Back to top

Gál Sándor Praxismenedzsment díj 2022

Magyarország egyik meghatározó, piacvezető állatgyógyszer- és állateledel forgalmazó vállalata, a 100 százalékban magyar tulajdonú AlphaVet minden évben díjjal ismeri el az állatorvosi szakma legjobbjait. A Gál Sándor Praxismenedzsment díjat 2022-ben Dr. Mentes Árpád és a Soproni Állatorvosi Centrum kapta.

dr. Mentes Árpád munka közben
dr. Mentes Árpád munka közben
Fotó: AlphaVet
Dr. Mentes Árpád 1995-ben szerezett diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen, ezt követően 2004-ig alkalmazott klinikus állatorvosként és egyidejűleg hatósági állatorvosként is dolgozott.

2005-ben került tulajdonostársként jelenlegi cégükhöz. Ekkor a csapat kizárólag négy tulajdonos állatorvosból állt, alkalmazottaik nem voltak. Egy olyan ingatlanban voltak kénytelenek dolgozni, amely sem kialakításában, sem infrastruktúrájában nem volt alkalmas a korszerű állatorvosi ellátáshoz.

Kezdetektől fogva próbálta új alapokra helyezni a rendelő gyógyszerforgalmát, új utakat- koncepciókat nyitott meg; innovatív szerződéseket kötöttek, elsősorban a gyógyszerpiacot érintve.

2007-ben nyitották meg tudatos döntést követően a rendelőtől távoli helyen, a belvárosban működő állatgyógyszertárunkat. Próbáltak a pet shopokban akkoriban kezdődött gyógyszerforgalmazással szemben nemcsak a kínálatban, hanem a kommunikációban is különbséget felmutatni.

A Soproni Állatorvosi Centrum épülete
A Soproni Állatorvosi Centrum épülete
Fotó: Soproni Állatorvosi Centrum fb-oldal

2017-ben költöztek új klinikájukra, mely döntő részben az előző helyen szerzett negatív tapasztalatokból okulva épült fel. A hatalmas váróterem recepcióval, az egymás támogatására a helyiségeket összekötő szervizfolyosó létrehozása, a műgyanta padozat, a bejárattól elkülönített három kijárat, a korszerű légtechnika, a klimatizált terek, az akadálymentesített mosdó mind-mind azt a célt szolgálja, hogy a várakozó ügyfeleik és a csapatuk is jobban élje meg a sokszor embert próbáló napokat. Néhány hete befejeződött a napelemes rendszerük telepítése is.

Dr. Mentes Árpád a Gál Sándor Praxismenedzsment díjat dr. Móré Attilától, az az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnökétől vette át
Dr. Mentes Árpád a Gál Sándor Praxismenedzsment díjat dr. Móré Attilától, az az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnökétől vette át
Fotó: AlphaVet

A kezdetben négyfős kollektíva ma már 20 fősre duzzadt, de mindig igyekeztek jó csapatot építeni és azt meg is tartani, minden körülmények között.

A vár ereje nem a kövekben, hanem a védők lelkében van! Egész életében igyekezett a maximumot nyújtani, mindig többet követelve magától, mint másoktól. Igyekszik a klinikára először érkezni és utoljára távozni. A praxismenedzsmentet sosem tanulta, tetteit mindig az érzései, de legfőképp a hite vezérelték.

A családja – felesége és két gyermeke – és a kollégái támogatása nélkül pedig ezek az eredmények nem születhettek volna meg.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/AlphaVet

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nincs közeli kilátás ASP-oltásra az EU-ban

Az elmúlt napokban arról számoltak be, hogy a vietnami hatóságok hamarosan megkezdik az ASP-vakcinák országos terjesztését, és az USA-ban is folyik egy másik fajta vakcina kereskedelmi forgalomba hozatalát előkészítő fejlesztés.

Módosult a „148-as” rendelet

Tavaly augusztusban merült ki az egyes állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló, nemzeti költségvetésből finanszírozott, az állattartó ágazatokat segítő támogatási keret. A „148-asként” ismert jogszabályt év végén, decemberben módosította a szaktárca az állatbetegségek elleni védekezés segítése és a hazai állatállományok kedvező egészségügyi státuszának megőrzése érdekében, így idén január 1-jétől, megújult tartalommal, újra elérhető a támogatás.

3 év kihagyás után újra megjelent Görögországban az ASP

Idén eddig már 15 európai országban igazolták az afrikai sertéspestis jelenlétét a vaddisznó-populációban. 2020 áprilisa óta először mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASF) vírusát Görögországban.

Jövő héten indul újra a Nébih antibiotikum felhasználást bejelentő rendszere

Számottevő „ráncfelvarrást” követően az érintettek jövő hét közepétől használhatják újra az antibiotikum felhasználást bejelentő rendszert. Az állatorvosok és meghatalmazottjaik a továbbiakban olyan új funkciókat vehetnek majd igénybe, mint a sokak által kért „nullás bevallás”, de számos egyéb, az adatminőség javítását és az kitöltés könnyítését célzó módosítás is életbe lép.

Költözik a belgrádi állatkert

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára - közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.

Erdészeti és vadgazdálkodási kérdésekről tárgyalt a magyar és a szlovén agrárminiszter

Magyarország és Szlovénia kölcsönösen előnyös együttműködésre törekszik az erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás területén, továbbá a két ország egyaránt fontosnak tartja az állategészségügyi megelőző lépések összehangolását - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton a Vas megyei Felsőszölnökön, ahol megbeszélést folytatott Irena Sinko szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési miniszterrel.

Napi egy alma az orvost távol tartja

Világszerte kísérletek folynak az élelmiszeripari hulladékok, melléktermékek takarmányként való hasznosítására. Az Egyesült Államokbeli Cornell Egyetem kutatói a közmondást így módosították: szerint a közmondás az állatorvosokra is igaz. Kísérleteikben az almalégyártás melléktermékeit broilertakarmányként hasznosítva jutottak erre az eredményre.

Magukkal vitték háziállataikat a vikingek Angliába

A Skandináviából Angliába hajózó vikingek lovakat, kutyákat és elképzelhető, hogy sertéseket is vittek magukkal, derült ki egy friss tudományos kutatásból, amelyet a BBC News ismertetett csütörtökön.

Mókás kinézetű tamarin érkezett Debrecenbe

Társat kapott a tavaly Debrecenbe érkezett fehérajkú tamarin hím: egy másik fiatal hím a csehországi Ústí nad Labem állatkertjéből került a Nagyerdőbe - közölte az állatkert vezetője az MTI-vel csütörtökön.

Szójababot kukorica helyett?

A tavalyi aszály miatt az Egyesült Államok egyes területein a húsmarhák abraktakarmányában részben a szójabab lépett a kukorica helyébe. Kutatók azonban több dologra is figyelmeztetnek a szója etetésével kapcsolatban.