0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nagy közös koccintás a Vajdahunyadvárban

A BorÉRT Turisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével augusztus 29-én, szombaton rendezi a Koccintás 2020, valamint a 10. Magyar Bor Napja záróeseményét a városligeti Vajdahunyadvárban. Kiállítói helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, de egyelőre várják az érdeklődő borászatok jelentkezését. A kiállítói részvétel feltétele egy karton bor.

Ahogy a koccintas.hu oldalon olvasható, az eseménnyel

azt ünneplik a szervezők, hogy tíz évvel ezelőtt indították el a borvidéki települések közötti versenyt, amelynek lényege ma is változatlan: egy településen egy időben minél több borász és borkedvelő koccintson együtt.

Ennek szellemében kezdésként egy nagy közös koccintásra kerül sor 18.00 órakor – a koccintásra emelt poharak a történelmi falak között az összetartozás gesztusát jelentik –, utána pedig vásárt szerveznek a résztvevő borászatokkal és kézműves élelmiszergyártókkal, illetve borturisztikai szolgáltatások bemutatására is lesz lehetőség.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának honlapján megjelent felhívás szerint az info@koccintas.hu címen lehet érdeklődni a részvétel feltételeiről – jelentkezni is itt lehet, a cég, valamint a bemutatni kívánt és a koccintásra szánt borok adatainak megadásával –, ám felhívják a figyelmet, hogy kiállítói helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. A kiállítói részvétel feltétele egy karton bor, amelyet a koccintáson használnak fel, és

a kiállítók termékei megjelennek a JóPohár néven futó internetes közösségi piactéren is.

A rendezvény fővédnöke Nagy István agrárminiszter, szakmai védnöke Légli Ottó, a HNT elnöke, szakmai együttműködő partnerei pedig a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, valamint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Ugyancsak a koccintas.hu oldalon olvasható, hogy bár egyelőre az eseményt létszámkorlát nélkül hirdethetik meg, a kormányzati intézkedések függvényében előfordulhat, hogy a részvételi létszámot korlátozni kell.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/HNT