Back to top

Programok

Elvetették a 34.Bábolnai Gazdanapokra tervezett kukorica-fajtabemutató 34 hibridjét

A kiváló minőségű vetőágyba április 26-án elvetették a 34. Bábolnai Gazdanapok kukorica-fajtabemutatójának hibridjeit. A megelőző héten több mint 50 mm eső esett, ami már eleve kedvezőbb vetési feltételeket biztosított a tavalyinál. Emellett a kiadagolt 400 kilogramm MAS műtrágya, valamint a vetéssel egymenetben kiszórt 100 kilogramm Corn Starter műtrágya és a hektáronként 15 kilogramm talajfertőtlenítő (Force) biztosítja a növényzet keléséhez és fejlődéséhez szükséges tápanyagot és növényvédelmet is.
A hőmérséklet ugyan a kívánatosnál hidegebbre fordult a nap második felében, de bízunk benne, hogy a hét második felére megérkezik a prognózis szerinti felmelegedés, és a kelés egységes és gyors lesz. 
A bemutatóhoz 2021-ben az RWA Magyarország Kft. (6 hibrid), a TradiscoSeeds Kft. (4 hibrid)), a Corteva Agriscience (4 hibrid)), a Pannon Genetic Kft. (6 hibrid)), a Bázismag Kft. – Marton Genetic (7 hibrid)), az Euralis Kft. (3 hibrid)) és a Saatbau Linz (4 hibrid)) biztosította a vetőmagokat. 
A kukorica-fajtasor mellé tervezett cirokbemutatót a későbbiekben vetik el, amikor a talaj-és léghőmérséklet megfelelő lesz a cirok vetése szempontjából.

Bízunk benne, hogy az idei kedvezőbb start megalapozza az elvetett hibridek további ideális fejlődését, melyről folyamatosan tájékoztatjuk majd Önöket.

forras_-dr_balla_zoltan_marton_genetics.jpg

Fotó: Forrás: Dr. Balla Zoltán Marton Genetics

Készülünk a 34. Bábolnai Gazdanapokra!

Örömmel jelentjük be, hogy 2021. szeptember 9-11. között megrendezésre kerül a 34. Bábolnai Gazdanapok. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.
Részletes program a későbbiekben elérhető lesz.

 

Programok 2020-ban: 

A programváltozás jogát fenntartjuk, a rendezvény sajtónyilvános!