0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Idén is megrendezik az Avasi Borangolást

Idén immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Avasai Borangolást Miskolcon, ahol május 11. és 13. között hatvannyolc programhelyszín és kilencvenhét borászat várja majd a "borangolókat" - tájékoztatta az MTI-t a vármegyeszékhely önkormányzata.

A közlemény szerint kinyit huszonnégy magánpince és huszonkét gasztronómiai szolgáltató termékeiből válogathatnak majd az érdeklődők, akiknek húsz helyszínen ötvenöt fellépő „húzza majd a talpalávalót”. Idén először kap önálló színpadot a rendezvényen a hip-hop, de a rock, a pop, a jazz és a folk műfajok kedvelőinek sem kell aggódniuk.

Többek között fellép a Djabe, a Loop Doctors, a Jazz Inside, a Csak zenekar, a Bíborszél, a Zenegép, az Ildi Rider, a Ritmiklift, a Zenemi!, a MiniArtűr és Sub Bass Monster is, az avasi református templomban pedig Auth Csilla, Horváth Ádám és Kántor Bogi adnak koncertet. A „borangolók nótáját pedig az Agyagbanda és a Számadó Zenekar húzza majd el” – írták.

A XI. Avasi Borangolás tiszteleg az 1973-as Miskolci Rockfesztivál előtt is, amelynek ötvenedik évfordulójára emlékfesztivállal készülnek Diósgyőrben.

Ennek apropóján négy miskolci zenekar ad közös „BORPOP-koncertet” az Amfiteátrumban, saját stílusukban előadva egy-egy olyan dalt, amely elhangzott a 73-as fesztiválon.

Nagy választék lesz borokból is, ott lesz Áts Károly és az év borászai, a Bock Borászat, Maul Zsolt, Németh Janó, a Demeter borászat, a Disznókő Szőlőbirtok, a Sanzon Tokaj, a Cardium Borászat, a Grand Tokaj, az Ikon Borászat és a Hilltop. Lesz Szekszárd tér, Mátra tér, Felvidéki utca, illetve Tokaj sor is, ahol akár a tájegységre koncentrálva is megkóstolhatják majd a résztvevők a borvidékek legkiválóbb borait – közölték.

Mint írták, a sportok kedvelői sem maradnak ki, hiszen megrendezik az „AVASember-kupát” és a „kisAVASember-kihívást” is, emellett a borangoláson változatos programok várják a családokat és a gyermekeket.

Lesznek kutyás rendezvények, szakmai programok, valamint kézműves vásár és pinceszépségverseny is. Hozzátették, az idei fesztivál minden eddiginél zöldebb és környezetbarátabb lesz.

A Miskolczi Borbarátok Társasága egyesület tizenegy éve tűzte ki céljául a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését, és ez a szándék hozta létre az Avasi Borangolást – idézték fel a közleményben.

Forrás: MTI