Back to top

Az újrahasznosított műanyag művészete

Szobrot állítottak az újrahasznosított műanyagnak. A szobor mi másból is készülhetett volna, mint újrahasznosított műanyagból. A különleges művészeti alkotással a Desch cég a műanyag újszerű értelmezésére szeretné felhívni a figyelmet.

A Desch vállalat évtizedek óta készít termékeket újrahasznosított műanyagból a kertészeti szektor számára. Ez önmagában egy hétköznapi dolognak tűnhetne, ám a közelmúltban egyedi és nagy marketing értékkel bíró ötlettel állt elő vállalat, hogy még jobban felhívja a figyelmet az újrahasznosítás jelentőségére.  Az „Újrahasznosított műanyag művészete” címet viselő új kommunikációs koncepcióval  egyfajta művészeti alkotássá emelik az újrahasznosított műanyag gyártását. Az z IPM 2023 kertészeti vásáron is bemutatták az egyedülálló koncepciót és a rendhagyó alkotást. 

A Rodin által ihletett szobor
A Rodin által ihletett szobor
Fotó: Rass Krisztina

 M.C. Escher és Auguste Rodin

Kees Waqué a Desch marketing és kommunikációs vezetője szerint a művészet állandó, és a műanyag is.

A gyártó cég színes cserepei azonban hozzáadott értéket jelentenek, mivel a  növények még szebben néznek ki bennük.

Erre a fogyasztók felfigyelnek. Másrészt újrahasznosított műanyagból valami újat készíteni, amit majd szintén újra hasznosítanak, az önmagában is már művészet. Ezt az újrahasznosítási folyamatot  mutatják be Maurits Cornelis Escher világhírű holland művész által ihletett alkotással, amely a nevek hasonlósága miatt a "Descher" nevet kapta. 

A "művészeti gyűjtemény"-hez tartozik egy másik mű is (a képen) , amelyet Auguste Rodin "A gondolkodó" című szobra alapján készítettek. Az alkotás az európai és holland műanyagipari vállalkozások együttműködésével (Plastics Europe, Dutch Rubber and Plastic Industry Federation ) megvalósuló a „Rethink Plastics” kezdeményezéséhez igazodik, amely egy teljesen fenntartható és körforgásos műanyag értékesítési lánc kidolgozására összpontosít Hollandiában. 

A vállalat képviselője egyébként úgy fogalmazott, hogy a jövőben folytatják ennek a művészeti koncepciónak a bővítését és a cég különböző csatornáin keresztül igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni az ötletet.

Desch introduces 'The Art of recycled plastic'

 

 

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu/desch

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Metszeni márpedig kell!

Gyümölcsfaoltványokat nevelnek, aszalót működtetnek, a tudásukat pedig különböző helyi rendezvényeken rendszeresen megosztják az érdeklődőkkel. E célok mentén tartottak metszési bemutatót Tilajújhegyen, ahol az érdeklődők a gyümölcsfákkal kapcsolatos tavaszi teendőkkel ismerkedhettek.

El kell kerülni a gabonapiaci válság további mélyülését

A gabonafélék és az olajos magvak tekintetében súlyos piaci zavar tapasztalható Magyarországon, hónapok óta áll a hazai piac. Veszélybe kerülhet 3 millió hektár szántóföld hasznosítása, mivel a termelők teljes kiszolgáltatottságban vannak.

A tavaszi hagymások királynője

Bízvást nevezhetjük így a hatalmas termetű császárkoronát, ami ázsiai őshazájából indulva meghódította a világot. Apróbb termetű rokonai hazánkban is megtalálhatók a természetben és valamennyit szívesen ültetik a kertekbe. A Fritillaria nemzetség tagjait napos fekvésbe, jó vízáteresztő talajba ajánlott ültetni.

Hajtisztítás a növények erejével

Szappanfű és társai: növények melyek segítségünkre lehetnek a haj tisztításában, ápolásában. A vegyipar által előállított tisztítószerek és samponok szépen haboznak, és tisztává varázsolnak minket és az otthonunkat. De ennek végül a természet issza meg a levét, mert a hab és a tisztítóhatás nem szinonimák. A habzás csak a mutatvány része, hogy elhiggyük, hogy a szer tökéletesen működik.

Biogazdálkodás: távol az uniós elvárásoktól

A címben szereplő megállapítás a Bioterra Romániai Biogazdálkodók Egyesülete és a Pro Agricultura Egyesület által március 4-én, a kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemen szervezett Romániai Biogazdálkodók 18. konferenciáján hangzott el.

Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen

A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó „aranyérmet” Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát.

Négyszeresére növelte a kormány a kárenyhítési alap forrásait

A kivételesen aszályos tavalyi év veszteségeinek mérséklésére március 31-ig több mint 22 ezer termelő részesül összesen 50,6 milliárd forint mezőgazdasági kárenyhítő juttatásban - közölte Nagy István agrárminiszter. A magyar kormány ennek érdekében az agrárkár-enyhítési alap forrásait több mint négyszeresére emelte.

„Vedd a hazait! Védd a hazait!”

Idén tavasszal ismét elindítja a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampányát a Magyar Termék Nonprofit Kft. Az akció első állomásaként a Naszálytej Zrt. új, a kampány üzenetét hangsúlyozó csomagolással jelenik meg az Auchan Magyarország üzleteinek polcain.

Moníliafertőzések ideje – növényvédelmi előrejelzés 12. hét

A későn fakadó növények rügyei is megmozdultak, ezzel lezárult a tél végi lemosópermetezés időszaka. Máris koncentrálhatunk azonban a moníliára, ami virágzáskor fertőzi a csonthéjasokat. Emellett kelnek a levéltetvek és bújnak elő a telelőhelyükről a poloskák is, már most látszik, hogy az idén is gond lesz velük.

Kamarai munkacsoport alakul az ukrán gabona okozta terménypiaci krízis vizsgálatára

Rendkívüli ülést tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szántóföldi Növénytermesztési és Beszállítóipari Osztálya a kelet-közép-európai, így a magyar piacokat is elárasztó ukrán gabona által okozott problémák megvitatására. Az eseményen döntöttek egy munkacsoport létrehozásáról, amelynek feladata megvizsgálni, milyen lépések segíthetik a kialakult helyzet kezelését.