0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Whisky árverések a repülőtéren

Egyre népszerűbbek a nemzetközi repülőtereken található exkluzív vámmentes üzletek által szervezett luxus szeszesital árverések.

A Heinemann luxus butiklánc szokatlan módját találta meg a különleges whiskyk értékesítésének: árverésre bocsátja a repülőtereken található üzleteiben. A limitált whisky-ket elküldi a világ legfontosabb repülőterein található üzleteibe, a gyártó ajánlásaival összhangban meghatározza a minimális árat, majd árverést hirdet, amelyen természetesen a legmagasabb ajánlat nyer.

Így a Heinemann az elmúlt hónapokban két palack Yamazaki japán whisky-t adott el, amely a maga nemében az egyik legkeresettebb a luxus szeszes italok világában.

A Yamazaki 55 bemutatóját 2020-ban tartották a közelgő, de végül elhalasztott tokiói nyári olimpiai játékok alkalmából. Ez a párlat 1960-tól japán Mizunara tölgyfahordókban és 1964-től amerikai fehér tölgyfahordókban érlelt whiskyk kifinomult keveréke. A mindössze 100 palack limitált Yamazaki 55 whisky megjelenése óta kategóriájának egyik legkeresettebb párlatává vált. Nem meglepő módon a Heinemann által szervezett mindkét aukció rendkívül népszerű volt.

Az első üveg 2021 októberében került forgalomba az amszterdami Schiphol repülőtéren található vámmentes üzletben.

Kezdeti ára 60 000 dollár volt, de végül 776 000 dollárért kelt el. Idén év elején pedig újra árverést rendezett a Heinemann egy üveg Yamazaki 55-ösre az isztambuli repülőtér egyik butikjában, és a legmagasabb ajánlat 557 ezer dollár volt.

-Ezek a rekordértékesítések újabb bizonyítékai annak, hogy a különleges termékek hihetetlen eredményeket érhetnek el a repülőtéri kiskereskedelemi értékesítésben is” – mondta Ali Şenher, az Unifree Duty Free üzletlánc igazgatója.

A Yamazaki 55 további palackjai London, Párizs, Hongkong, Tajpej, Szöul, Delhi, Szingapúr és Dubaj repülőterein is megjelennek, ahol valószínűleg szintén árverésre kerülnek.

Forrás: well.pl