Dr. Kukovics Sándor a Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója az agrártudomány területén kifejtett kimagasló tudományos munkásságával hozzájárul Érd város hírnevének öregbítéséhez, méltó birtokosa a kitüntetésnek – tudósít az eseményről ÉrdMost.hu.
Dr. Kukovics Sándor 45 éve végzi tudományos tevékenységét a kutatás és fejlesztés területén, melyből külföldi munkái mellett több mint 40 évet töltött el az Állattenyésztési Kutatóintézetben.
Dr. Kukovics Sándor 1991-től a mezőgazdaság-tudományok kandidátusa, 2000-től habilitált doktor mezőgazdaság-tudomány területén, 2002-től egyetemi magántanár. 2016-tól a Kecske Világszövetség igazgatótanácsi tagja. Tevékenységét több díjjal is elismerték, legmagasabb szakmai kitüntetése 2008-ban az „Újhelyi Imre Emlékdíj” és 2009-ben a Tankönyv Nívódíj. Oktatott a Gödöllői, Debreceni, Nyugat-Magyarországi és Kaposvári agrártudományi egyetemeken. Több mint 1000 publikációja jelent meg, ebből 27 könyv.
A tej szerepe a humán táplálkozásban című, 2009-ben megjelent könyve jelenleg is az orvos-, dietetikus- és védőnőképzés egyik alapműve.
A húsfogyasztással kapcsolatos félrevezető információk megfelelő kezelése céljából szervezte meg „A hús szerepe a humán táplálkozásban” című konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében 2016-ban, az itt elhangzottakra alapozva jelenik meg a következő könyvei az idei évben.
2016-ban elnyerte a Kecske Világszövetség következő világkonferenciája rendezési jogát, melyre 2020-ban, Egerben kerül majd sor.
Dr. Kukovics Sándor az agrártudomány területén kifejtett kimagasló tudományos munkásságával hozzájárul Érd város hírnevének öregbítéséhez, méltó birtokosa az Érdi Tudományos Díjnak.
youtube://v/YL4uOWP3m8k