0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nyári Biofach

Kivételesen a nyár közepére tűzték ki a biovilág klasszikus februári találkozójának, a nürnbergi Biofach kiállításnak az időpontját. Már mindenki nagyon várta, miután tavaly a járvány miatt csak online verziót szerveztek.

Valójában két kiállítás zajott július 26-29. között, a Biofach a bioélelmiszerek hatalmas szabású világtalálkozója, a vele párhuzamosan futó, és évről évre egyre nagyobb szerepet kapó Vivaness pedig a natúrkozmetikumok szemléje. A szervezők sajtóközleménye szerint 2276 kiállító sorakozott fel a standokon, ebből 176 a Vivanessen, a túlnyomó többség a Biofachon. 

Magyar közösségi stand is épült az AMC szervezésében. 

A Biofach az idén négy fő trend köré szerveződött, és ezekkel foglalkoztak a kísérőrendezvényeken is: a klímatudatos termékekkel, a hazai alapanyagokkal, a fenntartható csomagolási megoldásokkal, valamint az állatjólléttel;

de a csomagolás, egész pontosan a műanyagmentesség a Vivanessen tárgyalt trendek között is visszaköszönt.

A két kiállításon összesen 123 fórum keretében tanácskozhattak a résztvevők a legaktuálisabb kérdésekről; a bioszervezetek nemzetközi ernyőszervezete, az IFOAM által szervezett kongresszuson pedig az éghajlatvédelem volt a fő téma.

A háromnapos kiállításpárossal egy időben futott a STADTLANDBIO című konferencia is, amelynek a klímatudatos településgazdálkodás volt a témája.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu