Back to top

Fülkéből pumpálható gumiabroncsok

A traktor abroncsainak túl magas nyomása problémát jelent, káros hatással van mind a gumiabroncsok tartósságára, mind a talajra. A Claas úgy döntött, hogy egy új megoldással megkönnyíti vásárlói életét.

Az új megoldás a CTIC és a CTIC 2800 rendszerek beépítése, amely lehetővé teszi a kerekek traktorfülkéből történő pumpálását. Gyári opcióként lesznek elérhetők az Axion 800 és 900, valamint az Arion 500 és 600 szériákhoz.

A gumiabroncs-felfújási rendszer kezelését teljesen integrálták a traktor rendszerébe. Ez azt jelenti, hogy az optimális  paraméterek beállítását és kijelzését a Cebis érintőképernyős terminálján vagy az univerzális Isobus terminálokon (például a CLAAS S10 vagy a CLAAS CEMIS 700) keresztül hajtják végre. Ennek köszönhetően

a kezelő egy gombnyomással képes lesz az egész rendszert úgy programozni, hogy gyorsan válthasson a terepi munka és a szállítás között.

Az AXION 800 és AXION 900 sorozat nagy traktorain az optimalizálás során figyelembe veszik azt a tényt, hogy CTIC rendszerrel vannak felszerelve. A rendszer érzékeli a belső gumiabroncs nyomást, a rögzített egyéb adatokat, az előtétek fajtáját. Ennek a megoldásnak köszönhetően

csökkenthető a kerékcsúszás, a túlzottan magas gumiabroncsok talajra gyakorolt ​​káros hatása és a dízel üzemanyag-fogyasztás is.

Ennek a megoldásnak köszönhetően a felületi hatékonyság és a kezelő kényelme is növekszik.

A CTIC 2800 rendszer nagyon nagy, akár 2800 l / perc légáramlási kapacitással rendelkezik. Gumiabroncsok esetében (600/70 R28 és 710/70 R38) csak 1 perc és 20 másodperc szükséges a 0,8-1,8 bar közötti nyomás eléréséhez. A traktorra további kompresszor van felszerelve, amely csak a gumiabroncsok nyomásáért felelős. Légtömlők vannak elosztva minden kerékhez, amelyek  egy speciális forgócsuklóval továbbítják a levegőt a traktor gumiabroncsába.

A CTIC 2800 rendszer nagy hatékonyságának köszönhetően

szabályozni lehet a vontatmányok, például a permetezőgépek és a pótkocsik kerekeinek légnyomását is.

Minden vezérlés a traktor érintőképernyőjéről érhető el.

Forrás: 
bezpluga.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Díszfák szabadföldi nevelése

A faiskolai tevékenység két évszázados múltra tekint vissza, hazánkban jelenleg mintegy 2500 hektáron 335 gazdasági egység termeszt fás szárú dísznövényeket. A díszfaiskolai nevelés célja, hogy a vonatkozó szabványi előírásoknak és a vevők igényeinek megfelelő méretű, fajú, illetve fajtájú, az átültetés utáni zavartalan fejlődéshez kellő gyökérzettel rendelkező növényeket kínáljanak.

Folytatódik a fagymentes idő

Az első fagyok megjelenése ilyenkor már országszerte esedékes szokott lenni, idén azonban eddig még csak néhol alakult ki gyenge fagy, és a következő napokban sem kell számítani komoly lehűlésre. Csapadék azonban több napon is várható majd, mely hátráltatja az őszi búza vetését és a kukorica aratását is.

A hűtési technológiákról tart szakmai programot a NAK

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „TANULJUNK EGYÜTT!” című programsorozat keretében ingyenes szakmai eseményt rendez, amelyen az iparág szereplői megismerhetik, hogyan javítható a termékek minősége a vákuumtechnika segítségével.

A mezőgazdasági bizottság előtt az agrárminiszter

Aszály, fagy, belvíz, ASP, madárinfluenza, COVID-19, pánik – ezekkel a kihívásokkal kellett a magyar gazdáknak megküzdeni 2020-ban, ők pedig eredményesen helytálltak, az agráriumról pedig ezen körülmények között bebizonyosodott, hogy stratégiai ágazat. Így foglalható össze mindaz, amit Nagy István agrárminiszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtti éves meghallgatása során mondott.

KAP – Egyre kevésbé lesz közös és agrár

A Takarékbank agrár- és uniós kapcsolatok ügyvezető igazgatója, Mezei Dávid az EU közös agrárpolitika (KAP) kilátásait részletezte. A szakember úgy véli, hosszú távon a jelenlegi folyamatok akár a Közös Agrárpolitika megszűnéséhez is vezethetnek, hiszen egyre több hatáskör kerül vissza a tagállamokhoz.

Lemken – 240 éve a mezőgazdaság szolgálatában

A minőségi talajművelő-, vető- és permetezőgépeiről híres, talajművelő gépeivel számos európai országban vezető pozíciókat szerzett családi vállalkozás is, mint mezőgépgyártó, 240 évvel ezelőtt egy kovácsműhelyben kezdte működését. Kezdetben lópatkolással, lóvontatású eszközök (ekék, boronák, gereblyék, szekerek stb.) javításával és egyedi gyártásával foglalkozott.

Új korszak az agráriumban

Csiza Gergő úgy érzi, egyszerűen beleszületett a mezőgazdaságba, a középiskola és a szakirányú egyetem elvégzése után sikeresen vett részt a fiatalgazda-pályázaton. Jelenleg egyéni vállalkozóként gazdálkodik sümegprágai birtokán, Veszprém megyében.

Könnyített adózás, új támogatások: Döntött az Agrárminisztérium

Új adózási szabályozás várható 2021-től az őstermelők és a családi gazdaságok esetében, amely kisebb adminisztrációt, nagyobb átláthatóságot és jelentős könnyebbséget jelent minden érintettnek. Mindeközben új válságkezelési támogatás, új pályázat jelent meg, és egy korábbi keret megemeléséről is döntött a szaktárca.

Közel egy százalékkal nőtt az agrárgéplízing finanszírozott összege a második negyedévben

Közel egy százalékkal emelkedett az idén a második negyedévben az agrárgéplízing finanszírozott összege, a teljes portfólió 11 százalékkal 192 milliárd forint fölé nőtt – közölte a Magyar Lízingszövetség szombaton az MTI-vel.

Uniós agrárpolitikai reform 2022 után

Az Európai Parlament képviselői pénteken elfogadták álláspontjukat a 2022 utáni agrárpolitika reformjáról. A parlamenti delegáció ezzel készen áll a tárgyalásokra az uniós szakminiszterekkel.