Back to top

A Krone bemutatja a GX univerzális szállítókocsi új változatát

A 2022/23-as értékesítési szezon óta a Krone a GX univerzális, merev oldalfalú szállítókocsit is kínál hidraulikus teleszkópos raktérbővítéssel. Ezzel a most már alapfelszereltségként konfigurált változattal a Krone bővíti a GX univerzális szállítókocsik kínálatát.

Fotó: KRONE

A 2021. őszi piaci bevezetésük óta ezek mind a takarmány-betakarítási szegmens meglévő ügyfeleinél, mind pedig a szántóföldi és zöldségtermesztési, valamint az erdészeti szektor új vevőinél beváltak, így a kereslet folyamatosan nő.

A merev oldalfalak pozitív hatása, hogy az önsúly mintegy 600 kg-mal csökkent. Az elülső fal és a csomagtérajtó magasságát is rögzítik az összefüggő felépítmények, így a hidraulikusan változtatható oldalfalakkal a csomagtérajtó nagyobbra is nyílik. Ez

leegyszerűsíti a kocsi hátulról történő berakodását, például raklapok vagy szalmabálák felpakolásakor.

Fotó: KRONE
A merev oldalfalakkal rendelkező GX természetesen mindazokat a jól ismert kényelmi funkciókat kínálja, amelyek egy igazi, egész évben használható szállítót sokoldalúvá tesznek. Nagyon sima felületüknek köszönhetően a GRP oldalfal panelek minimalizálják a súrlódási ellenállást a kirakodás során. A mozgatható, átlátszó elülső falnak köszönhetően a traktorvezető jól láthatja a rakodóterületet. Az erős és rendkívül rugalmas szállítószalag oda-vissza futhat. A tartósan feszített heveder rugós hatásának köszönhetően a különösen kíméletes rakodás mindig garantált, még akkor is, ha érzékeny áruk, mint például burgonya vagy különféle zöldségfélék kerülnek a rakodófelületre.

Ezenkívül az új GX változatban megtalálható a Német Mezőgazdasági Szövetség (DLG) ezüstéremmel kitüntetett innovatív KRONE ExactUnload is, amely lehetővé teszi a rakomány útvonal szerinti lerakását.

Ha például új silót kell létrehozni, a kezelő egyszerűen megadhatja a kívánt kirakodási hosszt. A gép önállóan szabályozza a kirakodási sebességet, és alkalmazkodik a traktor menetsebességéhez. Biztosak lehetünk benne, hogy a megadott hossz elérése után a kocsi teljesen üres lesz.

Fotó: KRONE

Forrás: 
Krone

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Jelentősen nőtt a beruházások volumene az ingatlanberuházások, a feldolgozóipar és a mezőgazdaság területén

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2023 első negyedévében a beruházások mértéke éves alapon 2,8 százalékkal mérséklődött.

Zavarosan indult a felvidéki agrár-ágazat éve

Nehéz időket kell megtapasztalniuk a szlovákiai gazdáknak. Nyakukon a támogatási kérelmek leadása, de újak és sokszor kidolgozatlanok, előkészítetlenek a követelmények. A kormány – és vele az agrárminiszter – cseréje emellett csak mellékes eseménynek tűnik. Az agrárminisztérium vezetőinek cseréjéhez lassan már hozzászoknak.

Gyógyszer laskagombából

Nigériai kutatók laskagombából kivont hatóanyagot tartalmazó gyógyszert fejlesztettek szív- és érrendszeri betegségek kezelésére.

A falusi élet

Zebegény Szőnyi szemével – A falusi élet címmel nyílt meg május 20-án a Szőnyi István Emlékmúzeum kétrészes kiállítássorozatának első tárlata Zebegényben.

Eső legyen, vagy folyjon a víz

Ünnepélyes keretek között adták át a Hársfamajori öntözési közösség öntözőtelepét, május közepén. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósult beruházás a termelés biztonságát szolgálja.

Atomenergia nélkül nincs fenntartható klímapolitika

A Magyar Innovációs Szövetség május 23-án tartotta tisztújító közgyűlését Budapesten. Az eseményen előadást tartott Lantos Csaba energiaügyi miniszter a magyarországi energetikai helyzetről, valamint a szövetség tavalyi Média Díját is átadták.

A szivacstégla a városi fák gyökereihez vezeti az esővizet

Bécsben is gondot okoz, hogy a nyári hőségben nem jutnak elég vízhez a városi fák. Erre jelenthet megoldást a szivacstégla, amely a fák gyökeréhez vezeti az esővizet. Az intelligens vezérléssel és szeleppel ellátott, napelemes betonkocka könnyedén beépíthető a szegélybe és akár kombinálható a csepegtetéses öntözési megoldással is.

Nagy a baj, de még nagyobb a veszély

Magyarország uniós csatlakozása óta egyértelműen gabona- és olajosmag-termelésünk alkotja a mezőgazdasági termelés gerincét és jövedelemter­melő képességének zömét, de most mindkettő rendkívül súlyos helyzetben van. A hazai gabonatárolók megteltek Ukrajnából származó áruval, és emiatt a magyar termelők készlete gyakorlatilag eladhatatlanná vált.

Agrártudomány közérthetően

A Debreceni Egyetem agrártudományok területén elért eredményeinek szélesebb körű megismertetése céljából írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft. A partnerség keretében a médiavállalat felületein is megjelennek az intézmény kutatóinak tudományos cikkei.

Megnyitjuk a grillszezont

Ismét elérkeztünk egy grillszezonhoz, kezdetét vette a kinti sütögetés időszaka. Grillezni szinte bármit lehet, a különböző húsoktól kezdve a sajtokon át a zöldségekig, gyümölcsökig, de egy valamirevaló grillparti igazi főszereplője a hamburger és a steak. A tökéletes végeredmény érdekében érdemes a profik tanácsait követni.