Back to top

A Corteva Agriscience megállapodást írt alá a Biológiai Vezető Symborg felvásárlásáról

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Symborg bejelentette, hogy aláírták a végleges megállapodást, a spanyolországi Murciában működő mikrobiológiai technológiák szakértő vállalatának (Symborg) megvásárlásáról.

Az egész biológiai iparban elismert Symborg változatos meglévő termékpalettával, feltörekvő biokontroll-portfólióval, valamint erős műszaki ismeretekkel és keresletgenerálási szakértelemmel bíró, szakképzett munkavállalói bázissal rendelkezik.

„A Symborg felvásárlása jelentős lépés a Corteva stratégiájában, hogy felgyorsítsa biológiai portfóliójának fejlesztését, mely értékes részét képezi az ügyfeleinknek kínált integrált megoldásainknak" - mondta Robert King, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának ügyvezető alelnöke. „Az elmúlt három év során a Corteva licenc- és kereskedelmi megállapodásokat kötött vezető biológiai cégekkel, amelyeket a technológiai értékelés és a vásárlói elfogadottság bizonyítása után választottunk ki. A fenti akvizíció azt mutatja, hogy a Corteva tovább halad afelé, hogy technológiai vezetővé váljon ebben a gyorsan növekvő szegmensben."

A Corteva először a két vállalat közötti kereskedelmi megállapodás részeként az Utrisha™ N és a BlueN™ tápanyag hasznosulást optimalizáló termékek piacra bocsátása érdekében kötött együttműködést a Symborggal.

Az innovatív, természetes eredetű biostimuláns segít a levegőből származó nitrogént hozzáférhetővé tenni a növény számára. Így alternatív, kiegészítő nitrogénforrást biztosítanak, valamint potenciálisan csökkentik a műtrágya használatából származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

corteva_illustration_2022.jpg

Fotó: Corteva Agriscience

Ezzel a megállapodással a Corteva megerősíti elkötelezettségét a gazdálkodás körülményeihez alakított és fenntarthatóan előnyös portfólió kialakítása iránt, amely költséghatékony megoldásokat kínál a gazdálkodók számára. A Corteva az egyesített szervezetek segítségével a Symborg jelenlegi megoldásait, valamint a fejlesztés alatt álló új termékeket is bővíteni fogja.

„A Symborg mottója mindig is az volt, hogy élvonalbeli bio alapú megoldásainkkal világszerte támogassuk a gazdálkodókat." - mondta Jesús Juárez, a Symborg alapító partnere és vezérigazgatója. "Ez a szellemiség, valamint a rendkívül jól képzett csapatunk a fenntartható mezőgazdaság egyik kulcsszereplőjévé tett bennünket.

A Cortevával való integráció lehetőséget ad arra, hogy a jelenlegi és jövőbeli kihívásokkal küzdő gazdáknak nyújtott segítségünkkel megerősítsük a piaci jelenlétünket.

Ezen túlmenően pedig lehetőség arra is, hogy a társadalom által igényelt biztonságos és fenntartható élelmiszerek előállításának kérdéseire megfelelő választ adjunk. A Symborg és a Corteva közös értékeket és piaci jövőképet képvisel, így tökéletes párosítássá válnak a mezőgazdaság jövőjének megtervezéséhez.”

Az akvizíció lezárása a szokásos zárási feltételek függvénye. A zárást követően a Symborg telephelyei a spanyolországi Murciában, valamint az Egyesült Államokban, Mexikóban, Peruban, Chilében, Brazíliában, Franciaországban, Törökországban, Kínában és Ausztráliában lévő leányvállalatok a Corteva biológiai portfóliójának kulcsfontosságú elemeivé válnak.

A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

Forrás: 
Corteva Agriscience

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Fenntarthatóság az almatermesztésben

Hetven országból érkezett tizenhatezer látogatóval zárta háromnapos rendezvénysorozatát a 12. Interpoma kiállítás Bolzanóban. Négy év kihagyás után került sor a nemzetközi találkozóra, és rekordot döntött a külföldi érdeklődés.

