0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Többet keres a Youtubeon az angol gazda, mint a teheneivel

Az állattenyésztéssel foglalkozó gazda 2018 óta készít tartalmakat a videómegosztó portálra, és mára többet bevételt hoz ez, mint a gazdasága.

Ian Pullen a Gloucestershire megyei Wotton-under-Edge-ben él, és több mint 37500 követője van a Youtubeon. Szerinte a legfontosabb, hogy őszinte legyen a nézőivel, így nem csak a sikereit, de a bukásokat is megosztja. Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy ebből több bevétele lesz, mint a gazdaságából – írja a BBC.

„Nagyjából 2,5 éve kaptam egy üzenetet a Google-tól, amiben tájékoztattak, hogy 47 fontot (mai árfolyamon kb. 22 ezer forint) fizettek nekem. Én meg azon gondolkodtam, hogy mégis miért? A következő alkalommal már 80 (kb. 38 ezer forint), majd 300 fontot (kb. 140 ezer forint) kaptam. Mára a Youtube csatornából több bevételem van, mint a 40 marhából.”

A bevételeiből vásárolt már új istállót, de beruházott prémium kategóriás kamera-szettre is, melynek része egy drón a légifelvételek készítéséhez.

Azt is megtanulta, mire kíváncsiak leginkább a nézői: a csillogó traktorok és a kutyája, Biskit is jó nézettséget hoz.

A megyei gazdaunió egyik tagja, Katie Jarvis szerint az egész ágazat profitál abból, ha több gazda kezd vlog készítésbe.

„Ez egy bizonytalan időszak a mezőgazdaság számára, és várhatóan még egy darabig az lesz” – mondta. „Ha pénzt tudunk keresni, miközben a nyilvánosságot megismertetjük azzal, hogy mivel foglalkozunk, valamint az élelmiszertermelés és a környezetgazdálkodás fontosságával, az minden szempontból jobb.”

Forrás: BBC