A Mitsubishi Corporation úgy döntött, hogy együttműködik az izraeli Aleph Farms céggel a laboratóriumban termesztett húsok gyártásában és forgalmazásában. Ennek az a célja, hogy Japánban csökkenjen az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása.
gasztronómia
Turistaparadicsom a Mátra szívében
Bár a 964 méter magas Galyatető az ugyancsak a Mátrában található Kékes és Hidas-bérc után csak a harmadik csúcsa hazánknak, mégsem érheti vád, hogy ő lenne a legkisebb királyfi. A tetején trónoló Galya-kilátó teraszáról 360 fokos körpanoráma nyílik: kelet felé a kéklő Bükk, nyugatra a Börzsöny és a Cserhát, északra pedig a szlovák hegyvonulatok láthatók.
Gombásszunk januárban!
Szeretne télen is gombát szedni az erdőben? Ez nem lehetetlen, mert fafülgombát még januárban is találunk. Ez a gomba elsősorban a kínai fogásokból ismert, de Magyarországon is bőségesen megtalálható.
Már árban is egyre versenyképesebb a növényalapú burger a húspogácsával
Az Impossible Foods Inc. - növényi alapú burger pogácsákat, azaz Impossible Burger elnevezésű termékeket forgalmazó vállalat -, bejelentette, hogy közel 15%-kal csökkenti árait az amerikai élelmiszerforgalmazó vállalatok számára, így növelve a keresletet a húshelyettesítő termékeik iránt.
A csiga sem fogy
A francia csigatenyésztők számára is nehéz év volt a tavalyi. A koronavírus okozta krízis miatt minden idényjellegű rendezvényt lemondtak, elmaradtak a turisták, becsuktak az éttermek, visszaesett az üzlet – a csigák nagy örömére.
Szalmonellás csirke vetett véget a profi focista pályafutásának
A volt német válogatott focista, Anrdré Schürrle néhány hónapja fejezte be végleg pályafutását, amiben közrejátszott egy szalmonellával fertőzött csirke étel elfogyasztása. A történetét a napokban az angol The Sun című lap idézte fel. A német középpályás 2013-ban csatlakozott a Chelsea-hez. Bár első szezonja nagyon sikeres volt, a következő szezonban már nem tudta hozni a formáját.
Megszabadulunk az egyszer használatos műanyagtól?
Az egyszer használatos, eldobható műanyag evőeszközöknek, poharaknak és szívószálaknak hamarosan el kell eltűnnie az Európai Unió országaiból. Az Európai Parlament 2019. márciusában hagyta jóvá az egyszer használatos műanyag csomagolóeszközökre vonatkozó irányelvet,
amely 2021. július 3-án válik teljes mértékben alkalmazhatóvá.
A mustár gyógyít! - nem csak a virsli mellé jó
A mustárt már az ókorban is inkább tekintették gyógynövénynek, mint tápláléknak. Dúskál az értékes fitonutriensekben, ezért szinte kívül-belül csodát tesz velünk. Leveléből saláta, magjából reumát enyhítő pakolás, meghűlés elleni gyógyfürdő készülhet, izomfájdalomnál masszírozva is hat – és a virsli mellől sem hiányozhat…
Karácsonyfa? Kuka helyett a tányérra!
Bár növekszik a mű-, illetve a cserepes fenyők piaca, de azért mégis világszerte, így hazánkban is a vágott fenyőfa az, amit a legtöbben használunk karácsonyfa-állításra. Ha a teljes száraz fa nem is végzi a tányérunkon, azonban a brit Julia Georgallis receptjeihez szükség van tűlevelekre.
Farsangi fogások a nyolcadik Közétkeztetési Szakácsverseny „étlapján”
Publikálták a főszervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását. A megmérettetésére 2021. március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, melyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.