Talajorvos­lás a nedvességmegőrzés jegyében

A Kukoricakör szakmai napot szervezett a vízmegőrzésről és a vízmegtartó gazdálkodásról. Zsembeli József, a MATE Karcagi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, intézetigazgató előadásában hangsúlyozta, hogy a hatékony gazdálkodáshoz elengedhetetlen a talaj kémiai, fizikai és biológiai állapotának az ismerete.

Dr. Birkás Márta a talajokról

A Talaj Világnapja apropóján Dr. Birkás Márta professzort arról kérdeztük, hogy mit jelent számára a talaj. Mi a tapasztalata az idei kihívások tükrében, változott-e és ha igen, akkor milyen formában a gazdálkodók hozzáállása a talajokhoz? Valamint, hogy a földműveléshez használt gépek az új kihívásoknak megfelelőek-e, vagy szükség lesz további innovációra a gyártók részéről ezen a területen?

A fügekaktusz minden porcikáját hasznosítják Szicíliában

A fügekaktusz termése ehető, és nemcsak eredeti termőhelyén, Mexikóban és Dél-Amerikában fogyasztják, hanem szerte a világon. Szicíliában is régóta termesztik, és a jó minőség, nagy méret érdekében speciális termesztéstechnológiát fejlesztettek ki. A térségben hagyományosan likőrt, lekvárt és fügesajtot is készítenek belőle, az utóbbi időben pedig aszalványt is.

A műtrágyák megváltoztatják a poszméhek virágérzetét

A műtrágyák korlátozzák a beporzást, mert időlegesen megváltoztatják a poszméhek virágérzetét. A beporzók ritkábban szállnak le a műtrágyával, vagy növényvédő szerekkel nemrégiben permetezett virágokon, mivel képesek észlelni a virág körüli elektromos tér változásait - állapították meg a kutatók.

Kovamoszatoktól tanulnak a napelem gyártók

A kovamoszat üvegszerű héja segít a fény energiává alakításában gyenge megvilágítású körülmények között, írja a sciencedaily.com. A módszert jól felhasználhatják a napelem gyártók is, bár valószínűleg hazánkat ez a fejlesztés kevéssé érinti, jelenleg…

Növénynemesítők találkozója

Emléknappal ünnepelte meg a Növénynemesítők Egyesülete azt a korszakos jelentőségű, első magyar növénynemesítési könyvet, amelyet éppen 200 évvel ezelőtt adtak ki. A jeles alkalmat konferenciával is egybekötötték, ahol a magyar növénynemesítés kiváló professzorai ismertették az szántóföldi és kertészeti növénynemesítés kutatás-fejlesztésének és oktatásának helyzetét és kihívásait.

A jó talaj aranyat ér - van, akinek egy unciányit

Nem véletlenül választotta a címben szereplő gondolatot mottójául az Agro.bio Hungary Kft. évzáró-évnyitó rendezvényén. A talaj ügyét szívén viselő cég elsősorban szerette volna felhívni a figyelmet legfontosabb termelő eszközünkre, másrészt az Aranykorona akció keretében fődíjként egy uncia befektetési arannyal térhetett haza a szerencsés gazdálkodó.

A biológiai iparág egyik legnagyobb független vállalatát vásárolta meg a Corteva

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Stoller Group, Inc. ("Stoller") ma bejelentette, hogy a Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról. A több mint 60 országban folytatott tevékenységével és értékesítésével, valamint 2022-re több mint 400 millió dollárra prognosztizált bevételével a Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz.

Elektronikai forradalom: gombák válthatják a műanyagot

Az elektronikai hulladékok mennyisége világszerte nő, amire a gyártók sokszor rátesznek egy lapáttal a tervezhető avulással, és hogy úgy alkotják meg a készülékeket, hogy ha elromlanak jobban megérje újat venni, mint javítani… A gombák talán segíthetnek a problémán.