0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kampány a női mezőgazdasági termelők támogatásáért – nyerési lehetőséggel

A Trimble, a mezőgazdaság egyik technológiai vezető szereplője bejelentette, hogy 100 ezer USD összegű adománnyal támogatja a CARE globális szegénység elleni küzdelemben részt vevő nonprofit szervezetet, annak „(N)Ő táplálja a világot” című programját. Ezzel a társaság 50 millió nő és fiatal, kistermelő és családja számára az élelemhez és táplálkozáshoz való hozzáférés javítására törekszik.

A támogatás Afrika, Ázsia és Latin-Amerika több mint 76 országába jut el. A kampány során a Trimble várja alkalmazottai, kereskedői, vásárlói és a nagyobb mezőgazdasági közösségek adományait annak érdekében, hogy a vidéki közösségek fejlődhessenek.

„Mint a mezőgazdaság iránt mélyen elkötelezett vállalat, büszkék vagyunk arra, hogy erősítjük a CARE programot a „(N)Ő táplálja a világot” kampányon keresztül” – mondta Jim Chambers, a Trimble mezőgazdasági divíziójának alelnöke és vezérigazgatója.

„Ezen kívül a fejlődő országokban a nők szerepének erősítése a Trimble Alapítvány egyik elsődleges fókuszterülete, ez a kampány lehetővé teszi, hogy mezőgazdasági vállalkozásaink megfeleljenek ennek a küldetésnek. Nagyon fontos számunkra, hogy támogassunk olyan programokat, amelyek összekötik a nőket a gazdaságuk, a családjuk és a közösségük sikeréhez szükséges erőforrásokkal.”

A „(N)Ő táplálja a világot” kampány világszerte erőforrásokat és képzést biztosít női mezőgazdasági termelőknek, hogy biztosítsák számukra a gazdaság termelékenységének és hatékonyságának növeléséhez szükséges eszközöket, amelyek javíthatják a terméshozamot és a jövedelmet.

A nők szerepvállalásának, az erőforrásokhoz és a piacokhoz való hozzáférés javításával ez a projekt pozitívan hozzájárul az élelmiszerekhez való hozzáféréshez és a táplálkozáshoz, ugyanakkor megsokszorozza a mezőgazdaság szerepét a vidéki közösségekben – áll a Trimble közleményében

„Az élelmiszer- és táplálkozásbiztonságot tovább súlyosbítja a COVID-19, mivel az ellátási láncok megszakadhatnak és a piacok bezárulhatnak” – mondta Juan Echanove, a CARE Élelmiszer- és Vízügyi Rendszerek vezető igazgatója. „A válság elkerülése érdekében a világjárványra adott válasznak foglalkoznia kell az élelmiszer- és táplálkozásbiztonsággal, különösen a legkiszolgáltatottabbak és a legszegényebbek, azaz különösen a nők és a lányok körében. Egy olyan globális mezőgazdasági partner támogatása, mint a Trimble, lehetővé teszi számunkra, hogy még több közösségnek segíthessünk ezekben a nehéz időkben is, olyan új célcsoportot elérve, amelyik osztozik a szegénység elleni küzdelmünkben”.

A CARE kampányának keretében 2020. november 1-30. között van lehetőség adományozni a Trimble webhelyén.

A Trimble a befolyt adománnyal azonos összeget ajánlott fel, 100 ezer USD értékig, az adományozók között pedig egy GFX-750™ kijelzőt és NAV-900 csomagot sorsol ki.

Az adományozáshoz és a nyerési lehetőségért látogasson el a https://ag.trimble.com/hu/we-can-feed-the-world oldalra!

Forrás: Axiál közlemény