0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ne bízza az életét a Google Mapsre

A skót hegymászó szervezet, a Mountaineering Scotland és a John Muir Trust skót jótékonysági szervezet azzal vádolta a Google Maps-et, hogy olyan utakat kínál a Ben Nevisre, amelyek "potenciálisan halálosak". A Ben Nevis a Brit-szigetek legmagasabb hegye, magassága 1345 méter.

A csúcs megmászása veszélyes lehet, és még idén is történtek halálesetek.

Heather Morning, a Mountaineering Scotland hegyi biztonsági tanácsadója elmondta:

„azok számára, akik újak a hegyi túrázásban, teljesen logikusnak tűnik, hogy a Google Térképen tájékozódjanak arról, hogyan juthatnak el a kiválasztott hegyre.

De amikor beírjuk a Ben Nevis-t, és rákattintunk az ‘autó’ ikonra, felugrik egy térkép az útvonalról, amely a Glen Nevis fejénél lévő parkolóhoz vezet, majd megjelenik egy szaggatott vonal, amely a csúcsra vezető útvonalat mutatja.”

Potenciálisan halálos

Morning hozzátette: „még a legtapasztaltabb hegymászónak is nehézséget okozna ezt az útvonalat követni. A vonal nagyon meredek, sziklás és úttalan terepen halad, ahol még jó látási viszonyok mellett is kihívást jelentene biztonságos vonalat találni. Ha ehhez hozzáadjuk az alacsony felhőzetet és az esőt, akkor a javasolt Google-vonal követése halálos lehet.”

Morning azzal folytatta, hogy az embereket könnyen megtéveszthetik azzal, hogy minden online található információ helyes, biztonságos és naprakész, de ez nem mindig van így.

A Google a következő nyilatkozatot adta ki: „a Google Maps-et a biztonság és a megbízhatóság szem előtt tartásával építettük, és gyorsan dolgozunk a Ben Nevisnél felmerült útvonal probléma kivizsgálásán.”

Reméljük az ilyesfajta megtévesztő útvonalak ajánlása hamarosan javítva lesznek.

Forrás: interestingengineering.com