0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Horsch bemutatta a 24 méteres gyomirtó boronáját

A Horsch egymás után bővíti a gyomirtó gépeinek palettáját, néhány napja mutatták be a lenyűgöző méretű Cura ST sorozatú gyomírtó borona új verzióját.

A Horsch először 2019-ben jelentkezett gyomírtó boronáival. Mostanáig a Cura ST sorozat, 6-15 m szélességű modelleket tartalmaztak. Az innovációjáról ismert cég azonban most bemutatott egy 24 m széles változatot.

A Cura 24 ST elnevezésű új modell, félig függesztett gép. Nehéz kerettel van felszerelve, hogy megakadályozza a munka közbeni pattogást.

Maga a szerkezet öt elemből áll, amelyeknek köszönhetően a gép nagyon jó oldalsó talajkövetéssel rendelkezik, és ez a megoldás a szakasznyomás-szabályozó rendszert is javítja.

A keret minden egyes része az elülső és hátsó részén is elhelyezett dupla támasztókerekeken nyugszik.

Természetesen szállítás közben az egész gép összecsukható legfeljebb 3 m szélességig. Közutakon haladva a gép széles közúti kerekeken fut, ami biztosítja a stabilitását.

A borona minden foga egyedi rugós túlterhelés-védelemmel rendelkezik.

A fogak nyomása fokozatmentesen állítható úgy, hogy ezeket a rugókat foganként 0,5 és 5 kg közötti tartományban szabályozzák, minden beállítás hidraulikusan elvégezhető a traktor kabinjából.

A munkarészben a fogak hossza 13 cm, amely biztosítja a hosszú használatot, továbbá ez egy speciálisan kialakított forma, amely a talajra ható erőt a lehető leghatékonyabban továbbítja.

A teljes rugófeszítő rendszer keret fölé történő áthelyezésének köszönhetően a gép magas növényekben is dolgozhat, anélkül, hogy azok károsodásától kellene tartani.

Forrás: farmer.pl