Back to top

Elindult a világkiállítás jegyértékesítése

A világ tekintete szeptemberben Magyarországra összpontosul, ugyanis a vadászok, horgászok és természetszerető emberek számára megnyitja kapuit az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás. Számos egyedülálló program és látnivaló várja az érdeklődőket a HUNGEXPO területén, továbbá Hatvanban, Keszthelyen és Vásárosnaményban, a rendezvény kiemelt helyszínein.

A startpisztoly végre eldörrent, megkezdődött a világkiállításra szóló jegyek értékesítése.

Egy generáció életében egyszer, ha megadatik, hogy világkiállításon vegyen részt, különösképp a vadászat vonatkozásában, melyben Magyarország nagyhatalomnak számít. Nem véletlen, hogy ötven év után ismét bennünket, magyarokat ért az a megtiszteltetés, hogy hazánkban fogadhatjuk szeptember 25. és október 14. között a világ vadászait, horgászait, természetjáróit.

Bemutató- és programkavalkád

Az esemény változatos programkínálattal készült, ritka, különleges vadfajok, világhírű vadászok, Magyarország legnagyobb kiállítási akváriuma, vadászkutyás bemutatók, színes kulturális programok lesznek láthatók, mindez vásárral és egyedülálló ízélményt kínáló gasztronómiai sétánnyal egybekötve. Ezeken kívül különféle kis- és dokumentumfilmek segítik megismertetni a Kárpát-medence egyedülálló élővilágát.

Diorámák és trófeakiállítások hozzák közelebb a hazai és idegenhonos vadfajok különleges egyedeit, az ország legnagyobb kiállítási akváriumában pedig 2 méteres és több mint 100 kilogrammos halak is úszkálnak majd.

Lesznek lovas, kutyás, solymász, valamint íjakkal és hagyományos puskákkal való vadászati módokat ismertető bemutatók mindenki számára, az úgynevezett ezeréves séta során pedig a Kárpát-medence vadászati és halászati hagyományaival ismerkedhetünk meg. Külön csarnokban mutatkoznak be a világ
minden tájáról érkező nemzetek. A világkiállítás középpontjában a környezet védelmének, a természet fenntartható hasznosításának kiemelkedő szereplői, a vadászok, erdészek és más természetközeli szakma képviselői állnak.

Jegyárak és kedvezmények

  • Teljes árú napijegy: 3000 forint/fő
  • Kedvezményes napijegy: 1500 forint/fő - diákoknak, nyugdíjasoknak, érvényes vadászjeggyel vagy horgászengedéllyel érkezőknek. Emellett a világkiállítás szervezői elkötelezettek abban, hogy nehéz, hátrányos helyzetben lévő, fogyatékossággal/fogyatékkal élő embertársaik számára megkönnyítsék a rendezvény látogatását. Ez a törekvés a többi között abban nyilvánul meg, hogy a fogyatékossággal élő emberek szintén kedvezményes áron vásárolhatnak belépőjegyet, és a kedvezményt a velük érkező kísérő (1 fő) is igénybe veheti.
  • Családi napijegy: 7000 forint (maximum 2 felnőtt+3 gyermek, 6 –18 éves kor között).
  • Csoportos napijegy: 2500 forint/fő (10 fő felett érkező csoportoknak).
  • 4 napos bérlet: 8000 forint/fő
  • 20 napos bérlet: 15 000 forint/fő
  • Hatéves kor alatt a belépés ingyenes!

Jegyvásárlás: https://onewithnature2021.org/

A rendezvény kiemelten foglalkozik mindannyiunk közös ellenségével, az orvvadászokkal is, emellett két színpadon a természet fenntartható használatáról és más aktualitásokról neves szakemberek beszélgetnek.

Gasztro passzázs, kutyás sziget

Napjainkban nem kerülhetők meg a korszerű technikai megoldások, ezeknek köszönhetően új nézőpontból is megismerhetik a kiállítás témáit a látogatók.

Egyebek mellett lehetőség lesz AR- és VR-játékok kipróbálására, például sólyomként barangolhatunk hazánk virtuális vidékein, vagy éppen íjászkodva cserkelhetünk rá egy vadra, de akár a virtuális koronglövészetet is elsajátíthatjuk.

Ha megéheznénk, a gasztronómiai sétányon kedvünkre válogathatunk különféle vad- és halételekből; a fenntartható forrásból származó vad- és halhús egyébként a kiállítás egyik kiemelt vásárának, az OMÉK-nak is központi eleme lesz. A világkiállításon pótolhatjuk a FeHoVa-t is, amely kibővült tartalommal várja majd a látogatókat. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy nem véletlenül Fátyol, a drótszőrű magyar vizsla a világkiállítás kabalaállata, ugyanis az „Egy a Természettel” világkiállítás egyben az év legnagyobb kutyabarát rendezvénye is lesz. Négylábú kedvenceinket profi állatorvosi felügyelet, valamint minden igényt kielégítő kutyapihenő „szigetek” várják az egész napos barangolás során.

Egyedi bélyegzővel ellátott belépők

A programkavalkádért többféle jegytípus közül választhatnak az érdeklődők, tudtuk meg Bors Richárdtól, a világkiállítást szervező iroda szakmai igazgatójától, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy

a belépők a helyszíni értékesítés mellett az onewithnature2021.org oldalon is elérhetők.

„A HUNGEXPO teljes területére szóló teljes árú napijegyek 3000 forintba kerülnek, az érvényes vadászjeggyel és horgászengedéllyel rendelkezők azonban 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják a rendezvényt. A világkiállítás részét képező FeHoVa+ és OMÉK rendezvények négy-négy napos időtartamához igazodnak a négynapos jegyek, amelyek azonban más időszakra is felhasználhatók. A rendezvény teljes időtartamára megvásárolható a húsz napos bérlet, a kifejezetten családoknak szóló jegy pedig két felnőtt és három gyerek kedvezményes belépését teszi lehetővé. Ugyancsak kedvezményesen látogathatják a rendezvényt a diákok és a nyugdíjasok, és külön árszabás vonatkozik a 10 főnél nagyobb csoportokra is, de a diákoknak kísérő felnőttel kell érkezniük, míg a hat év alattiak díjmentesen tekinthetik meg a világkiállítást”, magyarázta Bors Richárd.

Az online vásárolt jegyek kinyomtathatók, hogy azokat a látogatók a kiállítás postaállomásain egyedi bélyegzővel lepecsételhessék, ha emlékként megkívánják őrizni.

Fontos tudni, hogy a HUNGEXPO területén nincs lehetőség készpénzes fizetésre, kizárólag a FeHoVa-n is alkalmazott tölthető kártyás megoldás, az úgynevezett Hellopay rendszer működik majd.

Forrás: 
A Mi Erdőnk
Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a A Mi Erdőnk 2021/3 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A faanyagok piacát is átvizsgálja a versenyhatóság

Gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat, ugyanis számos jelzés érkezett a versenyhivatalhoz a faanyagok árának az egész országban érezhető, nagymértékű emelkedéséről, illetve készlethiányairól - közölte a hivatal az MTI-vel.

A világkiállítás világszínvonalú szakmai rendezvénye

Október 14-én véget ért az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás. A 20 nap során számos látnivalóban és programban lehetett része a közönségnek; csak a HUNGEXPO-ra több mint 600 ezren látogattak ki, összességében pedig másfél millió fölötti a világkiállításhoz kapcsolódó programsorozatok összlátogatottsága.

Az utolsó mohikán

Az északi szélesszájú orrszarvú a kihalás szélén áll. A faj megőrzéséért dolgozó kutatócsoport bejelentette, hogy kivonják a programból az alfaj két utolsó élő egyedének egyikét, a 32 éves Najint. Az északi szélesszájú orrszarvú egykor általánosan elterjedt volt az afrikai kontinens északi részén, Ugandában, Dél-Szudánban, Kongóban és Csádban. A déli populáció egyedszáma 19-21 ezer közé tehető.

„Vidd haza a szemeted!” - szemléletformáló kampányt indított a NYÍRERDŐ Zrt.

„Vidd haza a szemeted!” – ezzel az elnevezéssel indított szemléletformáló kampányt a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. Ennek részeként megszüntette a társaság Debrecen közelében, a Panoráma út melletti Fancsikai pihenőnél levő hulladékgyűjtőket, és később több helyről is eltávolítja a tárolókat. Az erdőterületeken figyelemfelhívó táblákat is elhelyeznek majd.

Bécs is zöldít

Annak érdekében, hogy az osztrák főváros minél sikeresebben megvalósíthassa klímavédelmi céljait, az erre irányuló intézkedéseket klímavédelmi igazgató irányítja a városházán. Ezen kívül készül hamarosan elkészül Bécs klímavédelmi menetrendje is. Hangsúlyt helyeznek a fűtéskorszerűsítésre, a hőszigetek megszüntetésére és mintegy 25 ezer fát ültetnek.

Csatlós Norbert: Munkában

„Fényképezőgép helyett alma volt a jelem az óvodában, mégis hobbimmá, majd hivatásommá vált a fotózás. Jó pár éve, mikor Budapesten vendéglátásban dolgoztam, egy csapatépítő buli keretében a szakácsunk elhozta a tükörreflexes fényképezőgépét. Ahogy láttam magam az általa készített képen az elmosódott háttérrel, rögtön a fotózás szerelmese lettem."

Gigantikus gorilla tornyosul a Wall Street-en sétálók fölé

Harambe-t a gorillát 2016 májusában lőtte le egy cincinnati állatkert gondozója, aki féltette annak a kisgyermeknek biztonságát, aki bemászott a gorilla ketrecébe.

Dámok násza

Október. Zajosodik az avar, rozsdál az erdő, a fák apránként levetik kosztümjüket, ahogy a szél besüvít közéjük. A nyár búcsúcsókja ez, lassú mély sóhajtás, melytől az erdő összerezdül. Felkapja fejét rá a szarvas, fülel a nyúl, kibúvik kotorékából a róka. Egy új kezdet pillanata, az ismeretlen felismerése. Felajzott szív bőgését viszi a szél. Az ágak kottavonalakként viszik a barcogás dallamát.

Az erőforrások hatékonyabb felhasználásával lesz fenntartható a gazdálkodásunk

Negyedik fenntarthatósági konferenciáját szervezte meg a BASF, ahol arra kerestek megoldásokat, hogyan lehet hosszú távon fenntarthatóvá tenni a mezőgazdasági termelést úgy, hogy közben megfeleljen a gazdasági, környezeti és méltányossági szempontoknak is. Az MTA székházában rendezett tanácskozáson dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezetője az egyik legnagyobb kihívásnak nevezte az EU Farm to fork programját.

Az orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez

Az elefántokat az agyaruk miatt gyilkoló orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez egy új tanulmány szerint.