Back to top

Már árban is egyre versenyképesebb a növényalapú burger a húspogácsával

Az Impossible Foods Inc. - növényi alapú burger pogácsákat, azaz Impossible Burger elnevezésű termékeket forgalmazó vállalat -, bejelentette, hogy közel 15%-kal csökkenti árait az amerikai élelmiszerforgalmazó vállalatok számára, így növelve a keresletet a húshelyettesítő termékeik iránt.

Egy éven belül ez már a második árcsökkentést, amit a kaliforniai székhelyű vállalat ajánlott a forgalmazók számára, ezért remélik, hogy a partnereik követve a példájukat, ők is gazdaságos áron kínálják a termékeket az éttermeknek és fogyasztóknak.

Illusztráció
A Beyond Meat versenytársa már jó néhány étteremlánccal elköteleződött beleértve a Burger Kinget, Starbuckot és a White Castle-t is, valamint tavaly több ezer üzletre kiterjesztette kiskereskedelmét szerte az Egyesült Államokban.

A mostani árcsökkentést figyelembe véve a forgalmazók az eddigi legalacsonyabb áron 6,80 dollár/font (kb.: 15 dollár/kilogramm) egységáron juthatnak hozzá az Impossible Burgerhez,

ám ez az ár még mindig jelentősen magasabb, mint például a darált marhahúsé, mely 2 és 3 dollár/font (4,4-6,6 dollár/kg) között mozog - alacsony zsírtartalmú és nem-ökológiai változatra vonatkozó ár -, közölte az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma.

Patrick Brown, az Impossible Foods ügyvezető igazgatója közleményében kijelentette, hogy a jelenlegi árcsökkentés nem az utolsó volt, valószínű, hogy tovább fog csökkeni ennek a húshelyettesítő terméknek az ára.

 

 

Az Impossbilbe Foods a zöldség alapú burger pogácsáiról ismert, melynek íze és elkészítése az igazi húshoz hasonló – írja a közlemény, mely szerint Kanadában, Szingapúrban, Hongkongban és Makaóban is régiónként eltérő csökkentett árral kínálja a vállalat termékeit a forgalmazók számára.

A növényi alapú húshelyettesítők iránti kereslet egyre jobban megnőtt a járványhelyzet során miután jó néhány marha és disznó feldolgozóüzemet bezártak annak érdekében, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány gyors terjedését.

Az Impossible Foods közölte, hogy a termelése hatszorosára növekedett a 2019-es eladásokhoz képest.

Illusztráció

 

Forrás: 
esmmagazin.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Erdőszélen Manó kuckó

Aki szereti ügyes kezét próbára tenni, apróságokat alkotni némi segítséggel, az bizonyára szívesen nézegeti Kiss Tamara rövid Manó kuckó filmjeit a neten. Az ünnepváró készülődés jegyében egy szép tobozkarácsonyfa összeállítását követhettük végig, ám ezúttal személyesen, a kuckós műhelyben.

Mérnökből főállású őstermelő

A valódi szabadságot vidéken lehet átélni. Nem kell rohanni, úgy általában nyugalom van, mindenkinek megvan az elegendő élőhelye és feladata. Ezért szeretek itt élni, dolgozni. Példát mutatok gyerekeimnek, hogy a városi betonban nem lehet gyökeret verni, csak a földben – vallja Dr. Bisztray Dénesné Adrienn, aki a Dörgicsei-medencében termel szőlőt és más gyümölcsöket a családjával.

A tojás továbbra is alapélelmiszer

A hazai tojástermelés jelen állásának átláthatóságáért a hazai tojásfogyasztásról, a tojás származási hely feltüntetéséről, a ketreces és a szabadtartás arányairól, a tojásárakról, a madárinfluenza-járvány tojástermelésre gyakorolt hatásairól, valamint a pandémia idején zajló export-importról kérdeztük Molnár Görgyit, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkárát.

Családias pagony

A Rábaköz igazi kis ékszerdoboza a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. kezelésében lévő Göbös-major. Eldugott zug, ahová az aktív pihenésre vágyók, valamint csendre és nyugalomra kiéhezett városiak egyaránt szívesen jönnek.

Piros és fekete - a ribizli is kiváló boralapanyag

Általános tapasztalataink szerint a bor szőlőből készül, ám sokféle más gyümölcs is alkalmas erre. Egy fiatal pár bebizonyítja, hogy a piros és a fekete ribizli is kiváló boralapanyag. Sőt, a gasztronómiában is megállja a helyét.

Újra virágzó sörkultúra a Pannonhalmi Bencés Főapátságnál

Az európai sörkultúrát, a sör megkedveltetését a középkortól kezdve a kolostorok sörfőzdéinek munkája alapozta meg. A Pannonhalmi Főapátság levéltárának dokumentumai a XI. századra visszamenően őrzik az apátsági uradalomban készülő sörök emlékét és a sörfőzőknek adott jogosítványok pontos leírását – olvasható a Főapátság közleményében.

A Lindt & Sprüngli célja 2021-ben a 6-8%-os értékesítési növekedés

A Lindt & Sprüngli, svájci csokoládégyártó cég 6-8%-os organikus értékesítés növekedést vár idén a megnövekedett keresletnek köszönhetően, miután tavaly a koronavírus-járvány következtében csökkent a nettó nyeresége.

Enni a jövőben is kell

A világ népesedésének folyamatos növekedése próbatétel elé állítja a mezőgazdaságot. A legfontosabb célok az elérhető, elegendő és jó minőségű élelmiszerek fenntartható előállítása, valamint a termelékenység növekedése.

Nőnapon még nyitva lehetnek a virágboltok

A nemzetközi nőnap tökéletes alkalom arra, hogy a nehéz időkben egy kis örömöt csempésszünk a napjainkba. Egy csokor virág a járvány idején olyan mint egy szimbolikus ölelés, amely azt üzeni a megajándékozottnak: Fontos vagy!

Öntözési melléklet a Kertészet és Szőlészet 9. számában

Március 8. idén nem csupán a nőnap miatt fontos dátum. Március 8-tól adhatják be ugyanis támogatási kérelmüket az elismert öntözési közösségek. A kertészet és Szőlészet hetilapban mind a két témáról olvashatnak.