Back to top

Kiadónk médiapartnerként csatlakozott a Magyarok Kenyere programhoz

Az Országházban került sor a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program szervezői és a Magyar Mezőgazdaság Kft. közötti együttműködési megállapodás aláírására, amelynek célja a kezdeményezés kommunikációs és médiatámogatásával, népszerűsítésével kapcsolatos közös tevékenységek kereteinek kijelölése.

A dokumentumot a Magyar Örökség-díjas karitatív program szervezői nevében Jakab István, a jogtulajdonos Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) elnöke, valamint Hájos László, Magyarország legnagyobb agrárszaklap-kiadójának ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. A megállapodás egy hosszú ideje fennálló, gyümölcsöző együttműködés feltételeit foglalja írásba és teszi hivatalossá, egyben kifejezi a médiapartner egyetértését a program céljaival és támogatási szándékát azok megvalósításához.

Az együttműködési megállapodást Jakab István és Hájos László írták alá
Az együttműködési megállapodást Jakab István és Hájos László írták alá
Fotó: Kiss Gergely

A szerződés értelmében a több mint három évtizedes múlttal rendelkező, piacvezető ágazati médiavállalkozás médiamegjelenésekkel segíti a Magyarok Kenyere programot mind az írott sajtóban, mind a közösségi felületeken.

Emellett kedvezményes hirdetési lehetőséget biztosít és közreműködik a program keretében megjelenő kiadványok, szóróanyagok szerkesztésében és előállításában, amelynek fejében jogosult a hivatalos médiapartneri cím használatára.

Mint ismeretes, évek óta a Magyar Mezőgazdaság Kiadó munkatársai gondozzák a program kiadványait. A 10 agrárszaklapot és 11 online csatornát megjelentető, illetve működtető kiadó havonta több mint félmillió gazdát lát el hasznos szakmai információval. A Magyar Mezőgazdaság Kiadóval most megkötött együttműködés nem jelent kizárólagosságot, a felek minden megállapodással további médiaszereplőket kívánnak arra ösztönözni, hogy csatlakozásukkal segítség a jótékonysági program nemes céljait.

Fotó: Kiss Gergely

Az ünnepélyes aláírás résztvevői: Csányi Flóra, a Magyarok Kenyere program koordinátora, dr. Szabó Balázs, a Magyarok Kenyere program projektvezetője, Jakab István, Hájos László, Bárdos B. Edit, a Magyar Mezőgazdaság főszerkesztője és Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezetője

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarlakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók az összefogás és szolidaritás jegyében hazai és külhoni egyházi, állami és civil szervezeteknek, intézményeknek határainkon innen és túl, közel százezer rászoruló mindennapi kenyeréhez járulva ezzel hozzá.

A kezdeményezés a gazdáknak köszönhetően alig 10 év alatt a nemzeti szintűvé érett és az egyik legszélesebb társadalmi bázison nyugvó karitatív mozgalommá vált, amelynek hosszútávú, nemzetegyesítő és gazdaságfejlesztési törekvéseihez, üzenetének terjesztéséhez elengedhetetlen a médiapiac szereplőinek hathatós támogatása.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében

Tánczos Barna, a román kormány környezetvédelmi vízügyi és erdészeti minisztere szerint a gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében.

A megbecsült agrárium képes a minőségi termékek előállítására

A magyar agrártársadalom képes hagyományos értékei megtartása mellett, a kormány támogatását élvezve, az új idők kihívásaival szembenézve, megfelelő mennyiségű, minőségű és biztonságos élelmiszerrel ellátni a lakosságot – fogalmazott Farkas Sándor a Magyar Közgazdasági Társaság 60. közgazdász vándorgyűlésén, Szegeden.

Újra pályázható lesz a mezőgazdasági kisüzemek támogatása

Módosították a „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása” című (VP2-6.3.1-20 kódszámú) felhívást, melynek következtében újra nyitják a konstrukciót. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja új szakasszal került kiegészítésre, így a támogatási kérelmek benyújtására a hetedik szakasz keretében, 2022. november 17. – 2022. november 30. között lesz lehetőség.

Virtuális üzleti találkozók az Interpoma kiállításon

Ismét meglesz a lehetőség arra, hogy aki nem tud személyesen eljutni Bolzanóba az Interpoma kiállításra, virtuális üzleti megbeszéléseket folytasson a kiállítókkal a 2020-ban debütált Interpoma Business Match keretében.

Műanyag-újrahasznosító üzemet adtak át Herenden

Újrahasznosító üzemet adták át a herendi Jágerparkban, az új üzemben mezőgazdasági műanyaghulladékból állítanak elő granulátumot, amely mezőgazdasági műanyag termékek gyártásához szolgál alapanyagaként.

Fagyveszélyes éjszakák után enyhülés és újabb kiadós csapadék

Az elmúlt hetek bőséges csapadékának hatására országszerte megszűnt a mezőgazdasági aszály az országban. A frissen kelt repcére, az őszi kalászosok vetésére és a jó magágy előkészítéséhez ez nélkülözhetetlen volt. A péntek és a szombat helyenként még fagyveszélyes hajnalokat hoz, majd a hét végétől, a délnyugatira forduló áramlással felmelegedés és újabb országos csapadék valószínű.

10 egészségesnek hitt élelmiszer, amelyekről kiderült, hogy mégsem azok...

A probléma nem azokkal az élelmiszerekkel van, amelyekről köztudott, hogy milyen hatással vannak egészségre, például egy habos sütemény vagy egy hamburger, hanem azokkal, amik megpróbálnak megtéveszteni és manipulálni a vásárlót.

Tíz év alatt megtízszereződött a díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások állománya

A díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások népszerűségét jól jellemzi, hogy tíz évvel ezelőtt még másfél milliárd forint alatt maradt a teljes állománydíjuk, tavaly pedig már jóval tizenöt milliárd fölé nőtt – tudtuk meg Lambert Gábortól, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetőjétől.

A kormány elkötelezett a dróntechnológia sikere iránt

A kormány elkötelezett abban, hogy Magyarország sikerrel alkalmazza a dróntechnológiát, a rendelkezésre álló eszközökkel ösztönzi az elterjedést - mondta Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára a 4. Drón Konferencia és Expo megnyitóján Budapesten.

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta a Guardian brit napilap a Feedback EU klímakutató civil szervezet jelentésére hivatkozva.