Back to top

Új rendszer modern gazdáknak

Új elemmel bővült az AGROTEC Magyarország Kft. szervizszolgáltatási kínálata. Az AConnect egy olyan átfogó gépüzemeltetést támogató, flottakövető rendszer, amely kiegészül a fejlett erő- és munkagépek vezérlésdiagnosztikai hálózatának átfogó ellenőrzésével és GPS alapú nyomon követésével.

„A flottakövető rendszereknél megszokott az esemény alapú figyelmeztetések megküldése, de az AConnect (az elnevezés egyébiránt az AGROTEC és a gazdák között lassan 10 éve kialakult kapcsolatot jelöli) ezeket az értesítéseket helyspecifikus üzemi paraméter-megfigyeléssel és igény szerint naplózással kezeli, az adatokat pedig tárolja” – ismertette Illés Zoltán ügyvezető a 41. AGROmashEXPO csütörtöki napján megrendezett AGROTEC sajtóeseményen.

Az AConnect működtetéséhez egy elektronikai kezdőcsomagot kell beépíteni a kívánt eszközbe (a szolgáltatás az idei évben szerződött minden új gépre, illetve igény szerint a korábbi években eladott, megfelelő műszaki specifikációjú gépre alkalmazható), majd a beüzemelést követően a tulajdonos megkapja a felhasználási feltételeket és a bejelentkezéshez szükséges adatokat. A felhasználói felület webes alapú, akár telefonos applikációval is működtethető, azonban alkalmazásához előfizetés szükséges.

A rendszer legfontosabb funkciói:

  • aktuális gépüzemi állapot megjelenítése,
  • karbantartási feladatok ütemezése,
  • tevékenységek naplózása,
  • üzemi paraméterek folyamatos figyelése (sebesség, teljesítmény, hozamadatok),
  • kimutatások készítése,
  • felügyeleti eszközök használata,
  • tankolókártyák adatainak beolvasása,
  • táblák és táblahatárok létrehozása,
  • műszaki távfelügyelet az AGROTEC közreműködésével (hibakódok figyelése, műszaki paramtérek naplózása, aktív beavatkozás a gépkezelő által, távdiagnosztikai műveltek elvégzése, rendszerkonfiguráció ellenőrzése, korlátozások feloldása).

Fotó: Csatlós Norbert
„A kezelői felület könnyen értelmezhető, használata gyorsan tanulható, de természetesen a felhasználók számára egy komplett háttércsapat áll rendelkezésre, hogy minél hatékonyabban tudják kezelni a felületet.

A szolgáltatási rendszer keretein belül beérkező feladatok kezelését az AGROTEC által kialakított úgynevezett távfelügyeleti iroda látja el Komáromba”

– vette át a szót Fodor Krisztián főmérnök.

A rendszer telepítése és beállítása után az egyes üzemi eseményekről, mint alacsony motorolajnyomás, automatikusan értesítést küld az éppen felügyeletet végző kollégáknak, akik így tudják riasztani a területileg illetékes AGROTEC Területi Központot, ezzel minél hamarabb megkezdődhet a gép hibaelhárítása. A rendszer további különlegessége, hogy azonnali beavatkozást is lehetővé tesz a távdiagnosztika használatával, ugyanis a központban mindig van egy szakképesített technikus is, aki az adott gépre csatlakozva el tudja végezni a kezdeti hibakódolvasást és megkezdheti a hiba feltárását.

Az AConnect rendszerrel a tulajdonos könnyedén hozzáfér a gép bizonyos üzemi paramétereihez, sőt maga is ellenőrizheti annak kihasználtságát. Emellett az azonnali beavatkozásnak köszönhetően csökken a hibaelhárítás ideje, így az állásidő is. A rendszer által továbbá csökken a diagnosztikai kiszállások mennyisége, ezzel a kiszállási díjtól is mentesül a tulajdonos. A karbantartási ütemezővel pedig nemcsak gördülékenyebb a karbantartás, de szervezhetőbb és tervezhetőbb lesz a gépfenntartás.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

Megalakult a Magyarországi Precíziós Állattartásért Egyesület

31 taggal megalakult a hazai precíziós állattartás fejlesztését célul kitűző egyesület. A civil szervezet alapítói állattenyésztési szakemberek, állattartók, kutatók, és az állattartáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtanak a cégek, köztük kiadónk, a Magyar Mezőgazdaság Kft. is.

A vidék életminőségét javítja, a gazdasági fejlődést segíti a külterületi útfejlesztés

Magyarországon az elmúlt években csaknem 2500 kilométer hosszú külterületi út újult meg a Vidékfejlesztési Program segítségével, amely hozzájárult a vidéki térségek fejlődéséhez, az ott élő emberek életminőségének javításához – fogalmazott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Üllés település külterületi útátadóján, csütörtökön.

Precíziós átállás a gazda szemével

Ha precíziós gazdálkodás, akkor költséghatékonyság. Hezitál? Nem mert még belevágni? Most induló videósorozatunkban bemutatjuk, hogy hogyan is kell csinálni. Végigkísérjük gazdáinkat az idei év termelési folyamatain, részletesen ismertetjük, hogy hogyan zajlik a precíziós gazdálkodásra történő átállás a gyakorlatban.

Sörport készítettek a németek

Előállították az első porból készült sört a német Neuzeller sörfőzdében. A gyártó állítása szerint ez igazi forradalmat hoz az iparágban. De egy apró részletet még ki kell dolgozni, és sokan kétkednek az újítással kapcsolatosan.

„Az újságban nincs AdBlocker”

A több mint 30 éves Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft. szerteágazó tevékenységi körrel rendelkezik.

A jövő agrárszakmai elitje találkozik – Egy hét múlva rajtol a 36. OTDK Agrártudományi Szekciója Kaposváron

Egy hét múlva ismét az agrárszakma érdeklődésének középpontjába kerül Kaposvár, hiszen két évtized után tér vissza az OTDK Agrártudományi Szekciója a somogyi vármegyeszékhelyre. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora arról beszélt: a hungarikumnak számító tudományos diákköri munka nem csupán a tehetséggondozás, hanem a tudományos utánpótlás biztosításának egyik legfontosabb alappillére is.

Növényalkalmazás új szemlélettel - minierdők Budapesten

Az Ökológiai és gazdasági fordulat címmel februárban megrendezett szakmai konferencián a Miyawaki-minierdőkről és a klímaválsággal összefüggő növényalkalmazásokról is hallhattunk előadást. A japán mintára létrehozott minierdőkkel növelhetők a zöld szigetek a városokban.

Két évtizede készülnek CLAAS erőgépek Le Mans-ban

Húsz évvel ezelőtt, 2003. február 23-án írta alá Helmut Claas a Renault Csoport részeként traktorgyártással foglalkozó Renault Agriculture többségi tulajdonrészének felvásárlását rögzítő szerződést. Azóta a CLAAS – teljes gépesítési rendszereket kínáló szolgáltatóként – fokozatosan erősítette pozícióját a nemzetközi piacokon, különös hangsúlyt fektetve a hatékonyságra és a termelékenységre, valamint a korszerű gyártási folyamatokra.

Magyarország kimaradt az EU mezőgazdasági mentőprogramjából

Az Európai Unió, Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának (AGRIFISH) március 20-i ülésén Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztos közölte az EU mezőgazdasági minisztereivel a Bizottság azon döntését, hogy a mezőgazdasági tartalékot, 53 millió eurós (21,2 milliárd Ft) közép- és kelet európai segélyprogramra fordítja.