Back to top

Szalkai Gábor lett a Bayer Hungária Kft. Public Affairs & Sustainability menedzsere

Szalkai Gábort nevezték ki a Bayer Hungária Kft. újonnan létrehozott Public Affairs & Sustainability menedzser pozíciójába. Közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőként legfőbb feladata a cégen belül a környezeti és gazdasági fenntarthatósági programok összehangolása, a környezet-vállalat-gazdaság-partnerek kapcsolat rendszerének fejlesztése.

A nemzetközi háttérrel rendelkező, innovatív Bayer Hungária Kft. fenntarthatósági programjainak megismertetése a hazai partnerekkel, a szakmai-, és érdekvédelmi szervezetekkel történő szoros együttműködés, valamint ezen programhoz további stratégiai partnerek keresése a feladata Szalkai Gábornak, aki október 26-a óta tölti be a Bayer Hungária Kft.-nél nemrég létrehozott közkapcsolati és fenntarthatósági vezető pozíciót a vállalat Crop Science, Consumer Health és Pharmaceuticals üzletágánál.

Fotó: Bayer Hungária Kft.

A növényorvos szakember szakmai tanulmányait Gyöngyösön kezdte, majd az ott szerzett ismereteit növényvédelmi szakirányon mélyítette el a gödöllői Szent István Egyetemen.

Szakmai pályafutását a NÉBIH Növény- Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságán kezdte, ahol a szakterület több ágát is megismerte. Az EU csatlakozást követően részt vett a hazai, az EU-s, és a nemzetközi élelmiszerlánc-felügyeleti szabályozás kialakításában. A Bayer Hungária Kft.-hez történő csatlakozása előtt a Növényvédelmi Szövetség ügyvezető igazgatója volt. Ezt megelőzően az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályán dolgozott, és a szaktárca Növényvédelmi Bizottságának elnöki tisztét is betöltötte, ahol partnereikkel együtt megalkották Magyarország Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Tervét.

Minisztériumi munkája során részt vett a parlagfű elleni védekezés koordinálásában, ahol kríziskommunikációs gyakorlatot is szerzett.

Ezen koordinációs és kommunikációs tapasztalatait reményei szerint jól tudja majd kamatoztatni a Bayer Hungária Kft.-nél is, ahol egyik fő célként jelölte meg a kémia, a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés, az egészségügy, az innováció és a kutatás-fejlesztés értékeinek bemutatását, egy a fenntarthatóságra, felelősségre és tudatosságra épülő vegyipari vállalat szemszögéből.

Szalkai Gábor nős, két gyermek édesapja. Szabad idejét szívesen tölti a természetben kirándulással, a család kutyájának társaságában. Gyermekeinek szereti megmutatni a természet és a vidéki élet szépségeit és valódi értékeit.

Forrás: 
Bayer Hungária Kft

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Színes őszi immunerősítők

Elődeink a gyógyuláshoz, szépüléshez vagy éppen a főzéshez is gyakran hívták segítségül a természet gazdag kincsestárát, ami máig kíméletes és olcsó megoldás. Az őszi, színesedő erdőben tett kiránduláskor is sokféle immunerősítő termésre bukkanhatunk.

Az erdő örök, de nem hagyhatjuk magára

Az állami kezelésben lévő erdők jelentős része természetvédelmi oltalom alatt áll. A fokozottan védett, védett vagy Natura 2000 rendeltetésű erdők esetében gazdasági szempontok helyett a természetvédelmi elvárásokat előtérbe helyezve kell meghatározni az erdőkezelés céljait.

Az első széndioxid semleges tejüzem

A klímaváltozás hatásai miatt számos országban - például Ausztráliában - kiemelt figyelmet fordítanak az agrárszektorban jelentkező káros anyag kibocsátásra, ezért több kezdeményezés indult a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésére.

Fontos változások a földhasználat szabályozásában

Az utóbbi időszakban jelentősen változott a földforgalmazás szabályozása, ami a földhasználat terén is érdemi változásokat eredményezett. A törvénymódosítások célja az öntözési beruházások elősegítése és a családi gazdálkodás reformjának földügyi támogatása volt, azonkívül kiemelt szerepet játszott a változtatásokban az adminisztráció egyszerűsítése és a földdel való visszaélés megakadályozása.

Évindító agrárgondolatok

„Mi várható 2021-ben a magyar agráriumban?” – e címmel szervezte meg évindító szakmai beszélgetését a Magyar Közgazdasági Társaság Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakosztálya. Előadást tartott Udovecz Gábor és Kapronczai István, az Agrárgazdasági Kutató Intézet két korábbi főigazgatója, valamint Vajda László, a szakosztály alelnöke, a Földművelésügyi Minisztérium volt főcsoportfőnöke.

Újabb hungarikumok a Kossuth Rádió műsorában

A Magyar Kultúra Napján kezdi sugározni a Kossuth Rádió a 200 részes sorozatot. Az egyes részeket 200 napon át a 6.30-as Krónikát követően hallgathatják meg az érdeklődők. Az első részben Karikó Katalinról, az Amerikai Egyesült Államokban élő magyar kutatóbiológus-biokémikusról, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatójáról lesz szó.

Kevesebb cukor lesz, nyár végére elfogyhatnak a készletek

A tavalyi cukorrépa termés Európában, különösen Franciaországban és Lengyelországban jóval kevesebb volt az előző évieknél, ami felveti azt a lehetőséget, hogy nyár végre elfogynak a cukorkészletek. A cukortermelés beleértve az izoglükózt, azaz az élelmiszeripar által használt, kukoricából készített édesítőszert is az Európai Unióban 16,3 millió tonna volt tavaly.

Konzultáció az új uniós szakpolitikai intézkedésekről és jogszabályokról

Az Európai Bizottság az új uniós szakpolitikai intézkedésekről és jogszabályokról szóló konzultációs oldalán nyilvánosságra hozta az élelmiszerek címkézése, a tápanyagprofilok meghatározása és az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok (FCM-ek) jogszabályi felülvizsgálatának témájában indított felhívásait.

Mi volt a Lidl sztárterméke a brit piacon?

Pizsamát, kényelmes otthoni ruhákat, pezsgőt és süteményt vettek a karácsonyt megelőző időszakban a britek. A koronavírus-járvány jelentősen átalakította az év végi menetrendet is. A szigorú korlátozások miatt máshogyan alakult a karácsonyi időszak Nagy-Britanniában is, a BBC cikkében arról ír, milyen termékek voltak a legkelendőbbek az ünnepi időszakban.

Családfakészítéssel óvják meg a beltenyészettől a gigantikus dögszagú virágokat a botanikusok

A botanikus kertekben és magángyűjteményekben őrzött titánbuzogányok (Amorphophallus titanum) családfáinak elkészítésével akarják megóvni a botanikusok a dögszagot árasztó, gigantikus növényeket a beltenyészet káros genetikai következményeitől.