Back to top

Február végéről nyárra halasztották a nagy biokiállítást

A regisztrált kiállítók kérésének eleget téve, illetve a tervezhetőség érdekében úgy döntöttek a szervezők, hogy a február végi időpontról július 26–29-re halasztják a nürnbergi Biofach – Vivaness kiállításpárost.

Fotó: Nürnberg Messe
A nürnbergi vásárközpontban szeptembertől már zajlanak kiállítások, és eddig sikerült is megfelelni az új típusú biztonsági kihívásoknak, de a járvány legfrissebb alakulása miatt mégis úgy döntöttek, hogy átgondolják a terveket a február végére beharangozott Biofach – Vivaness szervezői. A január 14-én megjelentetett sajtóközleményükben

elsősorban arra hivatkoznak, hogy a már korábban regisztrált kiállítók kérésének tesznek ezzel eleget, illetve szeretnék elejét venni a bizonytalanságnak és minden érintett, kiállító és látogató számára tervezhetőbbé tenni a részvételt.

A nyárra halasztott rendezvény küldetése ugyanaz, mint eddig: a biovilág legnagyobb nemzetközi találkozóhelyévé válik ilyenkor Nürnberg, és a biotermékek sehol máshol nem látható sokféleségét sorakoztatják fel a csarnokokban. Csak tanúsított biotermékekkel lehet részt venni, és természetesen a Németországban, illetve Bajorország tartományban érvényes mindenkori járványügyi szabályok betartása mellett.

A két évvel ezelőtti Biofachot már erősen nyomasztotta a koronavírus-járvány előszele, sok volt az üres stand, de még éppen meg tudták tartani Európa komplett lezárása előtt. A 2021-es évben pedig már rutinosan szervezték az online verziót a nürnbergi szakemberek, és nem is sikerült rosszul, közel 14 ezren vettek részt a videókonferenciákon, online meetingeken és chat-platformokon. Ezek pozitív tapasztalatait átmentik az élő kiállításra is, az új rendszerben lesz lehetőség online meetingekre. Mindenesetre azért nem titok, hogy a szervezők is várják a klasszikus kiállítási viszontlátást. Ez most nyárra tolódott,

jegyezzük fel a dátumot: július 26–29.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Miért vásárolunk pálinkát?

Magyarország éghajlati és természeti adottságainak köszönhetően különösen alkalmas a gyümölcstermesztésre. A Kárpát-medencében termett gyümölcsök magas beltartalmi értékekkel rendelkeznek, így kiemelten alkalmasak jó minőségű termékek előállítására, beleértve a pálinkát is.

Öt étel, mely fáradtságot és stresszes állapotot okoz

A tudatosan táplálkozók folyamatosan azon gondolkodnak, hogy milyen ételeket fogyasszanak - hogyan hat az egészségre és a környezetre -, de ritkán gondolnak arra, hogy milyen hatással van az agyra, a hangulatra és az energiaszintre az elfogyasztott étel. Pedig a bélrendszer és az agy állandó kétirányú kommunikációban áll egymással, és az egyik egészsége közvetlenül befolyásolja a másik egészségét.

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Hússal vagy nélküle az élet?

Etika, ökológia, intolerancia? Sok oka van a hús vagy más állati termék, például a tej és a sajt elkerülésének. Az egészséget is gyakran említik motivációként – az egészséges vegán étrendről alkotott kép a lakosság egy részében megmaradt. Mások viszont az alultápláltságot a többnyire önkéntes lemondásban látják. És akkor az ökológiai lábnyomról nem is beszéltünk…

Vásárhely számokban

3 nap, 17 hektár, 233 tenyészállat kiállító, 217 ipari cég, 55 293 látogató – ezekkel a számokkal jellemezhető a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok.

Fűszernövények: Réspiacból versenypiac

A mintegy nyolcvan éve levélzöldségek és fűszernövények termesztésére és forgalmazására szakosodott Steinki családi vállalkozást immár a negyedik generáció irányítja.

A Világbank 30 milliárd dollárt különít el az élelmiszerhiány megelőzésére

A Világbank a héten közölte, hogy 30 milliárd dollárt bocsát rendelkezésre az élelmezésbiztonsági válság megfékezésére, amelyet az Oroszország Ukrajna közötti háború veszélyeztet, és amely miatt a két ország gabonaexportjának nagy része leállt.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Túlsúlyos Európa

Olaszország egyike azoknak az országoknak, amelyek híressé tették az egészséges és könnyű mediterrán étrendet. Egy nemrégiben készült tanulmány azonban kimutatta, hogy az olaszok fele elhízással vagy túlsúllyal küzd. Nem jobb a helyzet a többi mediterrán országban sem.

Laboratóriumi szalonna vöröshús-allergiára?

Gyógyhatású szalonna? Nem feltétlenül disznóság. Ugyanaz a laboratórium, ahol genetikailag módosított sertést állítottak elő emberi transzplantációra szánt szervekhez, váratlanul előlépett sertéstermék-szállítóvá olyanok számára, akik egy különleges, kullancs okozta vöröshús-allergiától szenvednek. Máris sok betegen tesztelték a laboratóriumban előállított exkluzív szalonnát.