0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Több mint húsz kategóriában rendezték meg a westernlovas ob első fordulóját

A hétvégén Kiskunfélegyházán rendezték meg a westernlovas országos bajnokság első fordulóját, amelyen többféle versenyszámban és kategóriában több mint 60 versenyző mérte össze tudását.

A különböző kategóriák alapját a marhapásztorok munkája adja, ebből fejlődött ki a rendkívül látványos sportág.

Az ob-n több mint 20 kategóriában rendeztek versenyt, a mezőnyben Európa-bajnok lovasok is ott voltak Ledneczki Vera (trail) és Szalontai Zoltán (cutting) személyében.

Két új tervezett versenyszámot is bemutattak, ezekkel várhatóan a jövőben tovább bővül a repertoár.

A szervezők beszámolója szerint Pál Zoltán versenyigazgató eredményesnek értékelte a hétvégét annak ellenére is, hogy a vártnál hidegebb és csapadékosabb időjárás valamelyest átírta a lebonyolítási rendet. A különböző számokban szoros és nívós küzdelmet láthatott a közönség – mondta.

Az országos bajnokság és a sportág királyszáma a cutting, amely során a lovasnak meghatározott idő alatt egy borjút kell leválasztania a csordáról és azt a továbbiakban távol tartani attól.

A versenyzőnek 2,5 perc áll rendelkezésére, hogy megmutassa, lova mennyire stílusosan tudja végrehajtani ezeket a feladatokat.

Ebben a számban Vizi Zoltán diadalmaskodott, egyetlen ponttal megelőzve Szalontai Zoltánt.

Az országos bajnokság négy fordulóból áll, a következőt június 16-18-án, ugyancsak a kiskunfélegyházi Fekete Western Lovastanyán rendezik.

Forrás: MTI