Back to top

Hitelesen az agrártársadalomért immár harminc éve

Mi, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó munkatársai idén is megtettünk mindent azért, hogy 11 lapunk és hírportálunk hiteles, szakmai információkkal lássa el az agrártársadalmat. Reméljük 2021 „nyugodtabb” év lesz, és együtt ünnepelhetjük Önökkel kiadónk 30. évfordulóját.

MMG - Hitelesen az agrártársadalomért immár 30 éve

Tisztelt Olvasóink, kedves Partnereink!

Vegyes érzelmekkel de töretlen szeretettel köszöntőm Önöket egy furcsa és nehéz év végével és egy reményt keltő év kezdete alkalmával.

Mindannyiunknak nagy kihívások elé kellett nézni 2020-ban. Senki nem gondolta volna, hogy ebben a modern, digitalizációs korban egy vírus „megleckézteti” a világot.

Átrendeződött az egész életünk a családban és a munkában egyaránt. Egyszerűen fogalmazva minden összeborult körülöttünk.

Mi, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó munkatársai igyekeztünk alkalmazkodni a kialakult helyzethez. A legfontosabb célunk az volt, hogy továbbra is kiadjuk lapjainkat és üzemeltessük agrárhírportálunkat.

Büszkén mondhatom ez sikerült is: Kiadónk 11 lapja hétről hétre, hónapról hónapra megjelent és eljutott Önökhöz, Partnereinkhez, Olvasóinkhoz.

A www.magyarmezogazdaság.hu hírportálunk pedig naponta hírt adott az agráriumban történtekről.

Sőt idén 2 új „online lappal” is bővítettük a kínálatunkat, már Instagram-on és Linkedin-en is tájékoztatjuk az olvasóinkat!

Bizonyára észrevették, hogy ebben a járvány okozta helyzetben hirdettük és nyugtattuk az embereket a hírportálunk fejlécében megjelent szlogennel: „Lesz mit enni!” – És valóban volt is!

Engedjék meg, hogy itt is megköszönjem a gazdáknak az áldozatos munkájukat, amivel előteremtették az ország számára a biztonságos élelmiszereket!

Egy új év kezdete mindig új kihívásokat és új reményeket hoz mindenki számára! Nekünk, a Magyar Mezőgazdaság kiadónak a 2021 egy szép évforduló is. Pontosan harminc évvel ezelőtt alakultunk és kezdtük meg az önálló kiadói munkát.

Azóta sok átalakuláson, előre mutató fejlődésen mentünk keresztül, de a legfontosabb küldetésünket a Magyar gazdatársadalom hiteles, szakmai információval való ellátását soha nem felejtettük el.

Mint Magyarország legnagyobb agrárszaklap kiadója, 11 rendszeresen megjelenő heti és havilappal és egy komoly látogatottsággal bíró hírportállal rendelkezünk. Mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a hiteles, szakmai tájékozódásra éhes magyar gazdatársadalmat.

Nagyon reméljük, hogy 2021-ben méltán tudunk ünnepelni és Önök is ünnepelhetnek velünk, hiszen Partnereink, Támogatóink és OIvasóink nélkül ez az elmúlt 30 év nem sikerülhetett volna.

Segítsenek bennünket, hogy a következő harmincban is legyen sokrétű, hiteles és naprakész agrár-hírszolgáltatás, mindannyiunk örömére!

Áldott, békés ünnepeket és egy örömteli, szebb új esztendőt kívánok mindenkinek!

Sári Enikő

Ügyvezető igazgató

Magyar Mezőgazdaság Kft.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Lúdágazati körkép - Csökkenő kereslet és termelés

A hazai víziszárnyas-ágazat folyamatosan a talpon maradásért küzd. A termelékenységet befolyásolta a madárinfluenza-járvány, emellett a koronavírus-világjárványhoz kapcsolódó korlátozások is visszavetették a lúdágazat termelését.

Gyomnövényből levélcsipsz...

Gyom is, méhlegelő is, emellett ehető vadzöldség... A selyemkórót gyakorlatilag mindenki ismeri, legalább látásból vagy a vele való küzdelem miatt. A legtöbben mégis valószínűleg csak felületesen ismerik, és éppen ezért csak a gyomot látják benne, pedig a tányérunkra is kerülhet, mint különleges ínyencség.

A világ legelterjedtebb szőlőfajtái

A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) honlapján bárki számára hozzáférhető, hogy melyek jelenleg a világ legelterjedtebb szőlőfajtái. Az összeállítás nemcsak a varietászok rangsorát mutatja meg, de azok pontos, hektárban mért adatait, illetve területi változásaik trendjét is. Ezentúl a fajták rövid jellemzését, elterjedésük főbb országait is olvashatjuk a remek összefoglalásban.

Milyenek lesznek a jövő traktorai?

A mezőgazdasági traktorok fejlesztési irányának prizmáján áttekintve azt kell mondani, hogy a jövő traktorai teljesen mások lesznek mint a maiak, de vajon milyenek?

A fákon maradt a citrom

Rengeteg citrom romlott meg az ausztrál gazdáknál, mert nem találtak elég szedőt, ráadásul a szupermarketek is kevesebb gyümölcsöt kértek.

A növény válasza a kártevőkre

A növényevő rovarok rendszerint a szájszervükön keresztül juttatják különféle emésztőenzimjeiket az elfogyasztani kívánt növényi részekre. Amikor a növények érzékelik a szájváladékban található vegyületeket, elkezdenek védőmolekulákat, fehérjéket és speciális metabolitokat termelni, hogy inaktiválják a rovar emésztőfehérjéit, megakadályozva, hogy az állat tápanyaghoz jusson belőlük.

Biomarha. Majdnem…

Natura 2000-es területen olyan szigorú feltételek betartása mellett lehet csak gazdálkodni, ahol gyakorlatilag elképzelhetetlen a biogazdálkodáson kívül mást folytatni.

Növénykínzás: ilyen is van…

Nem csak ízlés dolga, ha befestett levelű növényt, vagy olyan kaktuszt veszünk, amire mű-, vagy szárazvirágot ragasztottak. Azért árusítanak csak ilyen giccseket, mert van aki megveszi. Az ízléstelenség mellett ez azonban egy élőlény kínzása is egyben...

Negyvennyolc féle őszi búza

Idén is az egyik leglátványosabb része volt a NAK Szántóföldi Napoknak a szántóföldi növények kiállítása. Közel 10 hektáron láthatott a közönség fajtasor-, valamint mikroparcellás termesztéstechnológiai bemutatókat június 9-10-én Mezőfalván.

Mitől méz a méz és hogyan tartalmazhat 181 hasznos anyagot?

A házi méhek a virágokból nektárt vagy a levelekről mézharmatot gyűjtenek, hogy aztán abból az egyik legsokoldalúbb élelmet állítsák elő, mely bizonyítottan gyógyhatású az ember számára.