Győrffy Balázs a MAGOSZ alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke emlékeztetett, hogy a 2013-ban a MAGOSZ tizenegy szervezettel közösen vágott neki a megújuló agrárkamara első választásának majd 2017-ben további hat szervezet csatlakozott ehhez a szövetséghez. Az együttműködés folyamatos és sikeres, a teljes magyar agrár élelmiszeripart és vidéket lefedi.

Jakab István a MAGOSZ elnöke kiemelte, hogy az új kamarai törvény hatályba lépese óta a jelen lévő szakmai szervezetek mindig is konszenzusra törekedve, szakmai alapokra helyezve és érdemben kidolgozott javaslatok alapján segítették a döntéshozókat, mindezt úgy, hogy minden körülmények között sikerült egymásért is közösen kiállni, békében és kölcsönös tisztelet alapján együtt dolgozni. A MAGOSZ elnöke úgy fogalmazott,

Kiemelte, hogy a most aláírásra kerülő együttműködési megállapodással a jövő építésére vállalkozunk úgy, hogy a hagyományainkat megőrizve , az értékeink alapján továbbépítkezve, a XXI. századi tudás alkalmazásával korszerűbb agrár- és élelmiszergazdaságot építünk.
Baromfi Termék Tanács és Szakmaközi Szervezet, a Baromfi és Tojástermelők Szövetsége; Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége; Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA, FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Gabonatermesztők Országos Szövetsége, HANGYA – Magyar Termelői Értékesítő és Szolgáltató Szervezetek/Szövetkezetek Együttműködése, Kisgazda Polgári Egyesület, Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, Magyar Állattenyésztők Szövetsége, Magyar Biokultúra Szövetség, Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete, Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége, Országos Erdészeti Egyesület, Országos Magyar Méhészeti Egyesület, Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.