0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Idén is díjazzák a legkiválóbb magyar termékeket és szolgáltatásokat

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 40 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyét a Kárpát-régió egész területén. Május 27-ig lehet pályázni rá.

A pályázatról érdemes tudni: 2020-ban harmadik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., az erdélyi székhelyű MULTINVEST SRL., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., és a SZÁM-PONT Kft. A kezdeményezés kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, szakmai támogatója pedig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A szervezők célja, hogy elismerjék a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítsék a nemzetközi piacon versenyképes, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, illetve ösztönözzék a szolgáltatások fejlesztését. A kezdeményezés a többi közt célul tűzte ki azt is, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a minőségtudatos vásárlásban, illetve hozzájáruljon az egészségtudatos, energiahatékony termékek és szolgáltatások forgalmazásához is. Hagyomány, hogy a pályázati rendszer minden évben kiemel egy társadalmilag is fontos témakört. Az idei év jelmondata: „Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk!”

A meghirdetett 40 pályázati főcsoport érinti egyebek között a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, a vendéglátást, az infrastrukturális beruházásokat, az informatikai programokat és rendszereket, rendezvényeket, valamint az oktatást is.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke a pályázat kapcsán úgy fogalmazott: „azok a vállalkozások, melyek az alkotás és a teremtés útján járva, a magyar földből, magyar alapanyagokból és hazai munkaerő közreműködésével, kreativitásukat latba vetve készítik el termékeiket, sikerükkel Magyarország sikeréhez is hozzájárulnak. Nem kis részben, ezeknek a vállalkozásoknak köszönhetjük, hogy 2010 óta összesen 840 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, s hogy ma már több mint 4,5 millió ember dolgozik hazánkban.”

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója elmondta, a szóban forgó védjegy egyfajta híd szerepét tölti be a vállalkozók és a fogyasztók között. A szervezők nevében hangsúlyozta azt is, hogy kiemelten fontosnak tartják, hogy a benyújtott pályázatok vizsgálatakor nagy hangsúlyt kapjon a szellemi tulajdon védelmének tudatossága is. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét” a Parlament Felsőházi termében adják át szeptember 9-én.

A pályázattal kapcsolatos további tudnivalók a www.emin.hu webcímre kattintva érhetők el.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság