0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Nagyteljesítményű traktort adott át az AGRI CS Magyarország Kft. Mezőhegyesen

Az AGRI CS Magyarország Kft. egy nagyteljesítményű CASE IH Quadtrac traktort adott át Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek 2020. november 12-én. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. egyik alaptevékenysége a szántóföldi növénytermesztés és azon belül is a búza, árpa, hibridkukorica vetőmagtermesztés.

A gazdaság egybefüggő szántóterülete 8137 ha (őszi kalászos: 1492 ha; hibridkukorica: 2337 ha; szója: 1131 ha; napraforgó: 1165 ha; takarmánykukorica: 650 ha; takarmány- és egyéb növények: 1362 ha).

A táblák nagy része 50-190 ha közötti, a méretekből adódóan indokolttá vált egy újabb gép beszerzése.

Továbbá az olyan nagyteljesítményű munkagépekhez, mint pl. egy Bednar 14 méteres magágykészítő az őszi és tavaszi munkákhoz, vagy a 12 fejes eke egy nagyteljesítményű elmunkálóval, nagyteljesítményű erőgépekre van szükség.

A Ménesbirtok képviseletben Szlovák Norberttől megtudtuk, hogy a 2019-ben beszerzett CASE IH Quadtrac erőgép mellett, amely 1 év alatt már több, mint 2660 üzemórát dolgozott le. Most pedig a szántóföldi növénytermesztést még egy CASE IH Quadtrac traktor segíti a gazdaságban, így a két gépóriás együttesen a megfelelő munkagép kapcsolatokkal még hatékonyabb munkavégzést fog eredményezni.

Egy CASE IH Quadtrac traktor beszerzése számos előnnyel is jár egy gazdaság számára: csökken a gépmenetszám, kedvezőbb az üzemanyagfogyasztás, továbbá az általános munkaerőhiány problémája is részben kiküszöbölhető.

Annak tudatában, hogy a modern gépek kezeléséhez érteni kell, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. saját szakképző iskolában oktatja a jövő gépkezelőit, akik számára igyekeznek vonzóvá tenni ezt a szakmát és ez ilyen csúcskategóriás gépekkel sokkal könnyebb.

Mindemellett professzionális erőgépről van szó, amelyhez garancia, szakszerű szervízszolgáltatás, valamint stabil, hosszú távú alkatrészellátás is jár.

Rendszeres utókövetés mellett a szervíztechnikus kollégák karban tartják a gépet, az alkatrész-értékesítő kollégák pedig gondoskodnak a szükséges alkatrészekről és az ügyfél kapcsolatban marad a gépértékesítővel is, akihez bármikor fordulhat segítségért, tanácsért.

Az átadott erőgép segítségével minden bizonnyal még nagyobb hatékonyságú munkavégzésre számíthatnak a gazdaságban.

A szántóföldi növénytermesztés mellett a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. másik fontos alaptevékenysége az állattenyésztés. Naponta nagyjából 28 000 liter tejet szállítanak el tőlük feldolgozásra.

A 11. majori tejelő-szarvasmarha telepén 2020. októberében került átadásra 2 darab, egyenként 440 férőhelyes istálló, melyekben 8 darab robottechnológiás fejőállomás található, minden állomáson 2 szarvasmarha egyidejű fejésére van lehetőség.

Az új istállókba, ahol az állatok kényelmét vízágyak biztosítják, jelenleg 752 darab holstein-fríz tejelő szarvasmarhát költöztettek be.

A telep méreteit tekintve ez egyedülállónak, illetve a legkorszerűbbnek számít hazánkban és Európa területein egyaránt.

Forrás: AGRI CS Magyarország Kft.