0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A BMW tervezi a John Deere traktorokat

Az már megszokott, hogy a globalizáció miatt világmárkák működnek együtt, de kevesen gondolták volna, hogy a BMW tervezői beszállnak John Deere traktorok vizuális világának kialakításába.

A John Deere traktorok néhány évvel ezelőtt kezdődött kialakítása felüdülést hozott a piacon. Az évek során ez az igényes formatervezés tovább fejlődött, végül az új 8RX lánctalpas traktor-sorozat bevezetésével újból kijelölték azt az irányt, amelyen a szarvas logóval ellátott gépek vizuális formája haladt, és ezzel a mezőgazdasági ágazat új arcát mutatja.

A tervezési elképzelések Kalifornia déli részéről származnak, nevezetesen a BMW Designworks stúdióból, amely többek között luxusautók, motorkerékpárok tervezéséért felelős.

A kaliforniai Designworks stúdió korántsem kizárólag az autótervezésre összpontosít, a BMW-csoport tevékenységének ez a része csak 50 százalékot foglal el tervezők kapacitásából. Így lehetőség van arra, hogy a vállalat az autóiparon kívülire is kikacsintson, és ez a diverzifikáció teszi lehetővé az állandó frissesség fenntartását a tervezési perspektívában.

Érdemes megemlíteni, hogy a Designworks már foglalkozott jachtok, sugárhajtású repülőgépek és fejhallgatók tervezésével is, sőt, együttműködött a Virgin Hyperloop céggel is, amely éppen az utazás forradalmasításán dolgozik.

Kezdetben a Designworks csak néhány John Deere termékcsalád tervezésében vett részt, és a 8R traktorok és az X9 kombájnok megtervezésekor a John Deere vezetésével együtt úgy döntött, hogy teljesen forradalmasítja az ipari formatervezést a traktorok tekintetében és  új alapelvet fektetnek le. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a formatervezést egyesítik a formától a grafikán át az anyagok kidolgozásáig.

Az amerikai gyártó arra összpontosít, hogy minden gépkategóriához egyetlen ipari tervezési partnert válasszon, és a jövőben ez a BMW stúdiója lesz, amely meghatározza a John Deer teljes formavilágát.

Forrás: farmer.pl