0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új üzemet épít a Pöttinger

Heinz és Klaus Pöttinger tulajdonos-ügyvezetők az eredeti grieskircheni gyártól alig néhány kilométerre rakták le az új üzem alapkövét idén tavasszal.

A 25 millió eurós beruházás keretében épülő 6300 m2-es üzemben 2021-től szerelik össze a Pöttinger Impress hengeres bálázók egyes változatait, illetve ebben a modern üzemben gyártják a négyrotoros, vezérelt villás TOP rendkezelő gépeket.

Ez a gyár lesz a Pöttinger Landtechnik GmbH negyedik üzeme.

Az idén 150 éves családi vállalkozás üzemei közül az ausztriai Grieskirchenben található a központi gyár, ahol zöldtakarmány-betakarító gépeket (fűkaszákat és rendkezelőket) gyártanak. A németországi Bernburgban lévő gyárban vetőgépek és talajművelő gépekkel kombinált vetőaggregátok készülnek. A csehországi Vodňanyban működő üzemben talajművelő gépeket (ekéket, szántóföldi kultivátorokat, tárcsás boronákat stb.) gyártanak. Az új, St. Georgen-ben épülő üzemet a zöldtakarmány-betakarító gépek gyártásának bővítése érdekében hozzák létre. A Grieskirchenhez kapcsolódó Taufkirchenben is megkezdődött az alkatrész-raktárbázis és a logisztikai centrum bővítése.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/poettinger.at