0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Következő szint – PUMA 260 CVXDrive és AFS Connect

Új modellt mutatott be az AGRI CS Magyarország Kft. az AGROmashEXPO-n. Az eddig legerősebb PUMA, a 260 CVXDrive a CASE IH modelljei között szerepel. A gép bemutatása mellett ismertették az AFS Connect rendszert is, ami egy új fejezetet jelent a precíziós alapú rendszerekben.

Normal
0

21

false
false
false

HU

„A PUMA 260 CVXDrive a gazdálkodók véleményének figyelembevételével lett megtervezve, és része egy legújabb fedélzeti és valós idejű online telematika, amely növeli a termelékenységet úgy, hogy közben csökkenti a fenntartási költségeket, egyben pedig hosszabb üzemidőt is biztosít” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Szollinger János kereskedelmi igazgató.

Mit is tartogat az új modell? Egyszer 11 százalékkal több erőt az előző modellekhez képest. Maximális teljesítménye 302 lóerő, maximális emelési kapacitása 14 500 kg. Tapadása kiváló, ugyanakkor kíméletes a talajjal a 2,05 m-es hátsó gumiknak köszönhetően.

Akár plusz három óra munkaidő-teljesítménnyel rendelkezik az előző modellekhez képest, hála a plusz 15 százalékos üzemanyagtartály-kapacitásnak. Új színkódolt hidraulikus csatlakozókkal és kioldókarokkal látták el a annak érdekében, hogy a gépkezelő minél inkább személyre szabhassa a kezelőfelületet, valamint a többi modellhez képest 25 százalékkal hosszabb szervizintervallummal bír.

A fejlesztők a biztonságra is törekedtek: a fejlett járműfelfüggesztési rendszer összehangolja fülkefelfüggesztést, a hátsó függesztőkart és a mellső híd rugózását, illetve a szabadalmaztatott intelligens pótkocsifék segítségével el tudja kerülni a pótkocsik „bebicskázását”.

A kabin is egyedülálló, szinte relaxálni lehet benne, ugyanis mindössze 66 decibelnyi külső zajt lehet a fülkében hallani, ezzel a piac legcsendesebb kabinjáról beszélhetünk. A kabin mérete az előző modellekéhez képest 8 százalékkal nőtt, a plusz 11 százalékkal megnövelt üvegfelület pedig a még jobb kilátásban segít. Végezetül a beépített CVXDrive fokozatmentes sebességváltója testre szabható, ami szintén kényelmesebbé és élvezhetőbbé teszi a vezetést.

A kereskedelmi igazgató az AFS Connect rendszert is ismertette, amelyet AFS 1200 Pro android alapú kezelőfelülettel láttak el. A rendkívül korszerű vizuális megjelenés igen komoly feldolgozó teljesítménnyel párosul. Ez a telematikai rendszer a globális helymeghatározó rendszereket és a mobil kommunikációs technológiát használja a gép helyének és azonnali teljesítményinformációinak fogadására. Az AFS Connect továbbfejlesztett szervizszintjén 40 és 80 gépi paraméter (a traktortól vagy a kombinált modelltől függően) figyelhető meg.

Ezek az adatok szigorúan az AFS Connect portálon belül helyezkednek el, minden percben frissülnek, és rugalmasan hozzáférhetők PC-n vagy mobil eszközökön keresztül.

A Fájlátvitel funkció nem teszi szükségessé immár az USB-és adatgyűjtést. Az AFS Connect File Transfer világos áttekintést nyújt a gépparkból származó precíziós gazdálkodási adatkészletekről.

És, hogy milyen adatokhoz férhetünk hozzá a rendszernek köszönhetően? Pontos meghatározást kaphatunk az adott gép helyzetéről, annak üzemanyag-mennyiségéről, az üzemóra pontos idejéről, az olajhőmérsékletről, a fordulatszámról, továbbá hogy milyen táblával végzett az erő- vagy munkagép. 

A felülettel egyébiránt háromféle, egymáshoz szorosan kapcsolódó modulra épülő rendszerbe nyerhetünk betekintést. A Farm modullal lehetőségünk van a farmunk, a Flotta modullal flottánk, az Adat menedzsment modullal adataink komplett kezelésére és irányítására.

A Farm modul egy teljes értékű, mezőgazdasági feladatokra kiterjesztett térinformatikai rendszer.

A felületben létre lehet hozni vagy beimportálni táblastruktúrákat, határvonalakat és nyomvonalakat is, amiket szerkeszteni, létrehozni és exportálni is lehet. A modulban rendelkezésre áll a felhő alapú adatátvitel a számítógép és a monitor között – ez az egyetlen funkció, ami díj ellenében alkalmazható.

Flotta modullal információkat kaphatunk az erőgépeink állapotáról, paramétereiről, üzemóraszámról, üzemanyagszintről és -fogyasztásról, motorterhelésről stb., amelyek aktuális állapotáról az 5 percenként frissülő modul segítségével mindig a legpontosabb adatokhoz juthatunk.

Az Adat menedzsment modul a felhő alapú adatcserére épül.

Az adatok szerkeszthetők és kiexportálhatók, továbbíthatók a kompatibilis rendszereken belül.

„Az AFS Connect végső célja, hogy partnereink egy felületen el tudják végezni a gépflottával kapcsolatos precíziós irányítási műveleteket. A rendszer fejlesztése folyamatos, így hamarosan újabb funkciókkal találkozhatnak a felhasználók” – zárta Szollinger János.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu