0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Továbbra is számíthatnak ránk

Vészfékezésre kényszerítette a világot a koronavírus-járvány. Az emberek nagy része tehetetlennek érzi magát. Bármennyire aggódnak családjukért, szeretteikért, tétlenségre kényszerülnek.

A szabadságolást mindig is csak távolról ismerő mezőgazdászoknak viszont nem újdonság sem a válság, sem az, hogy amíg a világ többi része áll, nekik tovább kell dolgozniuk.

Az állatokat eddig sem lehetett türelemre kérni, minden körülmények között el kell látni őket, és a növénytermesztőknek is legjobb tudásuk szerint kell megragadnia az időjárás vagy a piac nyújtotta pillanatnyi lehetőségeket.

Ennek a hivatásnak a sok-sok változóval való zsonglőrködés az egyik szépsége.

A világjárvánnyal új változó került a képletbe. A vele járó kihívásokat nem szabad kicsinyíteni. De nem vagyunk eszköztelenek a megoldásukhoz. Olykor hiábavalóan hangoztatott, máskor üres szólamként használt kifejezések, mint amilyen a rövid ellátási lánc, vagy a helyi termék vásárlása, jelentőséget kapnak.

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft.-t a rendszerváltás és a vele járó földindulás miatt alapítottuk, mert alkalmazkodnunk kellett a lehetőségek megváltozásához. A magyar mezőgazdasággal együtt tanultuk a piacgazdaságot, az EU-csatlakozás előtt feltérképeztük az ágazat helyzetét az európai közösségben, a 2008-as pénzügyi válság során pedig felkutattuk a kapaszkodókat.

Három évtized, három sorsfordító esemény. Mindegyik túléléséhez a tájékozottság, a tájékoztatás hitelessége, a tapasztalatcsere és a kommunikáció volt a legfontosabb. A 2020-as világjárvánnyal való megbirkózáshoz is ezeket tartjuk a legfontosabbnak.

Nap mint nap sokan fordulnak kiadónkhoz és munkatársainkhoz a helyzetre vonatkozó kérdésekkel, amikre legjobb tudásunk szerint válaszolunk, közvetlenül szóban, vagy nyomtatott és online felületeinken.

Előreláthatatlan ideig le kell mondanunk a napi rutinhoz tartozó személyes találkozók nagy részéről és az agrárkiállítások, bemutatók és konferenciák ünnepi alkalmat jelentő találkozásairól is. Kapcsolataink nagy részét kénytelenek vagyunk online ápolni, és a munkánkhoz szükséges létfontosságú információkat az interneten beszerezni.

Húsz év alatt rengeteg kifinomult szolgáltatás vált elérhetővé az interneten a mezőgazdaság számára is, de információk szempontjából a helyzet vadnyugatibb, mint valaha. Ágazatunkban is cunamiszerűen terjednek teljesen hamis vagy megalapozatlan hírek, amelyek óriási károkat okozhatnak – a féligazságok pedig sokszor még nagyobbakat.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. mindenkor hiteles forrásokra alapozza híreit és tudósításait. Agrár- és kertészeti szakújságíróink, elismert külső szerzőink garantálják, hogy az ágazat legfontosabb magyar és külföldi híreit és eseményeit pontosan és a lehető leghamarabb eljuttatjuk olvasóinkhoz.

Előfizetőinknek házhoz visszük szakterületük piaci, technológiai és módszertani híreit és újdonságait, a www.magyarmezogazdasag.hu portálon pedig az agrár- és élelmiszer-gazdaság egészét átfogó képet adunk.

A korlátozott lehetőségek közepette mi továbbra is hirdetőink rendelkezésére állunk, hogy nyomtatott és online felületeinken folyamatosan tájékoztassák partnereiket. A gazdálkodás nem áll le, és a megfeszített munka gyümölcsét piacra kell juttatni. Agrárszaklap-kiadóként most is az a feladatunk, hogy a lehető legalaposabban és legszélesebb körűen tájékoztassuk a gazdatársadalmat a lehetőségekről.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. munkatársai

Forrás: Magyar Mezőgazdaság Kft.