Back to top

Cégtörténet

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó Sajtó Reklám Propaganda Kft. (röviden: Magyar Mezőgazdaság Kft.) 1991 decemberében Budapesten alakult meg.

A többségében újságírókból álló gazdasági társaság a Magyar Mezőgazdaság című agrárgazdasági hetilap és a Kerti Kalendárium című havilap kiadásával kezdte meg tevékenységét.

Az elmúlt évek alatt bebizonyosodott, hogy az akkor még merész döntésnek számító lapkiadói tevékenység meghozta gyümölcsét. Az első két év sikeres kiadói munkája után csatlakozott a kiadóhoz még négy mezőgazdasági szaklap. Az ország egyetlen kertészeti hetilapja, a Kertészet és Szőlészet, a havonta megjelenő Kistermelők Lapja, Kertbarát Magazin valamint a Méhészet című újság.


Magyar Mezőgazdaság borító
Magyar Mezőgazdaság borító

A rendszerváltás a mezőgazdaságban is jelentős átalakulást hozott. Az átalakult mezőgazdasági üzemek, az egyre növekvő számban megjelenő kis-és magángazdaságok elsődleges feladata sajnos nem a szakújságok megrendelése volt.

Fokozatos és kitartó munka eredménye az a 150.000-es példányszám havonta, amiben megjelennek lapjaink. A Magyar Mezőgazdaság Kft. az elmúlt évek alatt növelte terméklistáját. Így elmondhatjuk, hogy 10 rendszeresen megjelenő szaklap és 7 melléklet a teljes vertikum. Szaklapjainkat ma már számos népszerű online platformon digitálisan is meg tudják vásárolni olvasóink.

Ezzel nemcsak a legnagyobb agrárszaklap kiadó vagyunk, hanem lefedjük a mezőgazdaság teljes egészét és a hozzákapcsolódó háttér-iparágakat is.

A lapkiadói munka és a rendezvényszervezés mellett igyekszünk egyéb szolgáltatásokkal is partnereink rendelkezésére állni. Vállalkozunk teljes körű PR, marketing munka végzésére

A kiadó folyamatos fejlődése köszönhető az igényes szakmai munkának, amit az olvasóink és a több mint 300 rendszeresen hirdető partnerünk is elismer.


A kiadó arspoéticája az a hiteles tájékoztatás, aminek teljesítéséhez komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezünk az agrárgazdaság minden területén. Kiadványainkkal szeretnénk szolgálni a vidéket, a mezőgazdaságból élő embereket, igyekszünk elérni azt, hogy munkájukhoz elengedhetetlen olvasmány legyen a Magyar Mezőgazdaság Kft. valamelyik szaklapja.

Örömmel mondhatjuk, hogy kiadónk, ma már teljes egészében magyar tulajdonú, magántársaság, ahol minden főállású dolgozó és külső szerző is a magyar mezőgazdaság szolgálatában áll.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. életében a lapkiadás mellett már régóta jelen van a rendezvényszervezés is. Először csak szakmai partnerként voltunk jelen a rendezvényeken, majd a szervezésbe is bekapcsolódtunk és nem sokkal később már önállóan végeztük. 

A Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében évről évre megrendezésre kerül az Agrármarketing és -médianap. 2007-ben már élesztettük újra a Kaposvári Állattenyésztési Napokat, amely a Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállítássá nőtte ki magát. Több mint 10 évig, évről évre fejlesztve, soha nem látott sikerre vittük a rendezvényt.  Az idei évben pedig az átalakult tematikájú KÁN Egyetemi Napok szervezéséhez örömmel fogadtuk a MATE megkeresését. Mindeközben, 2017-ben elindítottuk az  Agrárakadémia konferenciasorozatot is. A rendezvény az agrár-szakpolitika irányvonalainak bemutatását és népszerűsítését célozza meg, tematikus felépítéssel, évente több alkalommal, mindig más témakörben.

2018-ban pedig a több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás, a Bábolnai Gazdanapok szervezői lettünk, amely az agrárium kiemelkedő eseménye, amely nemcsak hagyományt teremtett, de értéket is képvisel. 

Méltán vagyunk büszkék erre a rendezvényre, hiszen a kiállítók és a látogatók döntő többsége évről évre visszatér, és a színvonalas szakmai- és közönségprogramokkal zajló esemény tradíciót teremtett a magyar agráriumban.

Az elmúlt években, a lelkes rendezvényszervező csapatnak és a kiváló lehetőségeknek köszönhetően a Kiadó gazdasági mutatóiban is egyre jelentősebb tényezővé vált a rendezvényszervezés. Bízunk benne, hogy a jövőben is folytatni tudjuk a színvonalas rendezvények szervezését.


Kiadónk 2017-ben újragondolta online stratégiáját. Hírportálunk egységesítésével vágtunk bele a megújulásba, azzal a céllal, hogy az agrárium szereplői, a szakértőktől a hobbi szinten érdeklődőkig a mi honlapunkat tekintsék az elsőszámú tájékozódási pontnak.

Mára a magyarmezogazdasag.hu az ország egyik vezető agrárhírportálja lett a gazdálkodók körében. Több mint 5 ezer cikk jelenik meg rajta évente, látogatottsága pedig meghaladja a havi 150 ezer egyedi látogatót.

A napi tájékoztatás mellett heti elektronikus hírújsággal is szolgálja kiadónk 25 ezer feliratkozóját, és három Facebook-oldalunk szintén 25 ezernél több követőt ér el napról napra. YouTube-csatornánkon több száz saját készítésű videóinterjú, tudósítás és képes összefoglaló közül választhatnak az érdeklődők. Folyamatosan fejlődünk, 2020-ban elindítottuk Instagram-oldalunkat, 2021-ben podcast csatornánkat.

Reményeink szerint eljön az az idő, amikor az agrárgazdaság valamennyi szereplője ismerni és keresni fogja a Magyar Mezőgazdaság kiadványait!

MMG - Magyar Mezőgazdaság