapott cserepes jácinttal, ha elnyílt?

Ismerős dilemmák? A Füvészkertben most élőben is lehetőség lesz a téma szakértőjének feltenni a kérdéseket,

március 18-án szombaton 14 órai kezdettel ugyanis Tavaszköszöntő virágok és hagymások, avagy mit kezdjünk velük, ha elvirágoztak címen hirdetett a tematikus szakvezetést a Füvészkert.

A közzétett program szerint a résztvevők megismerhetik a tavaszköszöntő virágok és hagymás növények izgalmas világát, sétát tehetnek a Füvészkert gyűjteményeiben, és megtudhatják, mit kezdjenek az elvirágzott hagymás növényekkel. Mindebben Szabó-Szöllösi Tünde gyűjteményvezető lesz a kertészkedők segítségére.

A séta a portától indul, időtartama körülbelül 1,5-2 óra. Jegyek csak online vásárolhatók, részletek a Füvészkert honlapján olvashatók.

Igazából majd áprilisban fognak úgy besűrűsödni a kertes programok, hogy muszáj lesz válogatni közöttük, mert mind úgysem fér bele; viszont aki keres, az már most is számos érdekes arborétumi, botanikus kerti eseményt talál.

Hogy a Füvészkertnél maradjunk, egy hét múlva, március 25-én gyümölcsfa-oltási gyakorlati napot tartanak Gyümölcsoltó Boldogasszony napja alkalmából, érdemes már arra is készülni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu