0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Csatlós Norbert: Munkában

„Fényképezőgép helyett alma volt a jelem az óvodában, mégis hobbimmá, majd hivatásommá vált a fotózás. Jó pár éve, mikor Budapesten vendéglátásban dolgoztam, egy csapatépítő buli keretében a szakácsunk elhozta a tükörreflexes fényképezőgépét. Ahogy láttam magam az általa készített képen az elmosódott háttérrel, rögtön a fotózás szerelmese lettem."

„Autókról, csajokról és a természetről szerettem volna hasonló fotókat készíteni, ezért megvettem keresztapám Nikon D60-as fényképezőgépét, hozzá pedig szakkönyveket, hogy autodidakta módon elsajátíthassam ezt a mesterséget.

Az étterem rendszeres vendége volt egy srác, akivel ételszervírozás közben beszélgettünk a fotózásról. Ő épp a fotóstúdiójába keresett munkatársakat, és mikor megtudta, hogy a fényképezés a hobbim, kérte, küldjem el neki a képeimet. Így alakult, hogy Kiss Gergő a szárnyai alá vett, és mentoromként megtanította a szakmát. 2016 óta dolgozom vele a Frame4Studioban, és ekkorra datálható a Magyar Mezőgazdaság kiadóval megkezdett közös munkánk, ami a mai napig is tart.

Attól kezdve a kiadó gondozásában lévő A Mi Erdőnk magazinnak is rendszeresen készítek fotókat, így volt ez akkor is, amikor egy vadászati témájú kisfilmet forgattunk a kiadó munkatársaival.

Több okból is csatlakoztam a stábhoz. Egyrészt, a Csatlós család is vadászcsalád; rendszeresen jártam gyerekként nagyapámmal az erdőt, igaz végül a horgászat mellett tettem le a voksom. Másfelől akkor épp egy OKJ-s fotós képzést végeztem, és úgy gondoltam, hogy a vadászat jeleneteit átfogó fotóriportot adom be vizsga- munkaként. Ekkor született az alábbi fotó. A vadászkutyák apportírozásáról készült jelenet során Nikon D6 géppel és sport- riporteri vázzal, fix 300-as lencsével, kevés fényben, szitáló esőben kaptam lencsevégre az éppen szaladó vizslát. Nagyon kedves ez a kép nekem, a gyerekkoromat idézi, ráadásul aktualitása is van, hiszen mindjárt indul a vadkacsa vadászati idénye!”

 

Forrás: A Mi Erdőnk