A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban a 2018-2020 közötti időszakra támogatást nyert az Európai Uniótól a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére.
Az ország legkülönbözőbb pontjain találni már olyan vendéglátóhelyeket, ahol az étlapon amúgy is szerepel bárányhúsból készült étel, de a tapasztalatok alapján a vendégek ritkán merik ezt kérni.
Az idei Bárány Napok rendezvényhez országszerte számos étterem csatlakozott, melyek ez alkalomból egyedi ajánlattal készülnek majd, de az biztos, hogy mindenhol a bárányhúsé lesz a főszerep a két nap alatt – írja a storeinsider.hu. A programban résztvevő éttermek listáját itt találják.
Akik kedvet kaptak ahhoz, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, nem kell keresgélniük! A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús-fogyasztási trendekről, mind e húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.
A Bárány Napok egy spanyol-magyar multi promóciós program keretében kerül megrendezésre. Ennek keretében a két ország ágazatainak együttműködése mellett lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, és mód lesz arra is, hogy a hazai eredményeket bemutassák a szakemberek a spanyol kollégáknak.
Jó ok van erre, hiszen fogyasztásuk számos előnyös hatással bír. Egészséges, könnyen elkészíthető ételt jelent a bárányhús, amely egyszerű, de különleges fogásokként hétköznapjaink vagy ünnepi asztalaink részévé válhat.